6 uleiuri vegetale pentru gene frumoase - Doza de Sănătate
 

6 uleiuri vegetale pentru gene frumoase

Aplicarea frecventă a următoarelor uleiuri vegetale te ajută să ai gene puternice și groase, stimulându-le creșterea și prevenind căderea lor.
6 uleiuri vegetale pentru gene frumoase

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Vrei să descoperi câteva uleiuri vegetale pentru gene frumoase?

Rolul genelor este să protejeze ochii. Ele împiedică praful și alți agenți contaminanți să pătrundă în ochi. Totodată, genele constituie o componentă important a aspectului nostru fizic. Frumusețea lor asigură un chip frumos.

Factorii de mediu pot slăbi genele, inhibându-le creșterea și subțiindu-le. Avem la dispoziție numeroase produse cosmetice care pot contracara aceste neplăceri, însă ele sunt foarte scumpe.

Vestea bună este că nu trebuie să ne golim portofelul pentru a avea gene atractive. Există numeroase alternative naturale care le pot hrăni și fortifica într-un mod asemănător cu tratamentele din comerț.

În articolul de azi îți propunem 6 uleiuri vegetale pentru gene frumoase, care merită un loc în cadrul rutinei tale zilnice. Nu ezita să le încerci!

1. Uleiul de jojoba

Uleiuri vegetale pentru gene frumoase precum uleiul de jojoba

Când vine vorba de creșterea naturală a genelor, uleiul de jojoba iese cu siguranță în evidență. Acest produs este bogat în ceramide, un acid gras esențial care hrănește firele de păr în profunzime, prevenind căderea lor.

Instrucțiuni:

 • Înmoaie un tampon de vată sau o perie a unui rimel în ulei de jojoba și aplică acest produs pe gene, de la rădăcini spre vârfuri.
 • Pentru cele mai bune rezultate posibile, repetă tratamentul în fiecare noapte, înainte de culcare.
 • Dacă vrei, poți combina uleiul de jojoba cu o cantitate egală de ulei de măsline sau ulei de cocos.

2. Uleiul de măceșe

Uleiul de măceșe a câștigat popularitate în industria cosmetică datorită proprietăților sale hidratante și vindecătoare. Suntem siguri că te va încânta faptul că acest produs poate fortifica genele, prevenind căderea lor.

Instrucțiuni:

 • În fiecare noapte, după ce te-ai demachiat, umezește-ți genele cu puțin ulei de măceșe.
 • Poți să-l aplici cu vârfurile degetelor sau cu o perie curată a unui rimel.

3. Uleiul de migdale

Uleiuri vegetale pentru gene frumoase precum cel de migdale

Uleiul de migdale iese în evidență datorită conținutului ridicat de vitamina A, B și E, substanțe cu efect antioxidant care protejează genele împotriva luminii solare și a toxinelor din mediu.

Din acest motiv, uleiul de migdale hrănește genele și le stimulează creșterea, menținându-le voluminoase și frumoase.

Instrucțiuni:

 • Umezește un tampon de vată cu ulei de migdale și aplică pe gene.
 • Lasă uleiul să acționeze peste noapte, fără a te clăti.
 • Folosește acest tratament în fiecare noapte, înainte de culcare.

4. Uleiul de ricin

Acest ulei vegetal, obținut din planta Ricinus communis, a fost utilizat pe post de produs cosmetic alternativ timp de secole. Beneficiile uleiului de ricin au la bază conținutul său de acizi grași și vitamine, care îmbunătățesc aspectul părului și al pielii atunci când îl aplicăm topic.

Îți vom explica cum să folosești uleiul de ricin pentru a-ți hidrata și alungi genele.

Instrucțiuni:

 • Întinde o cantitate mică de ulei de ricin pe gene și lasă-l să acționeze peste noapte.
 • Dacă nu îți place senzația pe care o produce, amestecă-l cu puțin ulei de măsline.

5. Uleiul de cocos, pe lista de uleiuri vegetale pentru gene frumoase

Uleiul de cocos pe lista de uleiuri vegetale pentru gene frumoase

Uleiul de cocos ecologic este un produs vegetal pe care îl poți include în mai multe moduri în rutina ta de înfrumusețare. Acizii grași cu lanț mediu, antioxidanții și mineralele esențiale din componența sa fortifică genele și le măresc volumul.

Instrucțiuni:

 • Aplică puțin ulei de cocos pe gene.
 • Lasă-l să acționeze fără a te clăti. Aplică acest truc în fiecare noapte.
 • Dacă vrei, poți folosi uleiul de cocos și pe post de demachiant.

6. Uleiul de măsline

Pentru a avea gene mai groase, mai bine hidratate și mai puternice, nu trebuie decât să le tratezi în mod regulat cu ulei de măsline extravirgin.

Instrucțiuni

 • Încălzește o cantitate mică de ulei de măsline. De îndată ce atinge o temperatură suportabilă, aplică-l pe gene.
 • Lasă-l să acționeze peste noapte. Aplică acest tratament de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Genele tale au început să se rupă foarte ușor? Vrei să le hidratezi și să le faci să arate impecabil? Optează pentru unul dintre cele 5 uleiuri vegetale pentru gene frumoase prezentate în acest articol și te vei convinge de eficiența sa într-un timp scurt.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Gentry, H. S. (1958). The natural history of Jojoba (Simmondsia chinensis) and its cultural aspects. Economic Botany. https://doi.org/10.1007/BF02859772
 • Battermann, M., Boesel, T., Zuedel Fernandes, N., & Fuhr, D. (2011). Hair treatment agent having at least four selected oils. PCT Int. Appl.
 • Berdick, M. (1972). The role of fats and oils in cosmetics. Journal of the American Oil Chemists’ Society. https://doi.org/10.1007/BF02582522
 • Gopala, K. A. G., Raj, G., Bhatnagar, A. S., Kumar, P., & Chandrashekar, P. (2010). Coconut oil: chemistry, production and its applications – A Review. Indian Coconut Journal. https://doi.org/10.1111/j.1751-908X.2004.tb00761.x
 • Amador, G. J., Mao, W., DeMercurio, P., Montero, C., Clewis, J., Alexeev, A., & Hu, D. L. (2015). Eyelashes divert airflow to protect the eye. Journal of the Royal Society Interface. https://doi.org/10.1098/rsif.2014.1294

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.