Tratament pentru diabet cu frunze de dafin - Doza de Sănătate
 

Tratament pentru diabet cu frunze de dafin

Frunzele de dafin trebuie utilizate cu moderație. Dacă te afli sub tratament medicamentos sau ai anumite nelămuriri, discută cu un medic înainte de a folosi remedii naturale preparate din foi de dafin.
Tratament pentru diabet cu frunze de dafin
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Diabetul este o afecțiune gravă. Milioane de oameni de pe glob suferă de această boală. Cu toate acestea, este posibil să previi apariția sa și chiar să îl ții sub control în mod natural. În cele ce urmează, vom discuta despre un tratament natural pentru diabet cu frunze de dafin.

Dacă suferi de diabet, este foarte important să mergi la un control medical în mod periodic. În plus, este necesar să urmezi o dietă special concepută pentru a ține sub control nivelul de zahăr din sânge.

Ce este diabetul?

Tratament pentru diabet

Dificultatea sau inabilitatea pancreasului de a produce insulină sau de a o utiliza în mod eficient poartă numele de diabet. Din aceste cauze, bolnavii de diabet au un nivel ridicat de zahăr în sânge.

Cele mai cunoscute forme ale acestei afecțiuni sunt diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2. În cazul diabetului de tip 1, organismul nu mai este capabil să producă insulină, așadar bolnavul trebuie să îți administreze singur acest hormon în fiecare zi. Această formă a bolii este mai des întâlnită în cazul copiilor și al persoanelor tinere.

În schimb, în cazul diabetului de tip 2, corpul nu poate folosi în mod eficient insulina pentru a reduce nivelul de glucoză din sânge. Acesta este tipul cel mai comun de diabet și se dezvoltă, printre altele, din cauza obiceiurilor alimentare proaste, excesului de greutate și lipsei activității fizice.

Date statistice la nivel global despre diabet

Creșterea numărului de pacienți diagnosticați cu diabet este îngrijorătoare, de aceea specialiști din toată lumea caută metode pentru a reduce incidența bolii. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în anul 2014, 422 milioane de adulți sufereau de diabet. Cu alte cuvinte, 1 din 11 persoane era bolnavă de diabet.

În anul 2015, 30.3 milioane de persoane din Statele Unite ale Americii erau diagnosticate cu diabet, potrivit datelor oferite de Asociația Americană a Diabetului. Acest număr reprezintă 9.4% din populația țării. În același an, diabetul a fost a șaptea cauză a decesului în SUA.

În cazul diabetului, cele mai importante aspecte sunt prevenția și ținerea sub control a bolii a deja instalate. Adoptarea unei diete sănătoase, efectuarea de exerciții fizice și evitarea fumatului pot reduce riscul apariției acestei boli. Însă există și metode naturale de a ameliora această afecțiune, precum următorul tratament pentru diabet cu foi de dafin.

De ce să alegi un tratament pentru diabet cu frunze de dafin?

Foile de dafin aparțin familiei Lauraceae. Acestea sunt folosite în toată lumea ca și condiment sau în scop medicinal. Sunt cunoscute grație proprietăților antioxidante, ce pot ține sub control efectele adverse ale diabetului de tip 2. Consumul de frunze de dafin reduce deteriorarea celulară, deoarece anulează efectele negative ale radicalilor liberi.

În plus, frunzele de dafin pot ajuta pancreasul să funcționeze în mod corespunzător. Acest lucru ajută la reducerea nivelului de zahăr în sânge.

Cum să prepari un tratament pentru diabet cu frunze de dafin

Tratament pentru diabet cu frunze de dafin uscate

Frunzele de dafin oferă multe beneficii organismului. Acestea stimulează sistemul digestiv, reglează ciclul menstrual, au acțiune antispasmodică, expectorantă, antireumatică și sunt un excelent diuretic.

Pentru tratamentul diabetului de tip 2, poți folosi frunzele de dafin sub formă de ceai. Acesta reprezintă doar unul dintre modurile în care poți profita de această plantă minunată.

Urmează pașii de mai jos pentru a prepara un tratament pentru diabet cu foi de dafin:

Ingrediente

  • 4 căni de apă (1 l)
  • 1 lingură de frunze de dafin proaspete

Mod de preparare

  • Fierbe 1 l de apă. După ce dă în clocot, adaugă frunzele de dafin.
  • Lasă ceaiul la fiert timp de 3 – 5 minute.
  • Apoi, lasă-l la infuzat în jur de 10 minute. După scurgerea acestui interval, strecoară ceaiul și consumă-l.
  • Îți recomandăm să bei până la 4 căni pe zi.

Spune „Da” frunzelor de dafin, însă cu moderație

Deși au multe proprietăți benefice, utilizarea excesivă a frunzelor de dafin poate cauza dermatită, astm sau alergii. Este posibil, de asemenea, să apară greața sau iritația membranei care căptușește stomacul, precum și alte simptome neplăcute.

Persoanele care suferă de diabet de tip 1 nu ar trebui să consume acest ceai. Acest lucru este valabil și în cazul femeilor însărcinate și al bolnavilor afectați de tulburări de coagulare, afecțiuni renale, cardiace și hepatice sau ulcer gastrointestinal.

Frunzele de dafin au proprietăți extraordinare ce ajută la reducerea nivelului de glucoză din sânge. Însă, dacă medicul te-a diagnosticat cu diabet, nu trebuie să înlocuiești rețeta pe care ți-a prescris-o cu acest tratament. Folosește acest ceai ca și supliment alimentar.

Sperăm că acest articol a reușit să te convingă de minunatele proprietăți ale frunzelor de dafin. Prepară chiar azi un ceai de dafin! Însă nu uita să ceri mai întâi sfatul medicului care te monitorizează.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Khan, A., Zaman, G., & Anderson, R. A. (2009). Bay Leaves Improve Glucose and Lipid Profile of People with Type 2 Diabetes. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. https://doi.org/10.3164/jcbn.08-188
  • Taufiqurrohman. (2015). Indonesian Bay Leaves As Antidiabetic for Type 2 Diabetes Mellitus. Jurnal Majority.
  • Sahin Basak S, Candan F. Effect of Laurus nobilis L. Essential Oil and its Main Components on α-glucosidase and Reactive Oxygen Species Scavenging Activity. Iran J Pharm Res. 2013;12(2):367–379.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.