8 trucuri pentru gene mai lungi - Doza de Sănătate
 

8 trucuri pentru gene mai lungi

Vrei să ai gene mai lungi și voluminoase? Nu ezita să încerci următoarele 8 trucuri!
8 trucuri pentru gene mai lungi

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Genele nu te ajută doar să arăți mai bine, ci sunt esențiale și pentru a-ți proteja ochii împotriva agenților externi. Vrei să descoperi câteva trucuri pentru gene mai lungi?

Îngrijirea genelor a fost ignorată multă vreme. În zilele noastre însă, multe persoane au realizat că este important să ia măsuri speciale pentru a preveni slăbirea și căderea genelor.

Asemenea părului ce crește pe alte părți ale corpului, genele se pot deteriora din cauza expunerii la toxine, la lumina solară și la agenții poluanți din mediu.

Vestea bună este că, pe lângă fardurile și cosmeticele care le fortifică, avem la dispoziție diverse tratamente naturale care mențin genele sănătoase, fără a ne goli portofelul.

În articolul de azi îți propunem 8 trucuri pentru gene mai lungi, pe care te sfătuim să le incluzi în rutina ta de înfrumusețare. Citește în continuare și pune-le și tu în aplicare!

1. Folosește produse de calitate

Trucuri pentru gene mai lungi folosind rimel

Uneori optăm pentru produse cosmetice de calitate inferioară deoarece vrem să economisim bani. Problema este faptul că aceste produse pot cauza daune ireversibile.

În ceea ce privește genele, rimelul și alte produse destinate lor pot conține substanțe chimice care le slăbesc, facilitând ruperea. De asemenea, aceste produse pot pătrunde în ochi, cauzând iritație și disconfort.

Așadar, ca să ai gene puternice și frumoase, este important să optezi doar pentru produse cosmetice de calitate superioară.

2. Aplică balsam

Genele au nevoie de nutrienți și compuși hidratanți pentru a fi puternice și a crește. Deși există produse cosmetice utile în acest scop, poți încerca și alternative naturale precum uleiul de migdale sau uleiul de nucă de cocos.

Ingredientele uleiurilor naturale aprovizionează genele cu un plus de acizi grași esențiali și aminoacizi, substanțe necesare pentru a preveni căderea acestora.

3. Periază-le în fiecare zi

Trucuri pentru gene mai lungi cu periuța

Periindu-ți genele de mai multe ori pe zi, poți stimula creșterea prin activarea circulației sanguine în regiunea respectivă.

  • Folosește o perie curată pentru gene, precum cele folosite pentru aplicarea rimelului. Periază-ți genele de la rădăcini spre vârfuri timp de 2-3 minute.
  • Poți profita de această ocazie și pentru a-ți hidrata genele în mod natural. Pur și simplu aplică ulei de măsline extravirgin sau ulei de ricin.

4. Adoptă o dietă sănătoasă

Oricât de greu de crezut ar părea, dieta joacă un rol important în ceea ce privește menținerea grosimii, a rezistenței și a frumuseții genelor. Nutrienții din componența alimentelor consumate contribuie la formarea firelor de păr, hrănind foliculii pentru a stimula creșterea acestora.

O alimentație bazată pe produse procesate, sărace în nutrienți duce la slăbirea și căderea genelor. Așadar, asigură-te că dieta ta include surse de:

5. Evită cleștii pentru gene

Trucuri pentru gene mai lungi cu clește special

Cleștii pentru gene ne pot ajuta să definim forma acestora. Însă dacă îi folosim în exces, genele se pot deteriora, în cele din urmă căzând. Pentru a preveni reacțiile nedorite, evită să folosești prea des aceste dispozitive.

6. Demachierea zilnică, pe lista de trucuri pentru gene mai lungi

Una dintre cele mai mari greșeli pe care femeile le fac în mod regulat este să se culce fără a se demachia în prealabil.

Deși pare a fi inofensiv, acest obicei afectează negativ în timp atât pielea, cât și genele și sprâncenele. Reziduurile de machiaj previn oxigenarea adecvată, inhibând creșterea și hrănirea genelor.

7. Folosește ulei de vitamina E

Consumul de vitamina E este pe lista de trucuri pentru gene mai atractive

În loc să cheltuiești bani pe tratamente scumpe care stimulează creșterea genelor, profită de beneficiile incredibile ale uleiului de vitamina E și de aceste trucuri pentru gene mai lungi.

  • Acest produs poate fi achiziționat sub formă de capsule. Îl poți folosi pentru a-ți hidrata genele, fortificându-le și prevenind căderea lor.
  • Aplicarea zilnică de ulei de vitamina E hrănește genele de la rădăcini spre vârfuri, crescându-le lungimea și volumul.

8. Aplică pudră de talc

Vrei să ai gene mai voluminoase atunci când aplici machiaj? Ia o cantitate mică de pudră de talc și presar-o cu grijă pe gene. Acest produs va ajuta rimelul să se lipească mai ușor de gene, făcându-le să pară mai groase.

Desigur, pudra de talc nu ar trebui să intre în contact cu ochii, deoarece poate cauza iritații.

Câteva obiceiuri simple te pot ajuta să-ți fortifici genele. Include cele 8 trucuri pentru gene mai lungi prezentate în acest articol în rutina ta de înfrumusețare, iar în curând vei obține privirea seducătoare mult visată.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Vestey, J. P., Buxton, P. K., & Savin, J. A. (1985). Eyelash curler dermatitis. Contact dermatitis13(4), 274-275.
  • Ramasamy, B., & Armstrong, S. (2010). Penetrating eye injury caused by eyelash curlers—a cause for concern?. Graefe’s archive for clinical and experimental ophthalmology248(3), 301-303.
  • Gandelman, M. (2001). Eyebrow and eyelash reconstruction. Operative techniques in oculoplastic, orbital and reconstructive surgery4(2), 94-99.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.