6 exerciții care accelerează metabolismul

Dacă vrei să îți accelerezi metabolismul, este important să practici un antrenament zilnic. Poți face exerciții fizice acasă, fără să fie nevoie să mergi la sala de fitness. 
6 exerciții care accelerează metabolismul

Ultima actualizare: 24 Aprilie, 2019

Vrei să scapi de kilogramele în plus care te deranjează când te uiți în oglindă? Ai plănuit o excursie la mare? Atunci sigur vrei să etalezi un corp demn de paginile unei reviste. Pentru a-ți veni în ajutor, îți prezentăm mai jos câteva exerciții care accelerează metabolismul, ajutându-te să obții silueta de invidiat la care visezi.

Exerciții care accelerează metabolismul

Nu uita că, înainte de a practica orice tip de exerciții, este important să îți încălzești mușchii pentru a-i menține în stare optimă și a preveni leziunile.

1. Ridicarea călcâielor

Exerciții care accelerează metabolismul precum ridicarea călcâielor

Aceste exerciții care accelerează metabolismul sunt foarte ușoare și le poți practica oricând și oriunde, chiar și acasă. Prin urmare, nu ai nicio scuză. Începe prima activitate stând în picioare, cu spatele perfect drept. 

 • Ridică-ți călcâiele către fese fără să îți îndoi spatele, ca și cum ai vrea să faci jogging.
 • Obiectivul este să mărești treptat intensitatea.

2. Circuite cu viteză

Acest exercițiu este puțin mai avansat decât cel dinainte, întrucât ai nevoie de niște conuri mici sau alte obiecte în jurul tău.

 • Ai nevoie de cel puțin cinci obiecte pe care să le așezi la o distanță suficient de mare pentru a putea să treci printre ele în zigzag în viteză.
 • Pentru a mări dificultatea, dar și eficacitatea exercițiului, treci printre obiecte, atinge-le, apoi fugi înapoi.

3. Flotări

Flotările sunt ușor de executat și nu ai nevoie decât de o suprafață plană. Acestea nu pot lipsi de pe lista de exerciții care accelerează metabolismul.

 • Stai cu fața în jos pe podea și ridică-ți corpul cu brațele. 
 • Trebuie să ții palmele și vârfurile degetelor de la picioare pe podea și brațele perfect întinse atunci când te ridici.

Ideal ar fi să execuți un număr de repetări pe care să îl poți mări treptat, pe măsură ce îți crește rezistența.

4. Genunchii la piept stând pe scaun

Genunchii la piept pe lista de exerciții care accelerează metabolismul

Pentru a executa acest exercițiu simplu pentru un metabolism rapid, stai pe spate pe un covor mic sau o saltea așezată pe podea. 

 • Ține strâns mâinile la ceafă.
 • Îndoaie genunchii și adu-i la piept. 
 • Repetă exercițiul timp de cel puțin un minut pentru a te antrena suficient.
 • Coboară picioarele și odihnește-te puțin, apoi începe din nou.

5. Săritul corzii

Probabil nu te așteptai ca pe lista de exerciții care accelerează metabolismul să găsești o activitate pe care o practicai și în copilărie fără să știi cât de benefică este. Înarmează-te cu o coardă și multă motivație și pune-te pe treabă!

 • La început, sari cu picioarele apropiate, încercând să îți atingi pieptul cu genunchii. 
 • Poți mări dificultatea exercițiului sărind cu un picior, iar apoi cu celălalt într-un interval de 30 de secunde.

Poți sări coarda oriunde în casă, în orice moment al zilei.

6. Dans

Dansul pe lista de exerciții care accelerează metabolismul

Dacă vorbim despre exerciții care accelerează metabolismul, dansul nu poate fi omis. Desigur, trebuie să faci mișcări intense pentru a-ți antrena bine musculatura.

 • Cel mai important este să continui să te miști în timp ce mușchii tăi sunt încordați.

Când vine vorba de un antrenament fizic,este important să fii perseverentă și să practici exercițiile zilnic cât poți de bine.Totodată, nu uita să bei suficientă apă, pentru a-ți menține corpul hidratat.

Datorită acestor exerciții care accelerează metabolismul, vei arde grăsimile mult mai ușor și mai eficient. În plus, îți poți crea un antrenament pe care să îl urmezi în funcție de programul tău și în confortul locuinței tale. Nu este nevoie să petreci ore întregi în sala de fitness.

Renunță la sedentarism și la obiceiurile proaste. Începe să faci sport pentru a-ți menține corpul sănătos și în formă. Practică exercițiile descrise mai sus și vei obține silueta pe care ți-o dorești în cel mai scurt timp.

S-ar putea să te intereseze...
7 exerciții care îți modelează corpul în 4 săptămâni
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
7 exerciții care îți modelează corpul în 4 săptămâni

Dacă vrei să te menții în formă și să îți îngrijești corpul cât poți de bine, practică 7 exerciții care îți modelează corpul în numai 4 săptămâni. • Proteinas, D. E. L. A. S. (1997). Efectos del ejercicio sobre el metabolismo de las proteinas. Science, 1–28. https://doi.org/10.1016/j.parint.2010.04.005
 • Ramírez, M. Á., Rosety, J. M., Marcos-Becerro, J., Rosety, I., Ordóñez, F., Rosety-Rodríguez, M., … Rosety, M. Á. (2012). El ejercicio y el síndrome metabólico. Rev Méd Urug28(4), 309–316.