3 rețete de iaurt înghețat pe care să le încerci acasă

15 august 2018
Îți place iaurtul înghețat? Încearcă să îl prepari chiar tu acasă, urmând instrucțiunile din rețetele de mai jos. 

Dacă ești o persoană creativă și îți place să pregătești diverse preparate delicioase pentru tine și familia ta, vei fi încântată de următoarele rețete de iaurt înghețat pe care le poți face ușor în propria bucătărie. Învață cum să le prepari și fă-le o surpriză tuturor!

Iaurtul se obține prin procesul de fermentare a lactozei, de unde și textura și gustul acrișor specific acestui produs. Datorită conținutului bogat de vitamine B, B1 și C și minerale, precum calciu și magneziu, iaurtul este printre lactatele cele mai recomandate de nutriționiști.

În plus, iaurtul este un aliment care poate fi consumat la micul dejun, ca gustare între mese sau ca desert. Având un gust neutru, acesta poate fi combinat cu tot felul de fructe și chiar legume sau, în cazul preparării unui desert, cu ciocolată.

Iaurtul are numeroase proprietăți benefice, printre care:

  • Este cea mai bună opțiune pentru persoanele intolerante la lactoză;
  • Facilitează absorbția nutrienților;
  • Scade nivelul de colesterol;
  • Menține oasele sănătoase;
  • Facilitează absorbția grăsimilor.

Nu crezi că iaurtul este cel mai bun desert? Cea mai delicioasă modalitate de a-l prepara este prin congelare, deoarece tuturor ne place înghețata, mai ales celor mici. Citește mai departe pentru a descoperi trei rețete de iaurt înghețat pe care le poți încerca oricând.

Rețete de iaurt înghețat

Rețete de iaurt înghețat cu smântână

1. Iaurt înghețat cu căpșune

Nu îți face griji în privința numărului de calorii și a carbohidraților din această rețetă. Poți folosi ingrediente dietetice, cum ar fi laptele degresat și esența de ciocolată, astfel încât să poți controla tot ce mănânci. În plus, căpșunele sunt un adaos sănătos care oferă un plus de beneficii acestei rețete de iaurt înghețat.

Ingrediente

  • 1¼ cană de căpșune (200 g)
  • 1 cană de iaurt grecesc (200 g)
  • ¼ pahar de apă (50 ml)
  • 1 lingură de gelatină fără arome (15 g)
  • 1 lingură de lapte condensat (15 ml)
  • 2 linguri de arahide fără sare (30 g)
  • 1 banană

Mod de preparare

1. Pentru început, trebuie să pui la congelat căpșunele și banana (tăiate felii) timp de 12 ore.

2. Într-o cratiță, dă apa în clocot și prepară gelatina. Dă deoparte vasul.

3. După cele 12 ore, amestecă bucățile de banană și căpșune cu iaurtul până obții o cremă.

4. Adaugă laptele condensat și gelatina preparată, apoi amestecă din nou.

5. Toarnă compoziția în forme de înghețată și las-o la congelator două ore. Fiind preparat cu iaurt, textura acestui desert va fi mai cremoasă decât a unei înghețate obișnuite.

6. Scoate iaurtul înghețat din congelator și adaugă arahidele și alte căpșune, dacă dorești.

2. Iaurt înghețat cu ciocolată

Dacă nu vrei să folosești tablete de ciocolată pentru prepararea acestei rețete de iaurt înghețat, poți opta pentru pudră de cacao, esență de ciocolată sau o jumătate de ciocolată amăruie, care este mai sănătoasă decât cea obișnuită.

Ingrediente

  • 1 cană de iaurt grecesc (200 ml)
  • ½ pahar de smântână (100 ml)
  • 4 linguri de esență de ciocolată (60 g)
  • 3 linguri de nuci (45 g)
  • 1 lingură de amidon de porumb (15 g)
  • 2 linguri de coniac (30 ml)
  • 3 linguri de stevia (45 g)

Mod de preparare

1. Pentru început, toarnă iaurtul, smântâna și zahărul într-un bol mare. Bate bine ingredientele până obții un amestec fin.

2. Adaugă esența de ciocolată, amidonul de porumb, alcoolul și bate din nou amestecul.

3. Toarnă compoziția într-o formă, acoper-o cu un strat de hârtie cerată și pune un capac deasupra.

4. Ține desertul la congelator timp de patru – cinci ore.

6. Scoate iaurtul înghețat din congelator, servește-l și pune miezul de nucă deasupra.

3. Bomboane de iaurt înghețat cu căpșune

Rețete de iaurt înghețat cu căpșune

Această rețetă este alegerea ideală pentru desert la o cină romantică, fiind și ușor de preparat. Nu ai nevoie decât de o tavă de cuburi de gheață și iaurt. Poți acoperi bomboanele cu sirop de ciocolată.

Ingrediente

  • 1 cană de iaurt grecesc (200 ml)
  • 3 linguri de sirop de ciocolată (45 ml)
  • ½ cană de căpșune (75 g)

Mod de preparare

  1. Taie căpșunele în bucăți mici și dă-le deoparte.
  2. Toarnă iaurt în fiecare gaură a tăviței de cuburi de gheață, umplându-le pe toate trei sferturi.
  3. Pune tăvița în frigider și las-o să stea 6 ore.
  4. Ia tăvița din frigider și umple spațiile cu căpșune. Mai toarnă puțin din iaurtul grecesc și acoperă cu o hârtie cerată.
  5. Lasă desertul la congelat încă 6 ore, servește-l într-un vas separat și presară sirop de ciocolată pe fiecare cubuleț.

Savurează delicioasele bomboane cu iaurt.

Te-ar mai putea interesa