6 exerciții care accelerează metabolismul - Doza de Sănătate
 

6 exerciții care accelerează metabolismul

Dacă vrei să îți accelerezi metabolismul, este important să practici un antrenament zilnic. Poți face exerciții fizice acasă, fără să fie nevoie să mergi la sala de fitness. 
6 exerciții care accelerează metabolismul

Ultima actualizare: 24 noiembrie, 2022

Vrei să scapi de kilogramele în plus care te deranjează când te uiți în oglindă? Ai plănuit o excursie la mare? Atunci sigur vrei să etalezi un corp demn de paginile unei reviste. Pentru a-ți veni în ajutor, îți prezentăm mai jos câteva exerciții care accelerează metabolismul, ajutându-te să obții silueta de invidiat la care visezi.

Exerciții care accelerează metabolismul

Nu uita că, înainte de a practica orice tip de exerciții, este important să îți încălzești mușchii pentru a-i menține în stare optimă și a preveni leziunile.

1. Ridicarea călcâielor

Exerciții care accelerează metabolismul precum ridicarea călcâielor

Aceste exerciții care accelerează metabolismul sunt foarte ușoare și le poți practica oricând și oriunde, chiar și acasă. Prin urmare, nu ai nicio scuză. Începe prima activitate stând în picioare, cu spatele perfect drept. 

 • Ridică-ți călcâiele către fese fără să îți îndoi spatele, ca și cum ai vrea să faci jogging.
 • Obiectivul este să mărești treptat intensitatea.

2. Circuite cu viteză

Acest exercițiu este puțin mai avansat decât cel dinainte, întrucât ai nevoie de niște conuri mici sau alte obiecte în jurul tău.

 • Ai nevoie de cel puțin cinci obiecte pe care să le așezi la o distanță suficient de mare pentru a putea să treci printre ele în zigzag în viteză.
 • Pentru a mări dificultatea, dar și eficacitatea exercițiului, treci printre obiecte, atinge-le, apoi fugi înapoi.

3. Flotări

Flotările sunt ușor de executat și nu ai nevoie decât de o suprafață plană. Acestea nu pot lipsi de pe lista de exerciții care accelerează metabolismul.

 • Stai cu fața în jos pe podea și ridică-ți corpul cu brațele. 
 • Trebuie să ții palmele și vârfurile degetelor de la picioare pe podea și brațele perfect întinse atunci când te ridici.

Ideal ar fi să execuți un număr de repetări pe care să îl poți mări treptat, pe măsură ce îți crește rezistența.

4. Genunchii la piept stând pe scaun

Genunchii la piept pe lista de exerciții care accelerează metabolismul

Pentru a executa acest exercițiu simplu pentru un metabolism rapid, stai pe spate pe un covor mic sau o saltea așezată pe podea. 

 • Ține strâns mâinile la ceafă.
 • Îndoaie genunchii și adu-i la piept. 
 • Repetă exercițiul timp de cel puțin un minut pentru a te antrena suficient.
 • Coboară picioarele și odihnește-te puțin, apoi începe din nou.

5. Săritul corzii

Probabil nu te așteptai ca pe lista de exerciții care accelerează metabolismul să găsești o activitate pe care o practicai și în copilărie fără să știi cât de benefică este. Înarmează-te cu o coardă și multă motivație și pune-te pe treabă!

 • La început, sari cu picioarele apropiate, încercând să îți atingi pieptul cu genunchii. 
 • Poți mări dificultatea exercițiului sărind cu un picior, iar apoi cu celălalt într-un interval de 30 de secunde.

Poți sări coarda oriunde în casă, în orice moment al zilei.

6. Dans

Dansul pe lista de exerciții care accelerează metabolismul

Dacă vorbim despre exerciții care accelerează metabolismul, dansul nu poate fi omis. Desigur, trebuie să faci mișcări intense pentru a-ți antrena bine musculatura.

 • Cel mai important este să continui să te miști în timp ce mușchii tăi sunt încordați.

Când vine vorba de un antrenament fizic,este important să fii perseverentă și să practici exercițiile zilnic cât poți de bine.Totodată, nu uita să bei suficientă apă, pentru a-ți menține corpul hidratat.

Datorită acestor exerciții care accelerează metabolismul, vei arde grăsimile mult mai ușor și mai eficient. În plus, îți poți crea un antrenament pe care să îl urmezi în funcție de programul tău și în confortul locuinței tale. Nu este nevoie să petreci ore întregi în sala de fitness.

Renunță la sedentarism și la obiceiurile proaste. Începe să faci sport pentru a-ți menține corpul sănătos și în formă. Practică exercițiile descrise mai sus și vei obține silueta pe care ți-o dorești în cel mai scurt timp.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Illescas, A., & Ellit, H. (2018). Ejercicios con especifidad metabólica para la fuerza de las extremidades inferiores en los estudiantes de 15 a 17 años. Universidad de Guayaquil. Facultad de Educación Física Deportes y Recreación.
 • Querales, Marvin, Baloa, Nerva, Varela, Indira, & Ruiz, Nelina. (2012). Insuficiencia de sueño o descanso se asocia a elevado riesgo cardiometabólico en mujeres carabobeñas de estrato socioeconómico bajo. Revista Venezolana de Endocrinología y Metabolismo10(3), 142-151. Recuperado en 24 de noviembre de 2022, de http://ve.scielo.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1690-31102012000300004&lng=es&tlng=es.
 • Ramírez, Manuel Ángel, Rosety, Jesús María, Marcos-Becerro, Juan, Rosety, Ignacio, Ordóñez, Francisco, Rosety-Rodríguez, Manuel, Rodríguez-Pareja, María, & Rosety, Miguel Ángel. (2012). El ejercicio y el síndrome metabólico. Revista Médica del Uruguay, 28(4), 309-316. Recuperado en 22 de febrero de 2021, de http://www.scielo.edu.uy/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1688-03902012000400007&lng=es&tlng=es.
 • Stokes, T., Hector, A. J., Morton, R. W., McGlory, C., & Phillips, S. M. (2018). Recent Perspectives Regarding the Role of Dietary Protein for the Promotion of Muscle Hypertrophy with Resistance Exercise Training. Nutrients, 10(2), 180. https://doi.org/10.3390/nu10020180
 • Stephanie Freeman, Amy Karpowicz, John Gray, And Stuart Mcgill. (2016). Quantifying Muscle Patterns and Spine Load during Various Forms of the Push-Up. Medicine & Science in Sports & Exercise. https://pdfs.semanticscholar.org/f358/bf7cca44de0a1e6072929f2962023027f3ef.pdf
 • Strasser, B., & Schobersberger, W. (2011). Evidence for resistance training as a treatment therapy in obesity. Journal of obesity, 2011, 482564. https://doi.org/10.1155/2011/482564

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.