5 remedii pentru buna funcționare a tiroidei
Tiroida este o glandă în formă de fluture localizată în gât. Rolul său este de a produce hormoni tiroidieni care mențin echilibrul hormonal și reglează metabolismul, temperatura corpului și ritmul cardiac. Dacă această glandă întâmpină probleme, multe funcții din organism sunt destabilizate. În aceste situații, putem încerca diverse remedii pentru buna funcționare a tiroidei.
Funcționarea tiroidei
Tiroida produce hormoni care reglează metabolismul (implicat în multe funcții fiziologice). Iată câțiva dintre acești hormoni:
- 3,5-Diiodothyronine sau T2
- Triiodotironină sau T3
- Tiroxină sau T4
Aceștia interacționează cu alți hormoni secretați în corp, cum ar fi insulina, cortizolul, estrogenul, progesteronul sau testosteronul.
Boli cauzate de dezechilibrele glandei tiroide
Dezechilibrele glandei tiroide pot cauza:
- Fibromialgie
- Sindromul de colon iritabil
- Acnee
- Erupții pe piele
- Afecțiuni gingivale
- Probleme de infertilitate
- Boli autoimune
Pentru a te asigura că glanda tiroidă funcționează așa cum ar trebui, trebuie să adopți un stil de viață sănătos. Consumă multe alimente sărace în carbohidrați, fă mișcare și nu servi gustări între mese.
Remedii pentru buna funcționare a tiroidei
1. Ceai de semințe de in
Dacă tiroida funcționează mai greu, simți nevoia să mănânci mai mulți carbohidrați ca urmare a deficitului de serotonină, un hormon necesar pentru o stare de bine. Însă carbohidrații în exces provoacă obezitate, diabet și probleme cardiovasculare. Prin urmare, este important să găsești alte surse de energie.
Semințele sunt o alternativă excelentă deoarece îți potolesc foamea și sunt printre cele mai bune remedii pentru buna funcționare a tiroidei.
Ingrediente
- 1 lingură de semințe de in (12 g)
- 1 cană de apă (250 ml)
Instrucțiuni
- Încălzește apa și adaugă semințele de in.
- După ce dă în clocot, ia amestecul de pe foc și lasă-l să stea deoparte 7 – 8 minute.
- Toarnă-l într-o cană și bea-l.
2. Ulei de cocos
Uleiul de cocos este bogat în grăsimi sănătoase și nutrienți care oferă multe beneficii organismului. În plus, acest aliment creează un echilibru între hipertiroidism și hipotiroidism. Totodată, uleiul de cocos întărește sistemul imunitar. Prin urmare, acest produs luptă și împotriva bolilor autoimune.
Uleiul de cocos are un conținut foarte bogat de minerale, vitamine și enzime care:
- Întăresc sistemul imunitar.
- Îmbunătățesc digestia.
- Contribuie la absorbția nutrienților.
- Reglează nivelul de colesterol.
- Combat stresul oxidativ cauzat de deficitul hormonal.
- Îmbunătățesc textura pielii și întăresc unghiile.
Instrucțiuni
- Consumă o lingură de ulei de cocos pe zi pe stomacul gol până observi o îmbunătățire.
3. Adoptă o dietă alcalină
O dietă alcalină ajută la detoxifierea corpului și reduce stresul și anxietatea. În plus, nutrienții din aceste alimente ajută la întărirea organismului.
Totodată, dieta alcalină reglează funcțiile mai multor organe, pH-ul din corp și activitatea glandei tiroide. Este recomandat să consumi următoarele alimente:
- Legume (sfeclă, țelină, castravete, salată verde, roșii)
- Ceapă și usturoi
- Pătrunjel
- Ghimbir
- Citrice
- Ulei de măsline
4. Oțet de mere
Oțetul de mere este unul dintre cele mai bune remedii pentru buna funcționare a tiroidei deoarece reglează activitatea hormonală și contribuie la detoxifierea organismului. Acest produs ajută la slăbit, la descompunerea grăsimilor și a carbohidraților și la menținerea unui echilibru între acid și alcalin.
În plus, oțetul de mere combate colesterolul mărit, hipertensiunea arterială și diabetul. Acest aliment reglează activitatea tiroidei și ține sub control simptomele disfuncțiilor tiroidiene.
Ingrediente
- 2 linguri de oțet de mere (30 ml)
- 1 cană de apă (250 ml)
Instrucțiuni
- Adaugă oțetul în apă, amestecă bine și bea lichidul.
- Este important să bei un pahar de apă cu oțet în fiecare zi. Vei observa o îmbunătățire în scurt timp.
5. Exerciții fizice
Activitatea fizică regulată asigură funcționarea optimă a organelor vitale. Exercițiile fizice reglează funcțiile glandelor endocrine, îți îmbunătățesc starea de spirit, accelerează metabolismul, elimină toxinele din corp și contribuie la menținerea unei greutăți corporale sănătoase.
Un antrenament zilnic de 30 de minute combate unele simptome asociate disfuncțiilor tiroidiene, cum ar fi oboseala, lipsa poftei de mâncare și osteoporoza.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.