Sarea are beneficii cosmetice ce te fac mai frumoasă! - Doza de Sănătate
 

Sarea are beneficii cosmetice ce te fac mai frumoasă!

Atunci când folosești sarea în cadrul rutinei tale de înfrumusețare, ai grijă să nu-ți intre în ochi—te-ar putea irita!
Sarea are beneficii cosmetice ce te fac mai frumoasă!
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 15 august, 2023

Probabil că o să te surprindă, dar sarea are beneficii cosmetice care pot juca un rol foarte important în rutina ta zilnică de înfrumusețare.

Sarea are numeroase beneficii cosmetice, ce sunt însă rareori promovate de către companiile de cosmetice, dar care îți pot fi de mare folos dacă le cunoști.

În acest articol, îți vom arăta cum poți să-ți prepari un tratament de frumusețe minunat pe bază de sare. Citește în continuare și nu o să regreți!

Ce beneficii cosmetice îți oferă sarea?

Așa cum am menționat mai sus, sarea poate fi folosită în diferite feluri pentru a ne face mai frumoase, în mod special dacă ne-o aplicăm pe piele.

Sarea ca exfoliant

Imediat după ce te-ai spălat, cât timp pielea încă îți este udă, presară-ți puțină sare pe palme și masează-ți brațele și picioarele cu ea. Acest masaj te va ajuta să elimini celulele moarte de pe piele și să-ți îmbunătățești circulația sanguină.

Sarea ca toner facial

Sarea îți face pielea moale

Dacă vrei să scapi de pielea uleioasă, încearcă următorul truc: pune puțină apă caldă într-o sticlă cu pulverizator și adaugă o lingură de sare. Dizolvă sarea, ai grijă ca apa să nu fie prea caldă, iar apoi aplică-ți amestecul pe față, evitând zona ochilor. La final, șterge-te ușor cu un prosop.

Sarea ca remediu pentru ochii umflați

Introdu o lingură de sare într-un castron de apă și amestecă. Apoi înmoaie puțină vată în amestec, lungește-te pe canapea și aplică-ți vata pe ochi pentru cel puțin zece minute. Ai grijă să nu-ți deschizi ochii, ori altfel riști ca aceștia să se irite. La final, clătește-te bine cu apă rece.

Sarea ca relaxant pentru picioare

Sarea e bună pentru picioare

Atunci când ajungem acasă după o zi lungă la serviciu, de obicei ne dor picioarele. Dacă vrei ca picioarele tale să nu te mai doară sau să-ți dea o senzație de oboseală, sarea te poate ajuta. Nu trebuie decât să adaugi trei sau patru linguri de sare într-o cadă plină cu apă caldă. Înmoaie-ți picioarele în cadă până când apa se răcește.

Sarea ca remediu pentru mătreață

Atunci când vine vorba de lupta împotriva murdăriei și a unsorii, sarea ne este un aliat de nădejde. Înainte să încerci acest tratament, te sfătuim să-ți verifici pielea capului, ca nu cumva să ai vreo tăietură sau zgârietură pe aceasta.

Iată ce trebuie să faci: atunci când intri la duș, ia-ți solnița cu tine și, înainte să te speli pe cap cu șampon, presară-ți puțină sare pe păr și masează-ți pielea capului. Fă-ți un masaj foarte blând, astfel încât să nu-ți zgârii pielea capului—ar putea fi foarte dureros!

Sarea ca remediu pentru îndepărtarea fixativului

Sarea poate fi foarte utilă în acele nopți când ne-am dat cu prea mult fixativ pe păr. Amestecă o cană de sare amară cu un litru de apă și o cană de zeamă de lămâie. Lasă soluția să fermenteze timp de 24 de ore. Ziua următoare, aplică-ți soluția pe părul uscat. Lasă-o să acționeze timp de 20 de minute, iar apoi spală-te pe cap ca de obicei.

Utilizări mai „sofisticate” ale sării

Amestecată cu diverse băuturi alcoolice, sarea poatea avea atribuții cosmetice. Urmează sfaturile de mai jos pentru a profita de diversele beneficii cosmetice pe care sarea le poate oferi.

Terapie cu sare și whisky

Pentru a putea încerca acest tratament, vei avea nevoie de sare marină, whisky, ulei de nucă de cocos și de palmier și niște grâu. Acest tratament (de obicei recomandat bărbaților, dar care poate fi încercat și de către femei) îți poate îmbunătății tonusul pielii și menține părul sănătos și drept.

Terapie cu sare și șampanie

O să ai nevoie de sare din regiunile montane, șampanie (sau vin spumat) și ulei de nucă de cocos și de palmier. Mai poți adăuga acestui amestec și niște ulei de cedru. Acesta va stimula circulația sanguină și eliminarea celulitei și a lichidelor acumulate în exces. Acest tratament repară țesuturile pielii și previne îmbătrânirea prematură.

Terapie cu sare și vin

Acest amestec este un antioxidant minunat și, asemenea terapiei cu sare și șampanie, este foarte util în prevenirea îmbătrânirii premature. În plus, îți va repara țesuturile pielii și îți va întări sistemul cardiovascular. Vei avea nevoie de sare din regiunile montane, vin roșu și ulei de nucă de cocos și de palmier.

Sperăm că aceste tratamente de frumusețe pe bază de sare îți vor fi de folos!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Bathing in a magnesium-rich Dead Sea salt solution improves skin barrier function, enhances skin hydration, and reduces inflammation in atopic dry skin. Proksch E, Nissen HP, Bremgartner M, Urquhart C. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15689218
  • About Epsom salts. (MgSO4·7H2O) (n.d.). epsomsaltcouncil.org/wp-content/uploads/2015/10/universal_health_institute_about_epsom_salt.pdf
  • Scientific evidence of the therapeutic effects of dead sea treatments: a systematic review. Katz U, Shoenfeld Y, Zakin V, Sherer Y, Sukenik S. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22503590

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.