Povestea lui Lynlee, fetița care s-a născut de două ori - Doza de Sănătate
 

Povestea lui Lynlee, fetița care s-a născut de două ori

Medicii au fost nevoiți să îndepărteze o tumoare din corpul micuței Lynlee la numai 16 săptămâni de sarcină. Ulterior, aceștia au plasat din nou copilul în uterul mamei. Află această poveste incredibilă din articolul de azi!
Povestea lui Lynlee, fetița care s-a născut de două ori

Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

Lynlee Hope este o fetiță din Lewisville, Texas, a cărei poveste impresionantă a făcut înconjurul lumii. Se pare că acest copil s-a născut de două ori!

Data nașterii lui Lynlee înregistrată în acte nu corespunde zilei în care micuța a venit pe lume. La împlinirea a 16 săptămâni de sarcină, mama sa și-a făcut un control de rutină și o ecografie, iar aceasta din urmă a dezvăluit că Lynlee avea o tumoare embrionară pe coccis, numită teratom sacrococcigian.

Având în vedere poziționarea fătului în uterul mamei și dimensiunea tumorii, viața micuței era în pericol. Tumoarea se „hrănea” cu sângele copilului și putea cauza insuficiență cardiacă.

Specialiștii au ajuns la concluzia că era necesară o dublă intervenție chirurgicală. Fătul trebuia scos din uterul mamei printr-o operație de cezariană. Tumoarea trebuia apoi îndepărtată, iar copilul plasat din nou în uter pentru ca sarcina să ajungă la termen.

Micuța avea doar 50% șanse de supraviețuire, dar medicii au decis să își asume riscul. În timpul intervenției, bebelușul a fost conectat la placentă prin intermediul cordonului ombilical, primind astfel oxigen.

A fost o procedură dificilă care reprezintă cu adevărat o reușită medicală remarcabilă.

Intervenția chirurgicală incredibilă la care a fost supusă Lynlee, fetița care s-a născut de două ori

Medicii au efectuat intervenția la 23 de săptămâni de sarcină. În tot acest timp, tumoarea apăsa pe inima bebelușului. În mod bizar, în momentul operației tumoarea era aproape de dimensiunea lui Lynlee.

Fiind o intervenție chirurgicală atât de dificilă, inima micuței a încetat să bată în timp ce doctorul îndepărta partea cea mai mare a tumorii. Cu toate acestea, fetița a rezistat, iar la finalul operației a fost plasată înapoi în uterul mamei. Pentru mamă a urmat o perioadă de odihnă de 12 săptămâni, timp în care bebelușul a continuat să se dezvolte.

Lynlee „s-a născut a doua oară” pe 6 iunie 2016. Câteva zile mai târziu, medicii au îndepărtat restul tumorii, iar micuța a început să se vindece. În prezent, fetița este acasă, unde duce o viață normală și sănătoasă.

Uimitor, nu-i așa? Povestea lui Lynlee Hope, copilul care s-a născut de două ori, a impresionat întreaga lume

Bebelușul care s-a născut de două ori a impresionat lumea întreagă

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.