Reglarea glicemiei cu doar 2 ingrediente - Doza de Sănătate
 

Reglarea glicemiei cu doar 2 ingrediente

Scorțișoara îți poate scădea semnificativ glicemia. Dacă urmezi deja un tratament medicamentos, consultă medicul înainte de a încerca acest remediu—este posibil ca unul dintre medicamentele pe care le iei să aibă efecte similare cu acesta.
Reglarea glicemiei cu doar 2 ingrediente
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Diabetul este o afecțiune metabolică ce provoacă hiperglicemie (creșteri foarte mari ale concentrației glucozei în sânge), fie pentru că producția de insulină este insuficientă, fie pentru că organismul nu mai poate răspunde corespunzător cantității de insulină produse. În ambele cazuri, reglarea glicemiei este esențială.

Principalele cauze ale diabetului sunt un stil de viață sedentar și o dietă nesănătoasă, obiceiuri proaste ce provoacă numeroase probleme de sănătate în societatea contemporană. Conform mai multor studii, există peste 382 de milioane de diabetici în lume în momentul de față, iar acest număr alarmant este în creștere.

Această maladie cumplită poate fi ținută sub control, dar nu fără un angajament solid. Dacă suferi de diabet, va trebui să renunți la dulciuri, iar tratamentul urmat pentru a-ți reglarea glicemiei va trebui adaptat nevoilor tale.

2 ingrediente simple pentru reglarea glicemiei

Îți prezentăm un remediu naturist pentru reglarea glicemiei, pe care îl poți încerca pe lângă medicamentele pe care medicul tău ți le prescrie. Pentru a încerca acest tratament, ai nevoie de două ingrediente foarte simple și utile în tratarea diabetului: scorțișoara și cuișoarele.

Cum ajută scorțișoara la reglarea glicemiei?

Un studiu recent a demonstrat că cei care suferă de diabet de tip 2 au numai de câștigat consumând scorțișoară, acest aliment putând scădea nivelul de colesterol și glicemia.

Scorțișoara poate îmbunătăți abilitatea organismului de a regla glicemia și, de asemenea, amplifică efectul produs de insulină. Consumul regulat de scorțișoară activează anumite enzime esențiale ce stimulează receptorii celulari, iar aceștia reacționează mai ușor la insulină.

Cum ajută cuișoarele la reglarea glicemiei?

Cuișoarele sunt unul dintre cele mai populare condimente din lume grație aromei îmbietoare și gustului delicios al acestora. Știai că acest condiment are și proprietăți medicinale, printre care se numără și abilitatea de a scădea glicemia?

Dintre toate condimentele, cuișoarele au una dintre cele mai bogate rezerve de antioxidanți, conținând 80 mg de vitamina C per 100 g, dar și beta-caroten, vitamina E, seleniu, fibre, fitosteroli și numeroase minerale esențiale.

Un remediu pe bază de scorțișoară și cuișoare pentru reglarea glicemiei

Reglarea glicemiei cu scorțișoară

Acum că ți-am prezentat de ce scorțișoara și cuișoarele te pot ajuta să-ți reglezi glicemia, a venit timpul să-ți prezentăm remediul naturist minunat pe care îl poți prepara folosind aceste două ingrediente.

Ingrediente:

  • 4 bețe de scorțișoară
  • 60 g de cuișoare
  • 1 litru de apă

Indicații:

Amestecă toate ingredientele de mai sus într-un castron. Lasă amestecul să stea în frigider timp de patru sau cinci zile. După ce acest interval de timp s-a scurs, strecoară lichidul și bea câte o jumătate de ceașcă în fiecare zi.

Efecte secundare posibile

Reglarea glicemiei cu cuișoare

Ca orice alt tratament, și cel pe care tocmai ți l-am prezentat poate provoca efecte secundare. Dacă suferi de diabet, reține următoarele informații înainte de a prepara acest remediu de scorțișoară și cuișoare:

  • Scorțișoara poate agrava problemele hepatice existente.
  • Acest remediu îți poate scădea în mod semnificativ glicemia. Așadar ai mare grijă dacă deja iei medicamente ce au același efect.
  • Anumite tipuri de scorțișoară conțin un compus ce poate afecta abilitatea organismului de a coagula sângele. Cumpără scorțișoara numai de la furnizori de încredere.

Dacă ai fost deja diagnosticat cu diabet, consultă-ți medicul înainte de a încerca orice tratament nou—chiar și dacă este vorba despre unul naturist!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.