Cele mai bune remedii naturale pentru onicomicoză
Onicomicoza se referă la infecția fungică a unghiilor. Fungii sunt microorganisme care, în acest caz, afectează în principal unghiile de la picioare, deoarece reproducerea lor este mult mai probabilă în această zonă. Iată care sunt cele mai bune remedii naturale pentru onicomicoză.
Picioarele sunt de obicei acoperite, drept pentru care sunt mai predispuse la reținerea căldurii și umezelii. Astfel, se creează mediul ideal pentru reproducerea microorganismelor. Dacă suferi de transpirație excesivă a picioarelor, ar trebui să le îngrijești mai atent.
Infecțiile fungice nu provoacă dureri îngrijorătoare. Principalele simptome sunt o senzație de disconfort, mâncărimi, roșeață și descuamare.
În ceea ce privește unghiile, trebuie să fim atenți la schimbările acestora. Dacă unghiile se închid la culoare, devin mai groase, se detașează de piele, sunt mai fragile și au un miros neplăcut, este posibil să existe o infecție fungică.
Vrei să afli mai multe? Citește și:
În cazul persanelor care suferă de afecțiuni ce slăbesc sistemul imunitar, infecția fungică devine foarte periculoasă. În schimb, dacă ai o imunitate puternică, problema nu va fi gravă, dar va fi foarte deranjantă.
Recomandăm ca orice boală să fie tratată la început, chiar dacă nu prezintă riscuri majore. Dacă lași timpul să treacă, va fi din ce în ce mai dificil să scapi de problema respectivă. Astfel, tratamentul va fi mai îndelungat și mai costisitor.
În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva remedii naturale pentru onicomicoză pe care le poți încerca atunci când problema se află într-un stadiu incipient.
Dacă ai infecții fungice la nivelul unghiilor, fie că sunt la mâini sau la picioare, de ceva vreme, iar daunele sunt importante, cel mai bine este să mergi la medic.
Prevenire
Când vine vorba de onicomicoză, prevenirea este cea mai bună opțiune. Prin urmare, trebuie să fii foarte atent la igiena personală. Nu uita că aceste microorganisme preferă întunericul, căldura și umezeala. Deci, nu le crea un mediu favorabil dezvoltării. Menține o bună igienă a unghiilor.
În plus, păstrează-ți unghiile scurte și curate. Dacă le preferi mai lungi, trebuie să fii și mai atent la igienă. Curăță-le periodic și nu uita să le usuci bine. Poți folosi chiar un uscător de păr în acest scop.
Curăță spațiul de sub unghii, fără a te răni. În caz contrar, ciuperca va profita de situație și va intra în rană. Nu împrumuta ustensilele de igienă, pantofii, șosetele, etc.
Tratamentul medical pentru ciuperca unghiilor poate consta în soluții locale sau medicamente orale, iar în cazurile mai severe se poate ajunge până la înlăturarea unghiei bolnave.
Mai jos îți vom oferi câteva remedii naturale pentru onicomicoză. Citește mai departe pentru a descoperi care sunt ele!
Remedii naturale pentru onicomicoză
Oțet de mere
Pune puțină apă caldă într-un vas și adaugă o cană de oțet mere. Înmoaie picioarele în acest amestec timp de 20 de minute. Scoate apoi picioarele din apă și usucă-le bine.
Bicarbonat de sodiu
Fă o pastă din bicarbonat de sodiu și apă caldă. Aplică produsul obținut pe zonele infectate și lasă-l să acționeze pentru câteva minute. Clătește și usucă bine picioarele.
Ceapă
Dă o ceapă prin blender. Cu o dischetă de bumbac aplică sucul pe unghiile infectate. Lasă-l să acționeze o jumătate de oră, clătește, apoi usucă.
Ulei de oregano
Prepară un amestec din două picături de ulei esențial de oregano și o lingură de ulei de măsline. Aplică direct pe unghia afectată.
Dacă nu există reacții adverse, poți folosi aceste remedii naturale pentru onicomicoză timp de câteva săptămâni. Dacă simptomele persistă, consultă un medic.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Carrillo, L. Hongos. In Microbiología Agrícola. 2003; 10(4): 40-59.
- Berenguer, J. Hongos. Book. 2000; 3(1): 129-156.
- Carrillo, L. Estructuras de los hongos. Microbiología Agrícola. 2004.
- Dalmay J, Roé E, Corella F, García X, et al. Onicomicosis. Farmacia profesional. 2006; 20(10): 62-66.