Pietrele la rinichi tratate cu ceai de ghimbir și curcuma - Doza de Sănătate
 

Pietrele la rinichi tratate cu ceai de ghimbir și curcuma

Rinichii sunt organe excretoare care filtrează toxinele și impuritățile din sânge, eliminându-le apoi prin urină. Aceste organe sunt foarte importante pentru menținerea sănătății organismului, drept pentru care trebuie să le menținem în stare optimă.
Pietrele la rinichi tratate cu ceai de ghimbir și curcuma
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Verificat și aprobat de nutriționistul Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Pietrele la rinichi, cunoscute și sub denumirea de calculi renali, sunt printre cele mai frecvente afecțiuni care se dezvoltă la nivelul rinichilor. Acestea sunt structuri solide formate din substanțe prezente în urină care pot fi mici, de dimensiunea unui bob de nisip, sau mari cât niște perle.

Compuse din minerale sau proteine reținute la nivelul rinichilor, pietrele la rinichi pot provoca obstrucții în tractul urinar. Acest lucru cauzează, la rândul său, dureri acute, blocaje și alte simptome care îți afectează calitatea vieții.

Din păcate, medicii nu detectează întotdeauna pietrele la rinichi la momentul potrivit. Astfel, pe măsură ce dimensiunea acestora crește, apar și mai multe complicații care îngreunează tratamentul.

Deși în anumite cazuri este necesară o intervenție chirurgicală, există și metode naturale care pot ajuta la dizolvarea calculilor renali

În acest articol îți prezentăm un ceai de ghimbir și curcuma, două ingrediente antiinflamatoare și depurative care pot fi de mare ajutor în această situație.

Ceai de ghimbir și curcuma care dizolvă pietrele la rinichi

Această băutură naturală de ghimbir și curcuma este un supliment extraordinar pentru combaterea pietrelor la rinichi, dacă acestea au încă dimensiuni reduse.

Ambele ingrediente sunt bogate în substanțe active care ajută la curățarea sistemului renal și la eliminarea toxinelor care pot duce la formarea pietrelor la rinichi.

Beneficiile ghimbirului

Pietrele la rinichi tratate cu ghimbir

Rădăcina de ghimbir este un ingredient natural apreciat încă din Antichitate pentru bogăția sa de compuși antiinflamatori, analgezici și detoxifianți.

În plus, ghimbirul este folosit ca ingredient de bază în tratamente împotriva afecțiunilor digestive întrucât are proprietăți carminative, antibacteriane și diuretice.

Totodată, rădăcina de ghimbir este un remediu vechi pentru boli care afectează sistemul urinar, printre care și pietrele la rinichi.

Compusul activ din ghimbir, numit gingerol, distruge în mod eficient și fără durere pietricelele care obstrucționează tractul urinar.

Beneficiile curcumei

Pietrele la rinichi tratate cu curcumă

Curcuma este unul dintre cele mai recomandate condimente pentru detoxifierea sângelui și îmbunătățirea sănătății rinichilor. Ingredientul său activ, curcuminul, îi oferă efecte antioxidante, antiinflamatoare și analgezice care ajută la tratare unei game variate de afecțiuni.

Numeroase persoane folosesc de sute de ani curcuma ca remediu pentru curățarea rinichilor, întrucât aceasta reduce umflăturile, elimină toxinele și contribuie la dizolvarea pietrelor la rinichi formate din săruri și proteine.

În plus, curcuma are un efect protector la nivelul tractului urinar. Pe lângă faptul că împiedică blocarea acestuia, ea crează o barieră protectoare împotriva bacteriilor și a virusurilor care provoacă infecții.

Cum să prepari ceaiul de ghimbir și curcuma care combate pietrele la rinichi

Ceai tratament pentru pietrele la rinichi

Acest ceai natural de ghimbir și curcuma este o băutură folosită de foarte mulți ani ca supliment în tratarea bolilor renale.

Ambele mirodenii reduc inflamațiile de la nivelul rinichilor și ajută la dizolvarea calculilor renali care provoacă dureri și dificultăți la urinare.

Datorită compoziției sale nutriționale extraordinare, acest ceai este un remediu care, printre altele, îmbunătățește sănătatea aparatului circulator și cardiovascular, dar și a articulațiilor.

Te-ar putea interesa și:

Pietre la rinichi: 6 remedii naturale

Consumul regulat de ceai de ghimbir și curcuma contribuie la reducerea riscului de hipotensiune arterială și îmbunătățește sănătatea cognitivă.

Ingrediente

 • 1 bucată de rădăcină de ghimbir (2, 5 cm)
 • 1 linguriță de curcuma măcinată (5 grame)
 • ½ litru de apă
 • 1 lingură de miere ecologică (25 g) (opțional)

Mod de preparare

 • Încălzește apa într-o cratiță. Când dă în clocot, toarn-o într-o carafă peste rădăcina de ghimbir și curcuma măcinată.
 • Lasă amestecul să stea deoparte 10-15 minute, pentru ca extractele mirodeniilor să pătrundă în apă.
 • Strecoară lichidul, toarnă-ți o cană din el și și servește-l cu miere.
 • Consumă acest remediu zilnic, de preferat pe stomacul gol.

Contraindicații

 • Această băutură nu este recomandată persoanelor care suferă de boli hepatice.
 • Ceaiul de ghimbir și curcuma poate fi dăunător pacienților care suferă de ulcer, gastrită sau sindromul colonului iritabil.
 • Dacă urmezi un tratament medicamentos, este indicat să consulți un specialist pentru a afla dacă proprietățile acestui ceai interacționează negativ cu medicamentele administrate.

Este important de precizat că acest remediu suplimentează tratamentul împotriva pietrelor la rinichi. Prin urmare, chiar dacă este eficient în anumite cazuri, cel mai bine este să te adresezi unui medic.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.