Tratament natural care alungește genele - Doza de Sănătate
 

Tratament natural care alungește genele

Deși toate ingredientele acestui tratament natural sunt eficiente și pe cont propriu, atunci când le combini într-un singur produs, poți să beneficiezi de toate efectele lor pozitive asupra genelor. 
Tratament natural care alungește genele

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Genele reprezintă o zonă de mare interes în rutina zilnică de înfrumusețare a multor femei, deoarece genele lungi și dese ne oferă o privire mai adâncă și mai expresivă. Îți prezentăm un tratament complet natural care alungește genele.

Unele femei au fost înzestrate de la natură cu gene lungi și groase, în timp ce altele trebuie să facă eforturi pentru a le înfrumuseța, folosind o mare varietate de produse.

Rimelul și cleștișorul de întors genele se numără printre cele mai comune modalități de a oferi volum genelor în doar câteva minute. Dar folosirea excesivă a acestor articole poate avea chiar efectul opus, ducând la slăbirea și căderea genelor.

Din fericire, există alte opțiuni mai sigure pentru a alungi genele și a le mări volumul. Există un tratament natural ce combină trei ingrediente puternice care „hrănesc” genele și le oferă rezistență. 

În articolul de azi îți arătăm cum să prepari acest tratament care alungește genele și care sunt beneficiile oferite de acesta.

Tratament natural care alungește genele

Acest tratament natural este o alternativă excelentă la produsele mult mai scumpe existente pe piață. Acesta este compus din ulei de cocos, vitamina E și ulei de ricin, ingrediente cunoscute pentru aplicațiile lor în cosmetică și medicină. Deși oferă rezultate și dacă sunt utilizate separat, îți recomandăm să le combini pentru a obține un produs complet.

Pentru a nu te îndoi de beneficiile pe care le oferă acest tratament, îți prezentăm pe scurt proprietățile fiecăruia dintre ele.

Ulei de cocos

Ulei de cocos care alungește genele

Uleiul de cocos organic este bogat în acizi grași esențiali și antioxidanți, ambii compuși fiind extrem de valorificați în industria cosmetică.

Multe persoane folosesc ulei de cocos pe post de cremă de corp, însă acest produs este benefic și pentru păr și gene. Una dintre proprietățile sale principale este abilitatea de a curăța în profunzime, ajutând la eliminarea impurităților și a celulelor moarte.

Atunci când îl aplici pe gene, uleiul de cocos creează o barieră ce diminuează slăbirea acestora în urma acțiunii substanțelor chimice conținute de rimel și a toxinelor din mediu. Nutrienții săi ajută genele să crească mai dese și mai sănătoase.

Vitamina E

Uleiul de vitamina E se găsește în farmacii și în magazinele cu produse de înfrumusețare. Această vitamină conține antioxidanți care încetinesc deteriorarea celulelor și combat efectele negative cauzate de radicalii liberi.

Atunci când îl aplici pe gene, acest ulei împiedică slăbirea firelor și stimulează creșterea lor naturală.

Ulei de ricin

Ulei de ricin care alungește genele

Obținut din semințele aceleiași plante, uleiul de ricin este unul dintre cele mai recomandate produse pentru a întări și a oferi densitate părului și genelor. 

Acesta are o textură mult mai lipicioasă decât alte uleiuri esențiale, dar tocmai din acest motiv este atât de eficient.

În medicina alternativă, uleiul de ricin este folosit pentru a elimina imperfecțiunile pielii și a ameliora durerile articulare, însă oferă rezultate excelente și dacă este folosit în îngrijirea părului.

Uleiul de ricin are proprietăți hidratante și un bogat conținut nutrițional care ajută la regenerarea părului deteriorat și la întărirea sa, prevenind căderea podoabei capilare.

Cum să prepari acasă tratamentul care alungește genele?

Toate ingredientele de care ai nevoie pentru acest tratament se găsesc în magazinele naturiste la prețuri convenabile.

Ingrediente

 • 3 linguri de ulei de cocos (45 g)
 • 40 ml de vitamina E (numărul de capsule depinde de gramajul acestora)
 • 3 1/2 linguri de ulei de ricin (49 g)
 • 1 borcănel de sticlă
 • 1 periuță curată de rimel

Mod de preparare

 • Amestecă uleiurile în borcan folosind o lingură de lemn. 
 • Deschide câteva capsule de vitamina E și adaugă lichidul peste amestecul de uleiuri.
 • Pune capacul și agită bine borcanul înainte de fiecare utilizare.

Mod de utilizare

 • În fiecare seară, după ce îndepărtezi machiajul din zona ochilor, înmoaie periuța curată de rimel în acest tratament și aplică-l pe gene de la rădăcini până la vârfuri. Dacă nu ai o periuță de acest fel, poți să-l aplici cu o bucată de vată sau cu degetele.
 • Nu clăti și nu te freca la ochi pentru a curăța tratamentul. Lasă-l să acționeze peste noapte, în timp ce dormi.

Pentru ca rezultatele să fie vizibile, este necesar să folosești tratamentul în mod constant. Pentru efecte rapide, dă dovadă de consecvență în aplicarea tratamentului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • FEDAPAL. (1987). Usos industriales de los aceites de palma y coco. Revista Palmas.
 • Sánchez, O. F. (2016). Las vitaminas. Revista Medica de Rosario. https://doi.org/10.1108/1525383X20050001391
 • Bellatin, M. (2013). Salón de belleza. In Obra reunida. https://doi.org/10.2307/4141197
 • Alvarado Steller, V., & Sancho Bermúdez, K. (2011). La belleza del cuerpo femenino. Wimb Lu.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.