5 beneficii ale flotărilor executate zilnic - Doza de Sănătate
 

5 beneficii ale flotărilor executate zilnic

În cazul în care corpul tău nu este obișnuit să facă prea multe flotări, încearcă să nu îl suprasoliciți. Începe cu mai puține și crește treptat numărul. 
5 beneficii ale flotărilor executate zilnic

Ultima actualizare: 15 noiembrie, 2018

Exercițiile fizice sunt o modalitate excelentă de a arde calorii, de a slăbi și de a-ți tonifia musculatura pentru a obține silueta dorită. Însă nu toate exercițiile antrenează toate grupele musculare din corp, fiind necesară o combinație de exerciții cardio și de forță pentru a pune în mișcare toți mușchii. Astăzi îți prezentăm 5 beneficii ale flotărilor executate zilnic.

Din fericire, flotările se numără printre acele tipuri de exerciții complete ce antrenează mai multe părți ale corpului și care nu necesită adăugarea altor mișcări noi complementare sau depunerea unui efort mai mare. Deși este o idee bună să faci și alte exerciții pe lângă flotări, chiar și executate singure acestea au un impact major asupra siluetei tale.

Beneficii ale flotărilor executate zilnic

1. Întăresc partea superioară a corpului

Mărind treptat numărul de flotări zilnice, îți vei întări partea superioară a corpului fără să îți dezvolți musculatura excesiv. Acest exercițiu simplu îți antrenează pieptul și umerii, ajutându-te să ai un trunchi puternic și definit.

2. Antrenează mușchii abdominali

Beneficii ale flotărilor pentru abdomen

Deși flotările sunt un exercițiu care, teoretic, antrenează partea superioară a corpului dacă este executat corect, acestea pun în mișcare și alte grupe musculare. Dacă îți ții abdomenul drept atunci când le practici, vei contribui la stabilizarea coloanei. 

Acest lucru ajută la rândul său la întărirea și tonifierea abdomenului, chiar dacă exercițiul nu vizează în mod special acești mușchi.

3. Îți oferă energie

Deși exercițiile fizice par a fi cel mai nepotrivit mod de a scăpa de oboseală și slăbiciune, câteva flotări pot să-ți ofere o doză generoasă de energie.

Această mișcare îmbunătățește circulația, îți încălzește corpul și stimulează activitatea creierului. 

Avantajul este că poți să faci flotări aproape oriunde, fiind o soluție mereu la îndemână pentru a-ți încărca bateriile, fără a fi nevoie să apelezi la pastile sau băuturi energizante.

4. Măresc densitatea osoasă

Beneficii ale flotărilor pentru umeri

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, densitatea oaselor scade, iar acestea devin predispuse la fracturi. Antrenamentele cu greutăți sunt esențiale pentru sănătatea sistemului osos, dar și flotările sunt la fel de benefice.

Acest exercițiu antrenează diferite grupe musculare, articulațiile mâinii și coatele, ajutând astfel la întărirea oaselor și la reducerea riscului de leziuni.

5. Cresc rata metabolică

Atunci când faci flotări corpul antrenează mai multe grupe musculare în același timp. Inima face eforturi mai mari pentru a pompa sânge, iar respirația devine precipitată.

Un beneficiu al acestor efecte este creșterea ratei metabolice, un component esențial în procesul de slăbire, dar și în vederea îmbunătățirii stării generale de sănătate. O singură mișcare îți oferă de două ori mai multe beneficii, deoarece aceasta face parte atât din categoria exercițiilor cardio, cât și a celor de forță.

Cum profiți de cele 5 beneficii ale flotărilor?

Beneficii ale flotărilor pentru piept

Acum că ai aflat care sunt cele 5 beneficii ale flotărilor executate zilnic, probabil îți dorești să le practici și tu cât mai curând.

Dacă vrei să-ți mărești masa musculară, să arzi grăsimi și să-ți îmbunătățești forma fizică, ține cont de următoarele indicații pentru a reuși să faci în mod corect această mișcare.

  • Întinde-te cu fața în jos pe podea sau pe o saltea pentru yoga. Ține-ți picioarele apropiate, iar greutatea corporală trebuie să o simți la nivelul pieptului.
  • Pune palmele pe podea la o distanță aproximativ egală cu cea dintre umeri.
  • Îndoaie degetele de la picioare, astfel încât să atingă solul.
  • Ridică-te cu ajutorul brațelor, sprijinindu-ți toată greutatea în mâini și în degetele de la picioare. Capul trebuie să fie în linie dreaptă cu călcâiele.
  • Îndreaptă brațele și menține această poziție. Apoi îndoaie coatele și revino la poziția inițială.

La început, execută câte flotări poți. Nu te forța prea tare dacă nu ești obișnuit (ă) cu această mișcare. Dacă simți nevoia să faci o pauză, odihnește-te, apoi începe din nou atunci când te simți pregătit (ă).

Poți executa câte repetări dorești, mărind numărul pe măsură ce corpul se obișnuiește cu acest exercițiu.

O idee bună este să adaugi câte două flotări în fiecare zi. Însă este important să-i oferi corpului și odihna necesară.

În cele din urmă vei reuși să faci un set întreg fără oprire. Pentru început, un obiectiv simplu este să faci câte 12 flotări pe parcursul a trei zile. Mărește treptat numărul.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.