Remediu natural pentru onicomicoză din 3 ingrediente - Doza de Sănătate
 

Remediu natural pentru onicomicoză din 3 ingrediente

Acest tratament trebuie urmat pentru cel puțin trei luni, însă uciderea ciupercii și regenerarea totală a unghiei ar putea dura chiar un an de zile.
Remediu natural pentru onicomicoză din 3 ingrediente
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Onicomicoza este o infecție de natură fungică ce afectează unghiile. Această problemă de sănătate este cauzată de dermatofiți, ciuperci și mucegai, microorganisme ce se înmulțesc în medii călduroase și umede. Din fericire, există un remediu natural pentru onicomicoză din numai 3 ingrediente pe care îl poți prepara acasă.

Cunoscută și sub denumirea de Tinea unguium, onicomicoza afectează între 3 și 4% din populația globului. Această boală poate afecta atât unghiile de la mâini, cât și pe cele de la picioare. Unghiile de la picioare sunt mai vulnerabile infecțiilor fungice, în special în cazul bărbaților.

Unghiile afectate de onicomicoză se îngălbenesc și se îngroașă, iar pielea din jurul lor se înroșește și se inflamează. Dacă nu este tratată corespunzător, onicomicoza poate cauza pierderea totală a unghiei afectate.

Din acest motiv, este esențial să monitorizezi atent aspectul unghiilor tale și să începi să te tratezi dacă depistezi o infecție fungică. În articolul de azi te invităm să descoperi un remediu natural pentru onicomicoză, pentru care nu ai nevoie decât de trei ingrediente. Citește în continuare și aplică-l chiar azi!

Remediu natural pentru onicomicoză

Următorul remediu natural pentru onicomicoză trebuie aplicat local. Acesta conține agenți antimicotici cu abilitatea de a ucide microorganismele ce au produs infecția.

Tratamentul trebuie urmat pentru cel puțin două luni în majoritatea cazurilor. Însă în anumite situații este nevoie să urmezi tratamentul pentru 8-12 luni ca să elimini complet ciuperca și să-ți regenerezi unghia.

Trebuie să te avertizăm că, pentru ca un tratament naturist să dea roade, trebuie să ai multă răbdare. Acest tip de remediu nu oferă rezultate imediate și trebuie aplicat în mod constant.

Pentru a prepara remediul, ai nevoie de apă oxigenată, alcool etilic (concentrație 90%) și oțet alb. Aceste trei ingrediente sunt celebre grație proprietăților lor antiseptice utile pentru a trata diverse leziuni și probleme cutanate.

Beneficiile apei oxigenate

Remediu natural pentru onicomicoză cu apă oxigenată

Grație acțiunii sale antibacteriene foarte puternice, apa oxigenată are abilitatea de a dezinfecta rănile. Acest lichid are un atom de oxigen în plus față de apa obișnuită. Sortimentul cu o concentrație de 3% poate fi achiziționat din majoritatea farmaciilor.

Apa oxigenată este un dezinfectant ecologic ce oxidează și ucide agenții patogeni. Aplicând acest lichid pe unghii, vei ucide ciupercile și dermatofiții ce au cauzat infecția.

Beneficiile alcoolului etilic (concentrație 90%)

Alcoolul etilic este distilat pentru uz medicinal și poate fi găsit în aproape orice trusă de prim ajutor. Acest dezinfectant poate fi aplicat pe leziunile cutanate. S-a demonstrat că alcoolul etilic are abilitatea de a ucide majoritatea bacteriilor și a ciupercilor, însă nu este util împotriva sporilor bacterieni.

În cosmetică, acest produs este utilizat în cadrul manichiurilor și al pedichiurilor pentru a preveni micoza unghiei și a dezinfecta instrumentele folosite.

Beneficiile oțetului alb

Remediu natural pentru onicomicoză cu oțet alb

Compușii acizi din componența oțetului alb au fost utilizați încă din antichitate pentru a trata infecțiile cutanate de origine fungică. Acest lichid este un antiseptic și un antimicotic capabil să trateze onicomicoza și „piciorul atletului”.

Aplicat pe unghiile afectate de onicomicoză, oțetul alb va ameliora mâncărimea și va reda culoarea naturală a acestora. De asemenea, acest produs este util împotriva bătăturilor inestetice.

Te sfătuim să citești și:

Micoza piciorului – prevenire

Cum se prepară acest remediu pentru a trata onicomicoza?

Remediu natural pentru onicomicoză la unghiile mâinilor

Acum că ai aflat care sunt proprietățile benefice oferite de ingredientele prezentate mai sus, următorul pas este să le folosești la prepararea unui remediu natural pentru onicomicoză.

Ingrediente

 • 5 linguri de alcool etilic (concentrație 90%)
 • 5 linguri de apă oxigenată
 • 2 linguri de oțet alb

Ustensile

 • 1 recipient din sticlă

Instrucțiuni

 • Combină alcoolul etilic cu apa oxigenată într-un recipient din sticlă.
 • Adaugă oțetul alb și amestecă bine.
 • Sigilează recipientul și depozitează-l într-un spațiu uscat și răcoros.
 • Spală unghia afectată și usuc-o ușor cu un prosop.
 • Aplică o cantitate mică de mixtură cu puțină vată.
 • Dacă unghia s-a îngroșat foarte mult, pilește-i ușor suprafața înainte de a aplica remediul.
 • Aplică tratamentul de două ori pe zi.

Pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, dezinfectează-ți încălțămintea, șosetele și orice alte obiecte care au intrat în contact cu unghiile afectate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.