6 cauze ale căderii genelor și 5 remedii naturiste - Doza de Sănătate
 

6 cauze ale căderii genelor și 5 remedii naturiste

Știai că deficiențele nutriționale care survin din cauza unei diete neechilibrate pot provoca căderea genelor? Ca să previi această problemă, fă un obiectiv din îmbunătățirea dietei.
6 cauze ale căderii genelor și 5 remedii naturiste
Karla Henríquez

Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Căderea genelor este o adevărată problemă deoarece acestea joacă un rol protector pe care mulți dintre noi îl ignorăm. Deoarece cresc de-a lungul pleoapelor, genele împiedică particulele externe să pătrundă în ochi. Așadar, este important să știi care sunt principalele cauze ale căderii genelor, precum și ce tratamente ai la dispoziție.

Genele au fost mereu importante în sfera frumuseții. Dacă sunt lungi și curbate, privirea este înfrumusețată și atractivitatea crește. Deși mărimea și volumul lor variază de la o persoană la alta, aproape fiecare dintre noi vrea să aibă gene groase și vizibile.

Problema este faptul că, asemenea podoabei capilare, există anumiți factori care slăbesc genele, provocând căderea excesivă.

Căderea genelor nu este doar o imperfecțiune estetică. În timp, acest fenomen poate duce la creșterea frecvenței infecțiilor oculare.

Luând în considerare aceste aspecte, îți prezentăm cele mai răspândite cauze ale căderii genelor, precum și câteva remedii naturiste care susțin regenerarea lor.

Principalele cauze ale căderii genelor

Genele pot cădea din mai multe motive. În general, nu există o cauză unică ce explică totul.

Machiajul excesiv

Aplicarea excesivă de produse cosmetice pe gene este unul dintre principalii factori care duc la slăbirea și căderea lor.

Mascara de calitate inferioară sau rezistentă la apă și ondulatoarele tind să subțieze genele, provocându-le în cele din urmă căderea.

Dormitul cu machiaj

Femeie afectată de cauze ale căderii genelor

La fel ca podoaba capilară, genele trebuie să fie lipsite de substanțe străine pentru a se putea regenera. Din acest motiv, dormitul fără a te demachia slăbește genele. Acestea devin atât de fragile încât pot cădea în cantități alarmante.

Alergiile la machiaj

Fiecare tip de ten este diferit. Atunci când folosesc anumite produse cosmetice, multe femei vor experimenta reacții alergice.

Dacă rimelul pe care îl folosești este prea agresiv asupra rădăcinilor genelor, acestea pot începe să cadă.

Stresul

Expunerea continuă la situațiile stresante a fost asociată cu pierderea părului și a genelor. Nu există niciun tratament extern pentru asemenea probleme.

Carențele nutriționale

Alimente care tratează cauze ale căderii genelor

Absorbția insuficientă a anumitor nutrienți esențiali inhibă creșterea firelor de păr și intră în categoria de posibile cauze ale căderii genelor.

Asigură-te că dieta ta include surse de:

  • Vitamine A, B și E
  • Minerale ca magneziul și fierul
  • Acizi grași omega-3
  • Proteine de calitate superioară

Schimbările hormonale

Un dezechilibru hormonal poate duce la slăbirea genelor. Nu uita, deși nu ne gândim frecvent la aceștia, hormonii sunt responsabili de reglarea multor procese în organism.

Remedii naturiste pentru a stopa căderea genelor

Avem la dispoziție numeroase tratamente de regenerare care pot contracara această problemă. Însă, ca să nu-ți golești portofelul, poți încerca diverse remedii naturiste.

Capsulele de vitamina E

Vitamina E folosită pentru a combate cauze ale căderii genelor

Uleiul din interiorul capsulelor de vitamina E facilitează regenerarea genelor atunci când acestea sunt deteriorate din cauza substanțelor chimice conținute de produsele cosmetice.

Aplicarea de vitamina E pe gene susține îngroșarea lor și, în timp, stimulează creșterea acestora.

Instrucțiuni

  • Sparge o capsulă de vitamina E și unge genele cu uleiul din interiorul lor, folosind vârfurile degetelor.
  • Aplică acest remediu în fiecare noapte, înainte de culcare.

Uleiul de ricin

Bogat în antioxidanți, vitamina E și aminoacizi, uleiul de ricin este una din cele mai bune soluții naturale pentru a menține genele frumoase și puternice.

Instrucțiuni

  • Înmoaie o perie mică și curată sau un bețișor de vată în ulei de ricin. Aplică produsul pe gene, de la rădăcini spre vârfuri.
  • Lasă uleiul de ricin să acționeze, fără a-l îndepărta cu apă. Repetă acest tratament în fiecare noapte, după ce te demachiezi.

Uleiul de migdale

Migdale pentru a trata cauze ale căderii genelor

Uleiul de migdale conține vitamine și minerale esențiale care întăresc genele, reducând căderea acestora.

Instrucțiuni

  • Folosind vârfurile degetelor, unge genele cu acest ulei cu mișcări blânde.
  • Repetă acest tratament de două ori în fiecare zi.

Vaselina

Oricât de greu de crezut ar părea, vaselina este foarte utilă când vine vorba de îngroșarea și hidratarea genelor.

Instrucțiuni

  • Ia puțină vaselină cu vârfurile degetelor și aplic-o pe gene, de la rădăcini în sus.
  • Folosește acest remediu în fiecare noapte, înainte de culcare.

Uleiul de măsline

Ulei de măsline folosit pentru a remedia cauze ale căderii genelor

Acizii grași ai uleiului de măsline sunt agenți hidratanți puternici, care susțin regenerarea genelor pentru a reduce daunele provocate de factorii de mediu.

Instrucțiuni

  • Încălzește puțin ulei de măsline.
  • De îndată ce s-a încălzit, aplică-l pe gene cu ajutorul unei perii curate pentru rimel.
  • Repetă acest tratament în fiecare noapte, înainte de culcare.

Îți cad genele? Încearcă remediile naturiste prezentate în acest articol și te vei convinge că nu este nevoie să cheltuiești o avere pentru a avea gene frumoase.

Dacă problema persistă, consultă un medic. Printre posibilele cauze ale căderii genelor se numără și anumite boli.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.