Sarea – 7 trucuri de curățare ecologică - Doza de Sănătate
 

Sarea – 7 trucuri de curățare ecologică

Datorită caracterului abraziv și a proprietăților sale antifungice, sarea este un produs ideal pentru a curăța și dezinfecta locuința. În plus, o poți combina cu alte ingrediente pentru a-i amplifica efectele benefice. Nu ezita să încerci trucurile de mai jos!
Sarea – 7 trucuri de curățare ecologică

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Când vine vorba de curățarea locuinței, produsele ecologice ca sarea sunt esențiale. În articolul de azi vrem să îți prezentăm principalele 7 trucuri de curățare ecologică și câteva moduri în care poți folosi sarea ca să ai o locuință impecabilă. Apelează la ele cu încredere data viitoare când faci curat.

Deși marile companii susțin că produsele de curățare pe care le produc constituie cea mai bună variantă, s-a demonstrat că utilizarea în exces a acestora poate duce la consecințe negative.

Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase trucuri naturiste pentru curățare. Acestea par a fi „de modă veche”, dar continuă să reprezinte variante excelente dacă vrei ca locuința ta să arate impecabil.

Printre produsele naturale utile pentru curățarea și dezinfectarea locuinței se numără și sarea. Acest ingredient este popular datorită proprietăților sale chimice, care sunt ideale pentru curățare.

Trucuri de curățare ecologică cu sare

1. Trucuri de curățare ecologică pentru a dezinfecta bureții de bucătărie și baie

Trucuri de curățare ecologică cu sare

Inițial poate nu vei observa, dar bureții de bucătărie se numără printre obiectele cele mai contaminate cu bacterii nocive. Însă dacă îi cureți cu apă sărată, vei ucide orice microbi și bureții vor arăta ca noi.

Instrucțiuni

 • Pune o lingură de sare în apă caldă și înmoaie bureții în mixtura obținută timp de 20-30 de minute.
 • Stoarce-i și folosește-i cu încredere.

2. Trucuri de curățare ecologică pentru a curăța petele de vin

Petele de vin roșu sunt greu de îndepărtat și, în general, ai nevoie de mai multe produse pentru a curăța țesăturile afectate. Puterea abrazivă a sării este ideală pentru a elimina aceste pete, ea absorbind resturile de vin fără a afecta negativ materialul vizat.

Instrucțiuni

 • Freacă suprafața pătată cu multă sare, folosind mișcări blânde, ascendente.
 • Lasă remediul să stea câteva minute, apoi clătește cu apă caldă.

3. Trucuri de curățare ecologică pentru a îndepărta petele de mucegai

Trucuri de curățare ecologică pentru îndepărtarea mucegaiului

Petele de mucegai se pot forma pe orice suprafață udă din locuință, inclusiv pe haine. Poți însă să reduci apariția acestei probleme cu ajutorul efectului antifungic al sării. Combină acest ingredient cu zeamă de lămâie pentru a-i amplifica efectul de albire și curățare.

Instrucțiuni

 • Pune o cantitate mare de sare într-un castron și umezește-o cu puțină zeamă de lămâie.
 • Freacă pata cu pasta obținută și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute.
 • Clătește cu apă călduță. Dacă este nevoie, repetă trucul.

4. Trucuri de curățare ecologică pentru a curăța podelele

Datorită puterii sale antiseptice, sarea este un produs ideal pentru a-ți face podelele dure să arate impecabil și pentru a îndepărta murdăria și bacteriile.

Instrucțiuni

 • Adaugă o jumătate de cană de sare unei găleți de apă caldă și folosește un mop pentru a spăla podeaua cu soluția obținută.
 • De îndată ce podeaua s-a uscat, aceasta va arăta ca nouă.

5. Truc pentru a lustrui obiectele din metal

Trucuri de curățare ecologică pentru lustruirea obiectelor din metal

Sarea conține anumiți compuși care pot elimina oxizii și orice alte imperfecțiuni ce se formează pe suprafața obiectelor din metal. Dacă freci aceste obiecte cu sare, le vei lustrui în mod natural și le vei îmbunătăți aspectul.

Instrucțiuni

 • Umezește puțină sare cu apă sau zeamă de lămâie și folosește acest amestec pentru a freca obiectele din metal vizate.
 • Lasă remediul să acționeze timp de câteva minute, apoi îndepărtează excesul cu o cârpă uscată.

6. Truc pentru a curăța chiuvetele de grăsime

Deșeurile alimentare lasă, de obicei, urme de grăsime pe suprafața chiuvetei, din pricina cărora acest obiect poate avea o textură lipicioasă și un miros neplăcut. Pentru a evita aceste neplăceri, curăță-ți chiuveta în fiecare zi cu sare după ce ai spălat vasele.

Instrucțiuni

 • Presară o cantitate mare de sare în chiuvetă și freacă cu o perie.
 • Lasă să stea timp de 10 minute, apoi clătește cu apă caldă.

7. Truc pentru a îndepărta petele de transpirație

Trucuri de curățare ecologică pentru a elimina petele de transpirație

În loc să apelezi la produse chimice periculoase pentru a îndepărta petele de transpirație de pe rufe, încearcă să folosești sarea. Acest ingredient poate elimina cele mai mici urme de transpirație și previne formarea petelor în viitor.

Instrucțiuni

 • Combină o jumătate de cană de sare cu doi litri de apă și înmoaie rufele în acest amestec timp de 30-40 de minute.
 • Dacă petele sunt dificile, freacă rufele direct cu sare.

Știai că sarea este utilă pentru a-ți curăța locuința? Acum că ai aflat cum o poți folosi, profită de beneficiile acestui produs ieftin și spune adio chimicalelor nocive.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Kosnett, J. R., & Goldberg, S. T. (2002). Clean house. Kiplinger’s Personal Finance.
 • Mellisa, M. (2017). Clean My Space: The Secret to Cleaning Better, Faster, and Loving Your Home … – Melissa Maker – Google Books.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.