Soluții pentru reglarea glicemiei în mod natural - Doza de Sănătate
 

Soluții pentru reglarea glicemiei în mod natural

Descoperă câteva remedii și soluții naturale pentru reglarea glicemiei care îți pot suplimenta tratamentul medicamentos.
Soluții pentru reglarea glicemiei în mod natural

Ultima actualizare: 13 ianuarie, 2019

Persoanele ce au glicemia crescută se află mereu în căutarea unei modalități de a ține nivelul zahărului din sânge sub control. Acestea trebuie să fie foarte atente, deoarece una dintre consecințele posibile ale problemei lor de sănătate este chiar moartea. În cazul persoanelor sănătoase, glicemia are valori cuprinse între 80 și 100 de miligrame per decilitru de sânge. Află în cele ce urmează câteva soluții pentru reglarea glicemiei.

Nivelul de glucoză din organism este reglat de un hormon numit insulină, a cărei funcție primară este tocmai gestionarea acestei substanțe. Însă persoanele care suferă de diabet fie nu pot produce insulină într-o cantitate suficient de mare, fie devin rezistente la acest hormon, ceea ce le îngreunează capacitatea de a-și ține sub control nivelul glicemiei.

Deși orice pacient cu diabet trebuie să urmeze un tratament medicamentos adecvat pentru a-și regla glicemia, poți suplimenta tratamentul cu cele nouă sfaturi și remedii naturiste pentru reglarea glicemiei pe care ți le vom prezenta în continuare.

Soluții pentru reglarea glicemiei

1. Fă exerciții în mod regulat

Glucoza este una dintre cele mai importante surse de energie pe care organismul nostru le are la dispoziție. Cu cât facem mai multă mișcare, cu atât avem nevoie de mai multă energie. Astfel, o rutină de exerciții adecvată este una dintre cele mai bune soluții pentru reglarea glicemiei.

În plus, exercițiile fizice pot reduce necesarul de insulină al pacienților care necesită o cantitate suplimentară din acest hormon. Pentru început, ar fi ideal să-ți stabilești o rutină de exerciții de dificultate medie pe care să o practici în fiecare zi timp de 20-30 de minute.

2. Redu consumul de carbohidrați

Orice aliment care conține carbohidrați va contribui la creșterea nivelului de glicemie. Pentru a preveni această problemă, te sfătuim să eviți consumul excesiv al alimentelor bogate în carbohidrați.

3. Mărește aportul de proteine

Soluții pentru reglarea glicemiei precum consumul de pește

Consumul de carne slabă, cum ar fi cea de pește, piept de pui sau cotlete de porc, ajută la reducerea cantității de glucide ce sunt transformate în glucoză. Aceasta va ajuta organismul să regleze mai ușor nivelul de glicemie.

4. Servește mai multe mese în cursul zilei

Persoanele care au glicemia crescută ar trebui să mănânce câte un aliment sănătos la fiecare două-trei ore. Una dintre principalele cauze ale glicemiei mărite este creșterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce provoacă o poftă de dulce greu de controlat.

5. Practică tehnici de relaxare

Soluții pentru reglarea glicemiei precum tehnicile de relaxare

Atunci când te supui unui nivel ridicat de stres, este posibil ca ficatul tău să înceapă să elibereze glicogen în sânge. Glicogenul reprezintă sursa secundară de glucoză a organismului nostru, acesta putând ridica foarte mult glicemia. Încearcă să-ți pui faci un pic de timp, măcar o oră pe zi pentru a practica tehnici de relaxare.

Te-ar putea interesa și:

4 ceaiuri care scad nivelul glicemiei

Alimente recomandate pentru reglarea glicemiei

1. Scorțișoară

Mai multe studii au demonstrat că scorțișoara poate avea un efect benefic în ceea ce privește tratarea diabetului și scăderea glicemiei.  Consumul de scorțișoară se cunoaște ca fiind unul dintre cele mai eficiente soluții pentru reglarea glicemiei. Acest condiment se găsește cu ușurință în orice magazin alimentar și poate mări sensibilitatea organismului la insulină. Astfel, organismul va putea opune mai puțină rezistență efectelor insulinei și va putea regla nivelul de glicemie.

2. Cactus Nopal

Soluții pentru reglarea glicemiei precum consumul de cactus Nopal

Numeroase studii au adus în prim-plan cactusul Nopal și posibilele beneficii ale acestuia în ceea ce privește scăderea glicemiei. Grație conținutului său bogat în fibre și alte substanțe ce ajută organismul să regleze procesul de metabolizare a zahărului, acest cactus este un remediu ideal pentru diabetici.

3. Usturoi

Un alt ingredient ce nu trebuie să lipsească din alimentația unei persoane care are glicemia crescută este usturoiul. Mai multe studii au demonstrat că un consum regulat de usturoi poate reduce glicemia în cazul pacienților ce suferă de diabet de tip 1 și 2.

Dar cum acționează usturoiul? Asemenea cactusului Nopal, acest aliment ne poate ajuta organismul să regleze procesul de metabolizare a glucozei. În plus, usturoiul conține anumite substanțe ce produc un efect asemănător celui produs de insulină.

4. Ceapă

Soluții pentru reglarea glicemiei precum consumul de ceapă

Un studiu efectuat la Universitatea din Gezira (Sudan) a demonstrat că pacienții ce suferă de diabet de tip 1 și 2 își pot reduce glicemia consumând 100 de grame de ceapă în fiecare zi. Acest lucru se datorează conținutului bogat de flavonoide și de sulf al cepei.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.