3 smoothie-uri care combat retenția de apă - Doza de Sănătate
 

3 smoothie-uri care combat retenția de apă

Fructele bogate în apă, cum ar fi ananasul, pepenele galben, pepenele roșu sau papaya, sunt cele mai bune ingrediente pentru smoothie-uri care combat retenția de apă. 
3 smoothie-uri care combat retenția de apă
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Corpul este compus în cea mai mare parte din apă. Prin urmare, este important ca acesta să elimine în mod regulat lichidele acumulate. În articolul de astăzi îți prezentăm 3 smoothie-uri care combat retenția de apă. Încearcă-le și tu pentru a-ți menține organismul sănătos!

Dacă nu este tratată în mod corespunzător, retenția de apă poate deveni o problemă severă.Prin urmare, trebuie să mergi mai întâi la medic pentru a stabili un diagnostic și un tratament adecvat. Totodată, există modalități de a-ți îmbunătăți stilul de viață și obiceiurile alimentare.

Este recomandat să consumi mâncăruri și băuturi care ajută la eliminarea toxinelor și la curățarea organismului. Astfel, dacă suferi de retenție de apă, trebuie să iei în considerație și alimentația. Pentru început, este bine să mărești consumul de fructe bogate în apă.

Când vine vorba de smoothie-uri care combat retenția de apă, nu trebuie decât să fii dispus/ă să încerci alimente noi și combinații inedite și să treci peste culoarea și aspectul unora dintre ele pentru a te bucura de beneficiile oferite. Așadar, nu mai sta pe gânduri și prepară băuturi delicioase și hrănitoare.

Smoothie-uri care combat retenția de apă

1. Smoothie cu papaya și ananas

Smoothie-uri care combat retenția de apă pe bază de ananas

Smoothie-urile pe care ți le prezentăm în acest articol accelerează procesul natural de eliminare a lichidelor din organism. Cu alte cuvinte, aceste băuturi sunt diuretice. Când consumi aceste smoothie-uri, mergi mai des la baie, iar organismul nu mai reține mai multă apă decât este necesar.

Prin urmare, băuturile de mai jos ajută la prevenirea bolilor infecțioase cauzate de un nivel ridicat de sodiu (care duce la instalarea retenției de apă). Acestea au un conținut bogat de vitamine, proteine și minerale.

Ingrediente

 • 3 felii de ananas (125 g)
 • 2 căni de apă (220 ml)
 • 4 felii de papaya (200 g)
 • 1 lingură de semințe de in (opțional) (25 g)

Mod de preparare

 • Îndepărtează semințele de papaya, taie feliile în mai multe bucăți și pune-le în blender împreună cu feliile de ananas, semințele de in și apa.
 • Procesează amestecul timp de 1 minut. 
 • Vei vedea că smoothie-ul obținut este destul de gros, însă nu îl strecura. Consumă-l așa.

2. Smoothie cu ananas și ceai verde

După cum poți vedea, în aproape toate aceste smoothie-uri care combat retenția de apă, ananasul este un ingredient de bază. În cazul de față, ceaiul verde îi accentuează proprietățile și elimină excesul de apă din organism.

Unul dintre cele mai benefice componente din ananas este bromelaina, o enzimă cu efecte diuretice și proprietăți antiinflamatoare și digestive. Iată cum să prepari acest smoothie sănătos:

Ingrediente

 • 6 căpșune întregi (40 g)
 • 3 felii de ananas (125 g)
 • 1 lingură de semințe de in (25 g)
 • 1 cană de ceai verde preparat (110 ml)

Mod de preparare

 • Este atât de simplu! Procesează toate ingredientele în blender timp de un minut, la viteză medie.
 • Toarnă smoothie-ul în pahar, adaugă gheață (dacă preferi) și servește-l.

3. Smoothie cu pepene roșu

Pepene roșu în smoothie-uri care combat retenția de apă

Alături de ananas, pepenele roșu este printre fructele cu cele mai puternice efecte diuretice. Efectele nu sunt datorate vreunui ingredient „miraculos” sau „uimitor”, ci conținutului bogat de apă. Pepenele roșu este compus din 75% apă, ajutându-te să urinezi.

Smoothie-ul cu pepene roșu este ușor de preparat și poate fi consumat zilnic în orice cantitate dorești. Totodată, poți mânca acest fruct și în forma sa naturală.

Ingrediente

 • 5 felii de pepene roșu (400 g)
 • 8 căni de apă (900 ml)
 • 1 lingură de zahăr (25 g)

Mod de preparare

 • Desigur, ai nevoie de un blender.
 • Taie feliile de pepene și pune-le în blender.
 • Adaugă apa și zahărul și procesează amestecul timp de un minut.
 • Strecoară amestecul pentru a îndepărta semințele și smoothie-ul este gata. Poți savura băutura delicioasă pe care ai preparat-o.
 • Dacă vrei să încerci mai multe smoothie-uri care combat retenția de apă, adaugă unele dintre ingredientele menționate anterior, cum ar fi ceaiul verde.
S-ar putea să te intereseze...
5 infuzii diuretice pentru combaterea retenției de apă
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
5 infuzii diuretice pentru combaterea retenției de apă

Ai o senzație de greutate la nivelul extremităților? Nu ezita să consumi câteva infuzii diuretice pentru combaterea retenției de apă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Cabrera, C., Artacho, R., & Giménez, R. (2006). Beneficial Effects of Green Tea—A Review. Journal of the American College of Nutrition25(2), 79–99. https://doi.org/10.1080/07315724.2006.10719518
 • Naz, A., Butt, M. S., Sultan, M. T., Qayyum, M. M. N., & Niaz, R. S. (2014). Watermelon lycopene and allied health claims. EXCLI Journal13, 650–666.
 • Farid Hossain, M. (2015). Nutritional Value and Medicinal Benefits of Pineapple. International Journal of Nutrition and Food Sciences4(1), 84. https://doi.org/10.11648/j.ijnfs.20150401.22

Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.