Set de exerciții pentru eliminarea grăsimii de la subraț
Grăsimea acumulată în zona axilei poate fi incomodă și inestetică. Din fericire, există soluții pentru a obține aspectul fizic pe care ți-l dorești. În acest articol îți prezentăm cele mai bune exerciții pentru eliminarea grăsimii de la subraț.
Deși poți ascunde grăsimea de la subraț, ai la dispoziție și metode de a o elimina și de a scăpa de această grijă. Citește în continuare pentru a afla cum trebuie să procedezi.
Exerciții pentru eliminarea grăsimii de la subraț
În articolul de astăzi îți prezentăm câteva exerciții pentru eliminarea grăsimii de la subraț. Aceste activități sunt foarte simple și pot fi practicate acasă.
Pentru unele dintre exercițiile de mai jos va trebui să folosești gantere. Dacă nu ai, le poți înlocui cu pungi cu nisip sau sticle cu apă.
1. Flotări pe genunchi
Acest exercițiu este asemănător flotărilor obișnuite, însă trebuie să te sprijini pe genunchi și să îndoi brațele, după care să te ridici din nou. În plus, va trebui să adaugi anumite elemente pentru a mări gradul de dificultate.
- După ce faci 10-12 flotări conform descrierii de mai sus, întinde un picior.
- Fă din nou flotări, apoi sprijină-te în celălalt picior și întinde-l pe celălalt.
- Ultima opțiune prezentată nu este pentru începători. Întinde ambele picioare și fă flotări obișnuite. Cu cât îți cobori mai mult corpul, cu atât mai bine.
- Fie că faci flotări normale sau cu sprijin pe genunchi, încearcă să atingi podeaua cu pieptul.
2. Întinderea brațelor în lateral
Pentru cel de-al doilea de pe lista de exerciții pentru eliminarea grăsimii de la subraț, ai nevoie de o bancă înclinată și de gantere. Dacă nu ai o bancă înclinată, poți opta pentru o minge de fitness.
- Întinde-te pe banca înclinată și ține brațele pe lângă corp, ținând ganterele în mâini.
- Nu ține brațele complet drepte, ci ușor îndoite.
- Revino la poziția inițială. Execută 3 seturi a câte 12 repetări.
3. Ridicări laterale cu aplecare
Și pentru acest exercițiu ai nevoie de gantere.
- Stai dreaptă, cu picioarele ușor depărtate.
- Cu brațele semi-îndoite, ridică ganterele pe fiecare parte, de parcă ai vrea să îți iei zborul. Numai brațele trebuie solicitate. Nu trebuie să simți presiune la nivelul gâtului.
- De asemenea, poți face acest exercițiu stând pe bancă și aplecându-te ușor în față. Cu toate acestea, mișcările sunt mai eficiente dacă stai în picioare.
- Încearcă să execuți 3 seturi a câte 10-12 repetări.
4. Ridicarea în lateral a brațelor cu gantere
Lista de exerciții pentru eliminarea grăsimii de la subraț continuă cu o altă activitate care implică folosirea ganterelor. Poți face acest exercițiu stând în picioare sau pe scaun, însă ai nevoie de spațiu în ambele părți pentru a ridica brațele.
- Cu câte o ganteră în fiecare mână, ridică brațele la înălțimea umerilor. Nu trebuie să miști decât brațele. Umerii trebuie să rămână nemișcați și nu ar trebui să simți tensiune nici la nivelul gâtului.
- Fiind un exercițiu dificil, poți face, pentru început, 3 seturi a câte 7-10 repetări. În timp, poți mări numărul, ajungând până la 12 repetări.
5. „Scândura” pe lateral
Știm deja că „scândura” este un exercițiu util, care oferă numeroase beneficii. Ei bine, dacă adopți această poziție pe lateral, poți elimina grăsimea din zona axilei.
- Stai întinsă pe o parte. Sprijină-te pe antebraț și ridică-ți mijlocul.
- Încearcă să îți menții corpul în linie dreaptă, fără să cobori talia. Ține cealaltă mână pe șold.
- Încearcă să menții poziția descrisă cât mai mult timp. Repetă de trei ori, apoi execută mișcarea pe cealaltă parte.
Grăsimea de la subraț poate fi incomodă
Grăsimea de la subraț poate provoca un disconfort major. Dacă porți o bluză sau o rochie fără bretele sau ești doar în sutien, poți observa grăsimea acumulată în zona respectivă.
Minunatele exerciții pentru eliminarea grăsimii de la subraț recomandate în acest articol sunt foarte eficiente, însă va trebui să le combini cu exerciții cardiovasculare pentru a obține rezultatele dorite.
Schimbările nu se văd peste noapte. Va trebui să fii perseverentă în practicarea antrenamentului descris mai sus, să îi dedici mult timp și, pe măsură ce capeți mai multă forță și rezistență, să mărești numărul de repetări, să adaugi greutăți mai mari și așa mai departe.
Poți s-o faci! Nu te da bătută!