Scapă de grăsimea abdominală cu un remediu natural - Doza de Sănătate
 

Scapă de grăsimea abdominală cu un remediu natural

Grăsimea abdominală este un fenomen normal și apare adesea la femei. De vină este metabolismul tău, care o stochează în această zonă și nu elimină lichidele în exces.
Scapă de grăsimea abdominală cu un remediu natural
Valeria Sabater

Scris și verificat de psihologul Valeria Sabater.

Ultima actualizare: 15 august, 2023

Cine nu știe cum e să vrei să scapi de grăsimea abdominală? Acesta este un fenomen normal, care apare mai ales la femei. Nu-i așa că vrei să afli câteva remedii simple pentru această problemă? Haideți să vedem!

Cine n-ar vrea să prindă doi iepuri dintr-un foc? Adică să scapi de lichidele în exces și de grăsime, în același timp? Tocmai despre acest lucru vrem să vorbim astăzi. Trebuie să spunem de la început că acestea nu sunt niște remedii minune, ci doar naturale, care te ajută să fii sănătoasă prin consumul lor zilnic.

Ceai pentru a arde grăsimea abdominală

Remedii simple ca să scapi de grăsimea abdominală

Și știm cu toții că cele mai simple ingrediente oferă soluțiile cele mai bune, așa se întâmplă și în cazul plantelor medicinale. Dar, care plante sunt cele mai indicate? Iată o listă:

  • Păpădia: are efect detoxifiant pentru rinichi și ficat, stimulând purificarea acestor organe și creștere cantității de urină. În acest fel, scăpați de balonare și nivelul zahărului din sânge va fi reglat. Dar, mai presus de toate, sistemul imunitar va fi întărit. Este incredibil!
  • Ghimbir feliat proaspăt: dintre multiplele beneficii ale ghimbirului, amintim topirea grăsimilor, purificarea organismului sau reducerea balonării. De fapt, cercetătorii de la Universitatea din Maastricht au descoperit că ghimbirul poate stimula metabolismul, arzând astfel grăsimea abdominală. Consumul de ghimbir oferă senzația de sațietate.
  • Scorțișoara: știai că este foarte bună ca să arzi grăsima?  Scorțișoara produce reacții chimice în organism care cresc temperatura corpului și stimulează metabolismul. În timpul acestui proces termic veți arde caloriile în exces. Este minunat!
  • Menta: îți place aroma mentolată, nu-i așa? Dar menta mai are și multe proprietăți medicinale cu indicații în reducerea stratului de grăsime și stimularea funcțiilor digestive. Consumând mentă, vei stimula metabolismul și procesul de ardere al grăsimilor, dar vei îmbunătăți și funcționarea fierii, care va crește secreția de bilă.

1. Cum prepar un remediu pentru a scăpa de grăsime?

După cum vezi, aceste plante nu sunt greu de găsit și nici nu costă mult. Iar în ceea ce privește păpădia, îți recomandăm să folosești rădăcina, foarte bună pentru slăbit.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • O lingură cu rădăcină de păpădie
  • O lingură cu ghimbir proaspăt ras
  • Un bețișor de scorțișoară
  • 5 frunze de mentă
  • O cană și jumătate de apă
  • Două linguri cu miere
Ghimbir pentru a scăpa de grăsimea abdominală

 

Ca mod de preparare, aceste ingrediente trebuie fierte împreună cu o cană și jumătate de apă. După fierbere, lasă-o la infuzat zece minute. Apoi, pune ceaiul într-un recipient de sticlă și lasă-l să ajungă la temperatura camerei. Așa cum am menționat, consumă acest remediu pentru slăbit de trei ori pe zi, trei zile pe săptămână.

2. Cum consum acest remediu?

Stomac plat fără grăsimea abdominală inestetică

Este foarte simplu. Îți recomandăm să consumi acest preparat de trei ori pe parcursul unei zile, de trei ori pe săptămână. Prima dată trebuie să-l bei dimineața pe stomacul gol, imediat după ce te-ai trezit. Trebuie să aibă temperatura camerei iar ingredientele să fie proaspete. Este important de reținut.

A doua oară trebuie să bei preparatul după prânz, ca să aibă efect asupra digestiei și să purifice mai bine sistemul digestiv. Iar a treia oară, ar fi bine să-l bei înainte de a merge la culcare. Nu uita că trebuie să fie la temperatura camerei, nici prea cald, nici prea rece.

Oricum, amestecul de miere, mentă și ghimbir te va face să dormi mai bine. Acest ceai nu este recomandat doar pentru a scăpa de grăsimea abdominală, are și efect tonic și este un stimulent nemaipomenit pentru digestie.

Dar, pentru ca acest ceai să dea rezultate bune, trebuie să adopți și o dietă sănătoasă, echilibrată, fără grăsimi nocive. Și chiar să faci mișcare în fiecare zi. O jumătate de oră de mers pe jos te va ajuta să slăbești mai repede. Ce ai zice dacă ai convinge și o prietenă să urmeze același regim? Sigur îți va fi mai ușor. Ești gata să încerci?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.