Elimină pietrele la rinichi cu sirop cu lămâie și pătrunjel

· 12 decembrie 2016

Rinichii procesează majoritatea deșeurilor găsite în organismul uman și fac posibilă eliminarea acestora prin intermediul urinei. Când fluidele nu sunt eliminate în mod corect din organism, sărurile minerale și alte substanțe chimice asemănătoare alcătuiesc corpuri solide numite calculi renali (pietrele la rinichi).

Pietrele la rinichi sunt însoțite de durere excesivă și pot provoca complicații grave, deteriorând sănătatea pacientului. Deși mărimea pietrelor la rinichi poate varia, în majoritatea cazurilor ele blochează fluxul urinei, împiedicând vezica urinară să se golească complet.

Mai mult, pietrele la rinichi favorizează dezvoltarea infecțiilor de tract urinar, putând provoca chiar hemoragii. Din fericire, există numeroase medicamente și remedii naturiste care ne pot ajuta să eliminăm pietrele la rinichi. Cu toate acestea, dacă calculii sunt foarte mari, ei nu vor putea fi îndepărtați decât prin intermediul unei intervenții chirurgicale.

Următorul sirop cu lămâie și pătrunjel este un remediu excelent, care poate completa orice tratament medicamentos împotriva pietrelor la rinichi. În articolul de azi îți vom prezenta beneficiile incredibile ale acestei băuturi, precum și modul în care poți să o prepari.

Siropul cu lămâie și pătrunjel te ajută să elimini pietrele la rinichi

Înainte de a explora beneficiile siropului cu lămâie și pătrunjel, vrem să te avertizăm că cea mai bună modalitate de a preveni pietrele la rinichi este să bei multe lichide. Dacă nu-ți menții organismul bine hidratat, urina rămâne în corp și substanțele din ea se transformă în calculi renali.

Din acest motiv, consumul de apă este esențial pentru a evita această problemă. De asemenea, trebuie să consumi ingrediente cu proprietăți diuretice și detoxifiante, pentru a stimula funcționarea rinichilor și a dizolva pietrele la rinichi deja existente.

Mai jos îți vom arăta cum poți elimina și preveni pietrele la rinichi cu ajutorul beneficiilor oferite de lămâie și pătrunjel. Ambele ingrediente sunt pline de nutrienți utili pentru a lupta împotriva bolilor care pot afecta rinichii.

Beneficiile lămâii

Zeama de lămâie te ajută să elimini pietrele la rinichi

Zeama de lămâie conține acid citric și acid fosforic, două componente care reduc riscul organismului de a dezvolta pietre la rinichi. Conținutul ridicat de citrați al lămâii reduce aciditatea urinei și promovează eliminarea sărurilor și a toxinelor în exces.

Mai mult, zeama de lămâie are un efect diuretic care stimulează eliminarea lichidelor reținute de țesuturi. Această băutură mărește cantitatea de urină produsă de organism.

Nu în ultimul rând, zeama de lămâie are proprietăți antibacteriene și antifungice care previn dezvoltarea pietrelor la rinichi și a infecțiilor vezicii urinare.

Beneficiile pătrunjelului

Printre altele, pătrunjelul este util pentru a preveni pietrele la rinichi

Când vine vorba de sănătatea renală, pătrunjelul este una dintre cele mai populare plante existente. Acesta conține uleiuri esențiale bogate în apiol și mystricin, două substanțe care susțin proprietățile diuretice ale pătrunjelului ce măresc producția urinei.

Pătrunjelul este o sursă importantă de clorofilă, un compus vegetal care stimulează eliminarea toxinelor și a grăsimilor în exces din corp. În plus, această plantă are un conținut semnificativ de vitamina C, un nutrient care fortifică sistemul imunitar, ajutându-l să lupte împotriva infecțiilor.

Cum se prepară siropul cu lămâie și pătrunjel?

Pietrele la rinichi pot fi eliminate cu ajutorul unor băuturi naturale

Siropul cu lămâie și pătrunjel este ușor de preparat și oferă rezultate satisfăcătoare. Următoarea rețetă presupune să amesteci zeama de lămâie și pătrunjelul cu ulei de măsline, sirop de arțar și miere, pentru a obține un remediu eficient împotriva pietrelor la rinichi.

Ingrediente

 • Zeama unei lămâi
 • 1 mână de pătrunjel proaspăt
 • 1 cană (224 g) de ulei de măsline
 • 1 cană (325 g) sirop de arțar
 • 1 cană (335 g) de miere
 • Un borcan din sticlă cu capac

Instrucțiuni

 • Stoarce zeama unei lămâi și, cu ajutorul unui robot de bucătărie, amestecă acest lichid cu o mână de pătrunjel.
 • După ce ai procesat aceste două ingrediente, vei obține o pastă.
 • Adaugă restul ingredientelor și amestecă bine până obții un lichid omogen.
 • Când siropul este gata, toarnă-l într-un borcan din sticlă.
 • Sigilează borcanul bine și pune-l într-un loc răcoros și întunecat.

Mod de consum

 • Ia o lingură din acest sirop pe stomacul gol în fiecare zi.
 • Dacă vrei, poți dilua siropul într-un pahar de apă caldă, astfel încât să-l poți bea mai ușor.
 • Pe lângă consumul acestui sirop, nu uita să bei doi litri de apă în fiecare zi.

Pacienții cu pietre la rinichi mici sau puține ca număr vor obține beneficii semnificative în urma consumului constant al siropului cu lămâie și pătrunjel. Cei la care problema a avansat pot consuma acest sirop pentru a completa tratamentul medicamentos pe care îl urmează.

Ca să protejezi sănătatea rinichilor, nu ezita să prepari puțin sirop cu lămâie și pătrunjel chiar acum!