Remedii naturale pentru onicomicoza mâinilor și picioarelor

· 25 august 2015

Onicomicoza. Acest cuvânt poate părea puțin ciudat, dar se referă la infecția fungică a mâinilor și picioarelor. Fungii sunt microorganisme care, în acest caz, pot afecta în mod special unghiile. Însă afectează în principal unghiile de la picioare deoarece reproducerea lor este mult mai probabilă în această zonă.

Picioarele tale sunt de obicei acoperite și mai susceptibile la a reține căldura și umezeala, ideale pentru acești paraziți. Dacă suferi de transpirație excesivă a picioarelor ar trebui să te îngrijești mai atent.

Infecția fungică nu provoacă durerea ce în mod normal te-ar trimite la medic. Această infecție provoacă în principal disconfort ca mâncărime, roșeață și descuamare pe orice parte a corpului.

Referitor la unghii, trebuie să fiți precauți la schimbările acestora; se închid la culoare, devin mai groase, se detașează de piele, sunt mai fragile și au un miros neplăcut.

Este bine de știut că, pentru cei ce suferă de o afecțiune ce slăbește sistemul imunitar, infecția fungică devine foarte periculoasă. În schimb, dacă sistemul tău imunitar este puternic, problema nu va fi gravă, dar va fi foarte inconfortabil.

Recomandăm ca întotdeauna orice boală să fie tratată la debut, chiar dacă nu prezintă riscuri majore, deoarece, dacă lași timpul să treacă, va fi din ce în ce mai dificil să scapi de problemă, tratamentul va fi mai îndelungat și mai costisitor.

Îți vom recomanda câteva remedii naturale pentru a trata onicomicoza la debut. Dacă ai ciuperci pe unghii, fie că sunt la mâini sau la picioare, de ceva vreme, iar daunele sunt importante, cea mai bună opțiune este să vizitezi un medic.

Prevenire

onicomicoza prevenire

Prevenirea este cea mai bună opțiune în acest caz. Trebuie să fii foarte atent la igiena personală. Reține că lucrurile preferate de aceste microorganisme sunt întunericul, căldura și umezeala. Deci nu le oferi un mediu favorabil dezvoltării. Păstrează o bună igienă a unghiilor.

Păstrează unghiile scurte și curate. Dacă le preferi mai lungi trebuie să fii și mai atent la igienă. Curăță-le periodic și nu uita să le usuci bine. Pentru asta poți folosi chiar un uscător de păr. Curăță spațiul de sub unghii, fără a te răni. Dacă acest lucru se întâmplă, ciuperca va profita de situație și va intra în rană. Nu împrumuta ustensilele de igienă, pantofii, șosetele, etc.

Tratamentul medical pentru ciuperca unghiilor poate varia de la soluții topice, medicamente orale și, în cazurile mai serioase, înlăturarea unghiei bolnave.

Mai jos îți vom oferi câteva remedii pentru a lupta contra ciupercii unghiilor.

Oțet

otet de mere

Scufundă-ți picioarele în puțină apă caldă cu o cană de oțet din cidru de mere pentru 20 de minute. Apoi scoate picioarele din apă și usucă-le bine.

Bicarbonat de sodiu

Fă o pastă din bicarbonat de sodiu și apă caldă. Poți aplica pe zonele infectate și lasă să acționeze pentru câteva minute. Clătește și usucă bine.

Ceapă

ceapa1

Dă o ceapă prin blender. Cu o dischetă de bumbac aplică sucul pe unghiile infectate. Lasă să acționeze jumătate de oră și clătește, apoi usucă.

Ulei de oregano

Fă un amestec din două picături de oregano și o lingură de ulei de măsline. Aplică direct pe unghia afectată.

Aceste remedii naturale pentru a trata onicomicoza pot fi utile câteva săptămâni, atât timp cât nu provoacă reacții adverse. Dacă simptomele persistă, consultă un medic.