Un nou tratament uimitor pentru colesterolul „rău” - Doza de Sănătate
 

Un nou tratament uimitor pentru colesterolul „rău”

Acest medicament poate fi alegerea ideală pentru persoanele care au colesterolul mărit și al căror organism nu reacționează la tratamentele clasice. Pe lângă faptul că reduce nivelul de colesterol rău (LDL), acest tratament poate duce la regresia aterosclerozei. 
Un nou tratament uimitor pentru colesterolul „rău”

Ultima actualizare: 30 aprilie, 2019

Colesterolul și trigliceridele sunt doi indicatori esențiali ai sănătății. Dacă le menții pe ambele la un nivel echilibrat, poți preveni numeroase afecțiuni. Din fericire, a apărut un nou tratament pentru colesterolul ”rău” care elimină acest risc. Este o rază de speranță pentru multe persoane.

Multe persoane atribuie deja cuvântului „colesterol” un sens negativ. Însă această grăsime naturală este necesară pentru funcționarea optimă a organismului.

Important este să menții un echilibru între colesterolul „bun” și cel „rău,” pentru a preveni acumularea acestuia la nivelul arterelor.

În caz că nu știai, moștenirea ta genetică poate determina nu numai prezența colesterolului, ci și rezistența la anumite medicamente menite să scadă nivelul acestei grăsimi.

Evolocumab, un tratament nou pentru colesterolul ”rău”

În 2014, a apărut pe piață un nou produs farmaceutic pentru scăderea nivelului de colesterol la pacienții care nu prezintă nicio îmbunătățire în urma administrării medicamentelor tradiționale. Acesta poartă denumirea de „Evolocumab.”

Din acel moment, s-au efectuat numeroase studii pentru a verifica dacă medicamentul chiar are efectele promise. Rezultatele arată că, într-adevăr, Evolocumab este foarte eficient. Pe lângă faptul că scade nivelul de colesterol rău, acest medicament provoacă regresia aterosclerozei.

Un tratament nou și puternic împotriva colesterolului

Tratament pentru colesterolul rău puternic și eficient

În noiembrie 2016, Institutul American de Cardiologie a publicat un studiu în care specialiștii au analizat rezultatele obținute până acum în tratarea colesterolului mărit cu acest nou medicament, Evolocumab.

  • Scopul a fost de a trata persoanele care au un risc ridicat de boli cardiovasculare, dar care nu răspundeau la medicamentele tradiționale.
  • Rezultatele studiului au fost foarte îmbucurătoare. Evolocumab reduce în mod sigur și eficient nivelul de colesterol rău sau LDL. 
  • După 24 de săptămâni de tratament, colesterolul de pe arterele pacienților a ajuns la un nivel minim. Astfel, riscul de boli cardiovasculare a scăzut considerabil.
  • Acest medicament este foarte util pentru indivizii predispuși genetic la colesterol mărit, pentru cei care au deja o boală cardiovasculară sau pentru cei care nu pot reduce colesterolul cu ajutorul medicamentelor clasice, cum ar fi statinele.

Cum funcționează acest tratament pentru colesterolul ”rău”?

Pentru a reduce în mod eficient colesterolul la pacienții care nu răspund la medicamentele obișnuite, este necesară o combinație între cele două tratamente.

  • Acest medicament nou se prescrie alături de statine.
  • Evolocumab acționează ca un inhibitor de proprotein convertază subtilisin/kexin (PCSK9).
  • Medicamentul este disponibil în multe țări din întreaga lume, oferind rezultate excelente. 

Obiectiv: regresia aterosclorezei

Tratament pentru colesterolul rău și legătura cu ateroscleroza

Ateroscleroza este o boală mortală, cu o dezvoltare lentă. Aceasta rezultă în urma depunerii de plăci de aterom în pereții arterelor.

  • Ateromul nu este format numai din colesterol. Acesta conține calciu, dar și alte substanțe din sânge.
  • Partea proastă este că, la început, ateroscleroza nu prezintă simptome. Este o boală tăcută care poate fi diagnosticată numai prin analizele de rigoare.
  • Dacă rămâne nedetectată, ateroscleroza poate cauza probleme grave, cum ar fi infarctul miocardic sau atacul cerebral.
  • O altă problemă este faptul că, așa cum am precizat mai sus, multe persoane nu răspund la tratamentul clasic al colesterolului mărit.

Stephen J. Nichols este conducătorul studiului menționat anterior. Împreună cu echipa sa, acesta a dovedit eficacitatea noului medicament, Evolocumab, în tratarea și reversia aterosclerozei la toți pacienții.

  • După numai câteva luni de tratament, era vizibilă o schimbare pozitivă la nivelul arterei coronare. Este posibil, în sfârșit, să reducem riscul de boli cardiovasculare la un nivel care nu a mai fost atins până acum.

Cine ar trebui să ia acest tratament pentru colesterolul ”rău”?

Indicații pentru acest tratament pentru colesterolul rău

Acest tratament este recomandat adulților cărora li s-a prescris deja o doză maximă de statine și care au o boală cardiovasculară.

  • Medicamentul poate fi administrat și persoanelor cu hipertensiune genetică și care iau, la rândul lor, o cantitate maximă de statine.
  • Adolescenții cu vârste de minim 12 ani pot lua acest tratament dacă au hipertensiune genetică și iau deja doza maximă de statine.
  • Pacienții menționați mai sus trebuie să ia acest medicament dacă prezintă o anumită intoleranță la statine.

Poți să continui să utilizezi tratamentele tradiționale dacă ai depășit foarte puțin limita unui nivel normal de colesterol și dacă nu ai o predispoziție genetică la această problemă.

Oricare ar fi situația ta, este recomandat să ceri îndrumarea unui medic, să îți monitorizezi dieta și să faci cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi.

Colesterolul mărit este o problemă gravă care provoacă în fiecare an decesul unui număr ridicat de oameni. Trebuie să facem tot posibilul pentru a evita această situație. În plus, este bine să fim informați cu privire la toate tratamentele excelente disponibile până în prezent.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.