Hope: un copil acuzat de vrăjitorie și abandonat - Doza de Sănătate
 

Hope: un copil acuzat de vrăjitorie și abandonat

Datorită unei activiste daneze, viața lui Hope s-a schimbat la 180º. A lăsat în urmă imaginea acelui copil subnutrit, devenind un băiețel sănătos și fericit. 
Hope: un copil acuzat de vrăjitorie și abandonat

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Hope (Speranță), un copil nigerian acuzat de vrăjitorie, este protagonistul acestei povești incredibile care a impresionat mii de oameni din întreaga lume.

Micuțul a fost abandonat pe stradă de familia lui, deoarece era considerat a fi un vrăjitor. Dacă nu era ajutat de o activistă daneză, probabil acesta ar fi murit cerșind pe străzile comunității în care trăia.

După câteva luni de recuperare, Hope a suferit o transformare incredibilă și a devenit pe rețelele sociale imaginea unei campanii de întrajutorare a copiilor din țara lui.

Un copil acuzat de vrăjitorie – povestea lui Hope

Povestea unui copil acuzat de vrăjitorie

În luna ianuarie a acestui an, activista daneză Anja Ringgren Loven a găsit un copil de doi ani rătăcind pe străzile de la marginea orașului Abuja, capitala Nigeriei. Era gol și suferea în mod evident de malnutriție severă.  

Potrivit publicației The Independent, Anja este fondatoarea Fundației pentru ajutorarea, educația și dezvoltarea copiilor din Africa. Este o organizație caritabilă care luptă pentru dezvoltarea și educarea copiilor din Africa.

Organizația salvează copii de la abandon sau chiar de la moarte în urma acuzației de vrăjitorie din partea familiei.

Când a fost găsit, Hope era foarte slăbit din cauza malnutriției și a paraziților intestinali.

După ce a văzut copilul în această stare, Anja i-a dat apă și l-a învelit într-o pătură, după care l-a transportat de urgență la un spital din Uyo. Băiatului i s-au administrat tratamente antiparazitare și transfuzii de sânge pentru a ameliora anemia severă de care suferea.

Hope, acest copil acuzat de vrăjitorie. era subnutrit

Hope – micuțul de numai doi ani acuzat de vrăjitorie

Asta înseamnă că micuțul a încercat probabil să supraviețuiască pe stradă, mâncând resturi alimentare din gunoi timp de cel puțin opt luni.

Din momentul în care l-a găsit pe Hope, femeia a postat o serie de fotografii și filmulețe pe rețelele de socializare pentru a strânge fondurile necesare plății costurilor medicale.

Asta s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune decizii pe care le-a luat vreodată. În mai puțin de 48 de ore, donațiile au început să curgă, ajungând la aproape un milion de dolari. 

Pentru a le mulțumi tuturor pentru ajutorul acordat, Anja a posta următorul mesaj:

Cu toții bani strânși, nu numai că îi vom oferi lui Hope cel mai bun tratament, dar vom construi și o clinică sanitară pentru a salva mulți alți copii de la tortură.

La două luni de la începerea tratamentului, Hope a arătat lumii întregi transformarea sa incredibilă.

În cele mai recente fotografii băiețelul apare zâmbind. Acesta este într-un mediu foarte diferit de cel înfățișat în imaginile care au șocat lumea în urmă cu doar câteva săptămâni.

Deși trebuie să rămână sub supraveghere medicală, micuțul poate începe să trăiască acea copilărie fericită pe care toți copiii o merită.

Hope crește…

Acest copil acuzat de vrăjitorie a trecut printr-o transformare uimitoare

Datorită donațiilor primite, Anja Ringgren Loven va reuși să salveze mulți alți copii ca Hope, acest copil acuzat de vrăjitorie. Copii care sunt găsiți în cele mai groaznice condiții. Ea ne atenționează că mii de copii din Africa riscă să fie catalogați drept „vrăjitori” sau „posedați”. 

„Am văzut copii torturați, terorizați și uciși. Aceste imagini arată de ce lupt în continuare. De ce am vândut tot. De ce am părăsit Danemarca pentru un teritoriu necunoscut.”

Împreună cu soțul său, David, Loven a început construcția unui orfelinat la sfârșitul lunii ianuarie. 

Cuplul are un fiu biologic, David Jr., care are aproape doi ani. Dar cei doi sunt responsabili și pentru 35 de băieți și fete salvați de pe stradă în condiții similare cu cele ale lui Hope.

Datorită dedicării și eforturilor sale, Loven este considerată o eroină. Milioane de oameni îi cunosc acum cauza și și-au exprimat interesul pentru sprijinirea acțiunilor sale.

Loven continuă să ofere informații despre evoluția lui Hope pe pagina sa de Facebook. Asta dovedește că întreaga lume a rămas impresionată de micuțul nigerian.

Zâmbetul lui Hope, acest copil acuzat de vrăjitorie, este un simbol al lucrurilor mărețe. Lucruri care pot fi obținute dacă mii de oameni se unesc pentru o cauză comună. La fel ca el, foarte mulți copii au nevoie de o atenție deosebită, înainte să fie prea târziu.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.