Sfaturi ca să te trezești frumoasă dimineața - Doza de Sănătate
 

Sfaturi ca să te trezești frumoasă dimineața

Deși probabil ești prea obosită seara pentru a aplica un tratament de înfrumusețare complex, câteva obiceiuri simple, cum ar fi demachierea și aplicarea unei creme hidratante, te pot ajuta să te trezești frumoasă în fiecare dimineață.
Sfaturi ca să te trezești frumoasă dimineața
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Cu siguranță și tu îți dorești să te trezești frumoasă dimineața, încă de când te ridici din pat. Însă, din cauza stresului și a oboselii, majoritatea femeilor merg la culcare fără a aplica vreun tratament de înfrumusețare seara.

În timpul nopții au loc o serie de procese în organismul nostru, ce revitalizează pielea astfel încât aceasta să aibă un aspect proaspăt în dimineața următoare.

Dacă nu practici în mod regulat obiceiurile pe care urmează să ți le prezentăm, pielea ta va fi afectată de imperfecțiuni și îmbătrânire prematură. Din acest motiv, este indicat să adopți o rutină de înfrumusețare care să nu-ți răpească mult timp, dar să-ți îngrijească pielea în mod adecvat.

În articolul de azi îți vom prezenta nouă obiceiuri care te vor ajuta să te trezești frumoasă dimineața și să radiezi pe tot parcursul zilei.

9 obiceiuri care te ajută să te trezești frumoasă dimineața

1. Aplică un demachiant

Aplică un demachiant seara, ca să te trezești frumoasă dimineața

Nu ai nicio scuză pentru a merge la culcare fără a te demachia în prealabil. Deși produsele cosmetice ne fac să arătăm minunat, ele înfundă porii, cauzând apariția punctelor negre. Așadar, achiziționează-ți un lapte de curățare sau un ulei esențial, precum cel de ricin sau de migdale.

Ca să te trezești frumoasă dimineața, nu uita să îndepărtezi complet orice urmă de rimel și creion de ochi înainte de a te culca. Ambele produse slăbesc genele dacă sunt lăsate să acționeze prea mult timp.

2. Spală-te pe față cu apă rece

Deși senzația de rece este probabil ultimul lucru pe care vrei să-l simți înainte de culcare, unul dintre cele mai benefice obiceiuri nocturne este să-ți speli fața cu apă rece.

Vei îndepărta astfel orice urmă de mizerie de pe suprafața pielii, vei tonifia acest organ și vei închide porii dilatați. Utilizează un săpun blând și natural, astfel încât să nu modifici pH-ul natural al pielii tale.

3. Aplică o cremă hidratantă pentru corp

Aplică o cremă hidratantă ca să te trezești frumoasă dimineața

Pentru a te asigura că pielea ta va fi moale și hidratată la trezire, aplică o cantitate generoasă de cremă hidratantă pe tot corpul în fiecare seară. Aceste produse mențin uleiurile naturale ale pielii și previn apariția imperfecțiunilor produse de deshidratare.

Ai grijă însă să aplici o cremă separată pe pielea feței tale deoarece această regiune este mult mai sensibilă. Dacă vrei să te trezești frumoasă în fiecare dimineață, este esențial să-ți îngrijești pielea în mod adecvat.

4. Aplică vaselină pe picioare

Dacă vrei să te trezești frumoasă dimineața, nu ignora acest obicei nocturn foarte important. Deseori uităm că pielea picioarelor se poate usca ușor și că este vulnerabilă bătăturilor inestetice.

Cauza acestor probleme este faptul că uităm să ne hidratăm picioarele și să îndepărtăm celulele moarte ce se acumulează pe acestea. Putem aplica puțină vaselină pe picioare în fiecare noapte, pentru a hidrata pielea din această regiune și a-i îmbunătăți treptat aspectul.

5. Aplică cremă pe colțurile ochilor

Aplică cremă în colțurile ochilor ca să te trezești frumoasă dimineața

Pentru a preveni apariția ridurilor premature în această regiune, este esențial să-ți îngrijești pielea ochilor. Această regiune este foarte sensibilă, iar aspectul său este afectat de razele ultraviolete și de toxine.

În fiecare noapte, înainte de culcare aplică o cremă care să repare și să fortifice pielea din regiunea ochilor. Un asemenea produs va reduce inflamațiile și celebrele pungi de sub ochi, astfel încât să te trezești frumoasă și cu un aspect plin de viață.

6. Pensează-ți sprâncenele

Dacă preferi să-ți pensezi sprâncenele fără ajutorul unui stilist profesionist, cel mai bun moment să faci asta este înainte de culcare. Adoptând acest obicei, vei acorda pielii tale mai mult timp să se relaxeze. Roșeața cauzată de smulgerea firelor de păr va dispărea până dimineața.

De asemenea, pielea din această regiune va fi mai puțin sensibilă în timpul zilei, ceea ce este minunat dacă ești nevoită să te expui la razele ultraviolete ale soarelui.

7. Hidratează-ți cuticulele

Hidratează-ți cuticulele ca să te trezești frumoasă dimineața

Pentru a-ți menține unghiile hidratate și puternice, este esențial să le hidratezi și să le oferi nutrienți la nivelul cuticulelor. Dacă nu ai o cremă de mâini specială pentru acest regiune, poți să aplici puțin ulei de măsline sau de nucă de cocos pe cuticulele tale. Ca să te trezești frumoasă dimineața, nu trebuie să-ți neglijezi unghiile.

8. Albește-ți dinții

Deși dinții foarte pătați nu pot fi albiți în totalitate, aspectul acestora poate fi îmbunătățit dacă sunt spălați săptămânal cu bicarbonat de sodiu. Aplică acest produs pe periuța de dinți și, după ce ți-ai periat dinții, lasă-l să acționeze timp de câteva minute. La final, clătește-ți gura cu apă.

9. Îngrijește-ți genele

Îngrijește-ți genele ca să te trezești frumoasă dimineața

După ce te-ai demachiat, aplică puțin ulei de ricin pe gene pentru a le hrăni și a le crește volumul. Acest produs fortifică genele, previne căderea acestora și poate stimula creșterea firelor de păr.

În încheiere dorim să-ți amintim că rutina de înfrumusețare de noapte nu-ți va răpi decât câteva minute. Adoptând aceste obiceiuri vei utiliza în mod productiv orele în care dormi. În felul acesta vei reuși să te trezești frumoasă în fiecare dimineață.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.