Remediu pentru retenția de apă cu pătrunjel și lămâie
Retenția de apă este o tulburare metabolică foarte frecventă în rândul femeilor. Deși nu este o boală în sine, aceasta indică prezența unei nereguli în organism. Descoperă în cele ce urmează un excelent remediu pentru retenția de apă cu pătrunjel și lămâie!
Dacă ai gleznele, picioarele sau abdomenul umflate, este necesar să mergi la medic. Uneori, cauza acestei probleme este o dietă necorespunzătoare sau chiar anumite schimbări hormonale.
Specialiștii ne avertizează că retenția de apă poate indica o afecțiune renală, hepatică sau circulatorie. Asta nu înseamnă că este ceva grav, ci doar faptul că organismul nu este capabil să elimine în mod corect toxinele sau lichidele.
Prin urmare, retenția de apă trebuie diagnosticată. Chiar și așa, această problemă poate fi tratată. Adoptarea unor obiceiuri benefice ne îmbunătățește starea de sănătate.
În articolul de azi, îți prezentăm un remediu pentru retenția de apă. Dacă optezi pentru tratamentul naturist cu lămâie și pătrunjel, te vei simți din ce în ce mai bine.
Retenția de apă: o problemă foarte frecventă
Unii dintre noi sunt mai predispuși la dezvoltarea retenției de apă. Este vorba despre acele persoane care au următoarele obiceiuri sau caracteristici fiziologice:
- Au probleme circulatorii.
- Sunt aproape de menopauză, fapt care se manifestă prin mai multe episoade de retenție de lichide.
- Sunt supraponderale sau obeze.
- Au o boală cardiacă.
- Au suferit unele dereglări hormonale în urma administrării anumitor medicamente.
- Au hipotiroidism.
- Stau foarte mult timp în picioare.
Te regăsești și tu într-una dintre aceste situații? Dacă da, poți folosi un remediu pentru retenția de apă. În primul rând, așa cum am menționat deja, este indicat să îți faci un consult medical.
În al doilea rând, trebuie să urmezi tratamentul prescris de medic și să îți îmbunătățești dieta.
Pacienților cu afecțiuni cardiace, renale sau vasculare le este recomandat, mai presus de toate, să limiteze consumul de sare. În plus, este bine să ținem cont și de alte aspecte:
- Retenția de apă este din ce în ce mai frecventă pe măsură ce înaintăm în vârstă. Venele își pierd elasticitatea, iar rinichii și ficatul nu mai elimină la fel de eficient apa și toxinele din corp.
- Dacă de-a lungul vieții am fost nevoiți să stăm mult în picioare (la serviciu, de exemplu), problema se agravează. După cum știm, anumite comportamente împiedică un drenaj corespunzător la nivelul organismului.
Încearcă și:
Remediu pentru retenția de apă cu pătrunjel și lămâie
Acest remediu matinal simplu te ajută să-ți îmbunătățești starea de sănătate. Este ușor de preparat și contribuie la reglarea activității renale.
Beneficiile pătrunjelului și ale lămâii
- Această plantă aromatică are proprietăți detoxifiante puternice. Datorită antioxidanților și vitaminei C din compoziția sa, pătrunjelul îmbunătățește sănătatea ficatului și a inimii.
- În plus, el mărește elasticitatea venelor și a arterelor.
- Stimulează circulația sanguină, iar uleiurile sale esențiale ajută la eliminarea lichidelor acumulate în corp.
- La rândul său, lămâia este o comoară naturală atunci când vine vorba despre sănătatea organismului.
- Lămâile bio, care nu au fost tratate cu pesticide, oferă numeroase beneficii.
- Lămâia este unul dintre cele mai bogate fructe în vitamina C, citrați, malați și potasiu.
- Toate aceste elemente, dar mai ales vitamina C, ajută la menținerea și la regenerarea mai multor celule și țesuturi din corp.
Îți recomandăm și:
Nu ezita să consumi acest remediu pentru retenția de apă. Îți recomandăm să bei zilnic între două și trei pahare. Este un tratament diuretic excelent care detoxifică organismul.
Ingrediente
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
- 1 litru de apă
- Zeama unei lămâi
Mod de preparare
- Spală bine frunzele de pătrunjel. Va trebui să prepari o infuzie din această plantă.
- Fierbe o cană de apă (250 ml) și adaugă pătrunjelul.
- După ce este gata, lasă infuzia să stea deoparte câteva minute.
- Stoarce zeama de lămâie. Profită și de proprietățile benefice ale cojii și taie-o în bucăți mici.
- Într-o carafă mare, adaugă cele 3 căni de apă rămase, cojile și zeama de lămâie și infuzia de pătrunjel.
- Lasă amestecul să stea pentru o jumătate de oră, apoi toarnă-l într-o sticlă (de sticlă).
Bea primul pahar pe stomacul gol. Apoi bea următoarele două pahare cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă. Poți urma acest tratament o dată pe lună, timp de 7 zile consecutive sau o dată la 10 zile. Vei observa rezultatele benefice în cel mai scurt timp.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
-
Pineda, J., Galofré, J. C., Toni, M., & Anda, E. (2016). Hipotiroidismo. Medicine (Spain). https://doi.org/10.1016/j.med.2016.06.002.
-
Gómez Meléndez, G. A., Ruiz Betanzos, R., Sánchez Pedraza, V., Segovia Palomo, A., Mendoza Hernández, C. F., & Arellano Montaño, S. (2010). Hipotiroidismo. Medicina Interna de Mexico. https://doi.org/10.1016/S0304-5412(12)70390-6.
-
Lozano, J. A. (2006). Hipotiroidismo. Offarm. https://doi.org/10.1016/j.datak.2007.05.004.