Descoperă beneficiile dietei cu lămâie pentru sănătate - Doza de Sănătate
 

Descoperă beneficiile dietei cu lămâie pentru sănătate

Dieta cu lămâie este o opțiune excelentă pentru a obține rezultate rapide. Însă, având în vedere caracteristicile sale, este important să discuți cu un specialist înainte de a o adopta. 
Descoperă beneficiile dietei cu lămâie pentru sănătate
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Dacă vrei să atingi greutatea ideală, avem o soluție excelentă pentru tine. Citește mai departe pentru a descoperi beneficiile dietei cu lămâie pentru sănătate și siluetă. Aceasta este una dintre cele mai eficiente regimuri alimentare.

Încă din antichitate, lămâia este considerată un ingredient de bază în bucătărie. Însă acest fruct este mai complex și mai benefic decât pare.

Lămâia este antibacteriană și antivirală. Aceasta conține vitamine și minerale și sprijină procesele digestive. Vrei să afli mai multe? Citește în continuare.

Dieta cu lămâie

Beneficiile dietei cu lămâie precum detoxifierea organismului

Dieta cu lămâie este o dietă detoxifiantă. Aceasta oferă rezultate rapide și numeroase beneficii datorită nutrienților din compoziția acestui fruct.

Dieta constă în a bea un pahar de limonadă proaspătă în fiecare dimineață pe o perioadă determinată de timp. Însă nu este chiar așa ușor. Nu vorbim despre o limonadă obișnuită, ci despre un amestec de apă caldă și zeamă de lămâie. 

Desigur, este necesar să combini acest obicei benefic cu o dietă sănătoasă și un antrenament fizic. Acest „tratament” detoxifiant va face minuni!

Beneficiile dietei cu lămâie pentru organism

Întărirea sistemului imunitar

Datorită conținutului bogat de vitamina C, lămâia întărește sistemul imunitar. Astfel, acest fruct reduce riscul de îmbolnăvire.

O digestie mai bună

Apa cu lămâie ajută la reglarea procesului de descompunere a alimentelor, îmbunătățind digestia. Totodată, acest remediu combate problemele digestive deja existente.

Detoxifierea organismului

Beneficiile dietei cu lămâie pentru slăbit

Am menționat deja că dieta cu lămâie este detoxifiantă. Aceasta curăță organismul de toxinele și impuritățile la care acesta este expus constant. Acest proces este natural, valorificând proprietățile diuretice ale lămâii.

Combaterea balonării

Unul dintre beneficiile dietei cu lămâie este combaterea balonării grație conținutului de flavonoide. Aceste elemente chimice reduc inflamațiile și ameliorează durerea.

Activarea sistemului limfatic

Sistemul limfatic este legat de sistemul imunitar, apărând organismul împotriva bolilor. Datorită proprietăților detoxifiante ale lămâii, toxinele sunt eliminate din corp, fapt care contribuie la buna funcționare a glandelor, a vaselor sanguine și a țesuturilor limfatice.

Reducerea colesterolului

Scăderea colesterolului este printre beneficiile dietei cu lămâie

Fibrele, flavonoidele și polifenolii din lămâie previn creșterea nivelului de colesterol rău (LDL). Acest efect reduce riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare.

Un plus de energie

Beneficiile dietei cu lămâie sunt detoxifierea organismului și eliminarea zahărului și a grăsimilor în exces din corp. În locul acestora, vei hrăni organismul cu nutrienți care îți oferă mai multă energie.

Pierderea în greutate

Dacă bei apă cu lămâie dimineața, te simți sătul/ă tot restul zilei. Desigur, vei simți nevoia să mănânci, însă nu vei mai avea la fel de multe pofte.

Organismul va bloca absorbția grăsimilor, prevenind îngrășarea.

Pași de urmat pentru a te bucura de beneficiile dietei cu lămâie

Pentru a te bucura de beneficiile dietei cu lămâie, trebuie să urmezi anumiți pași. Când bei apă caldă cu lămâie dimineața, trebuie să ții cont de următoarele recomandări:

  • Urmează dieta timp de 5 zile, nici mai mult, nici mai puțin. Acest regim este foarte strict, întrucât nu ține cont de nutrienții din alte alimente sau de caloriile necesare organismului.
  • Bea apă cu lămâie în fiecare zi și la fiecare masă.
  • Bea multă apă pe parcursul zilei. Este important să îți menții organismul hidratat. În acest fel, previi retenția de apă. Doi litri de apă pe zi sunt de ajuns.
  • Elimină grăsimile din dietă și nu le consuma în decursul celor cinci zile. Ne referim aici la prăjeli, alimente procesate, dressinguri, etc. Trebuie să adopți o alimentație foarte sănătoasă pentru ca procesul de detoxifiere să fie eficient.
  • Prima zi presupune un „post” parțial. Aceasta poate fi cea mai complicată zi. Organismul va resimți efectele modificării numărului de calorii. Metabolismul se schimbă, de asemenea, iar rezultatele sunt pozitive.

Dieta cu lămâie este o opțiune excelentă pentru a obține rezultate rapide. Însă, având în vedere caracteristicile sale, este important să discuți cu un specialist înainte de a o adopta. 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Kim H., Jang M., Kim Y., Choi J., et al., Red ginseng and vitamin C increase immune cell activity and decrease lung inflammation induced by influenza A virus/H1N1 infection. J Pharm Pharmacol, 2016. 68: 406-20.
  • Farzaei MH., Singh AK., Kumar R., Croley CR., et al., Targeting inflmmation by flavonoids: novel therapeutic strategy for metabolic disorders. Int J Mol Sci, 2019.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.