Schimbările climatice afectează sexul masculin

· 11 martie 2016
Potrivit unui studiu efectuat în Japonia, modificările temperaturii globale pot duce la sporirea numărului de avorturi spontane în cazul bebelușilor de sex masculin.

Studiile și cercetările efectuate în cadrul Institutului de Sănătate M&K Ako din Japonia au ajuns la concluzia că sexul masculin din cadrul rasei umane ar putea avea de suferit în urma schimbărilor climatice la nivel global. Studiul explică în detaliu cum schimbările climatice de pe planeta noastră au influențat și vor influența și în viitor numărul de băieți nou-născuți.

Studiile care arată ce efecte au schimbările climatice asupra frecvenței sexului bărbătesc în rândul noilor născuți

Potrivit acestor studii, atunci când se produce o variație neobișnuită a temperaturii, crește numărul de morți în rândul bebelușilor nenăscuți de sex masculin, comparativ cu cei de sex feminin. Un exemplu clar a fost oferit de dr. Misao Fukuda, liderul investigației care susține că în Japonia temperatura anuală a suferit schimbări radicale din 1970, iar de atunci în țară s-au născut mai multe fete decât băieți.

Pentru a efectua aceste cercetări și pentru a obține aceste rezultate, studiul s-a concentrat asupra a două evenimente climatice care au condus la o analiză atentă a ratelor natalității. Primul este reprezentat de vara extremă a anului 2010, iar celălalt de iarna neobișnuită a anului 2011. Aceste două schimbări climatice extreme înregistrate de Agenția Meteorologică Japoneză au fost folosite pentru a fi confruntate cu datele privind numărul de avorturi spontane înregistrate în baza de date a Statisticilor Vitale din Japonia.

Schimbările climatice afectează și copii nenăscuți

În urma analizelor efectuate pe baza acestor date, s-a descoperit că în timpul verii extreme din 2010 a crescut considerabil numărul de avorturi spontane din țară, iar nouă luni mai târziu s-au născut mai multe fete decât băieți. Aceleași date au rezultat și din cercetările cu privire la iarna anului 2011, când numărul de avorturi spontane a crescut din nou, iar numărul de bebeluși de sex masculin a scăzut.

Pentru a afirma că schimbările climatice pot duce la dispariția indivizilor de sex bărbătesc din rasa umană, cercetarea s-a bazat pe datele obținute în Japonia. Deși aceste rezultate sunt cât se poate de concludente, nu sunt primele de acest gen care au fost dezvăluite.

În trecut, au fost efectuate și alte studii studii similare și în Finlanda și Noua Zeelandă, dar aici nu s-a descoperit nicio legătură între condițiile meteorologice și sexul copiilor nou-născuți. Misao Fukuda susține că acest raport nu a fost probabil luat în considerare, întrucât niciuna din cele două țări nu a fost expusă unor temperaturi asemănătoare celor din Japonia.

Schimbările climatice afectează bebelușii de sex masculin

La nivel global, schimbările climatice sunt din ce în ce mai vizibile, iar impactul lor asupra mediului înconjurător și a viețuitoarelor de pe pământ este din ce în ce mai puternic.

În prezent, nu se poate afirma cu certitudine dacă numărul de persoane de sex bărbătesc se va micșora considerabil în deceniile ce urmează; schimbările climatice la nivel global diferă și afectează unele zone mai mult decât altele. Este posibil ca această investigație să continue, mai ales în țările unde modificările climatice au avut cel mai mare impact. Potrivit afirmației lui Fukuda și a studiului efectuat de acesta, cel mai probabil același rezultat va fi obținut și în locurile în care nu s-au produs schimbări climatice majore în ultimii ani.

Referințe: