Remedii naturale pentru alungirea genelor - Doza de Sănătate
 

Remedii naturale pentru alungirea genelor

Dacă vrei să ai gene mai sănătoase și mai lungi, va trebui să le îngrijești cu atenție în fiecare zi. Poți folosi alimente bogate în substanțe nutritive ce sunt remedii naturale pentru alungirea genelor.
Remedii naturale pentru alungirea genelor
José Gerardo Rosciano Paganelli

Verificat și aprobat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli.

Ultima actualizare: 10 august, 2023

Este bine de știut că substanțele nutritive conținute de niște alimente din propria bucătărie sunt remedii naturale pentru alungirea genelor. Odată cu trecerea timpului, genele ni se subțiază și devin din ce în ce mai scurte din cauza procesului de rupere și regenerare. Rezultatul, dacă nu luăm măsuri, ne poate zgudui încrederea în sine. Din fericire, astăzi avem mai multe variante la dispoziție pentru a rezolva această problemă! Magazinele și saloanele de frumusețe ne oferă numeroase tratamente pentru a obține niște gene lungi și perfecte, dar putem obține exact aceleași rezultate profitând de alimente comune.

Dacă vrei să ai genele mai sănătoase și mai lungi, va trebui să le îngrijești foarte bine în fiecare zi. Nu folosi prea mult rimel, nu-ți freca ochii prea mult  și evită bigudiurile pentru gene (produs ce deseori poate să-ți rupă genele). Atunci când te demachiezi, fă-o cu grijă, pentru că genele îți sunt foarte fragile și mișcările bruște le pot face să cadă cu ușurință.

Mai jos îți vom prezenta câteva remedii naturale pentru alungirea genelor. În general, nu va trebui să te îndepărtezi prea mult de casă pentru a le putea încerca. Și nu uita: este esențial să ai grijă de fiecare parte a corpului tău pentru a fi sănătoasă!

Uleiul de măsline printre cele mai populare remedii pentru alungirea genelor

Dacă vrei să-ți cureți bine foliculii genelor și să elimini orice i-ar putea contamina, atunci uleiul de măsline este ceea ce cauți. În plus, acesta stimulează procesul de creștere al genelor.

Uleiul de măsline face parte dintre acele remedii naturale pentru alungirea genelor

Folosește puțină vată pentru a-ți aplica ulei de măsline pe gene în fiecare noapte înainte să te culci. Îndepărtează uleiul în dimineața imediat următoare.

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este printre cele mai populare remedii naturale pentru alungirea genelor. Grație proprietăților sale, uleiul de ricin îți poate hidrata și întări genele, făcându-le să crească. La fel ca uleiul de măsline, aplică-ți acest ulei seara, înainte să te culci, și apoi dăți-l jos dimineața.

Mai poți să umpli și un tub gol de rimel cu ulei de ricin și să ți-l aplici direct pe gene asemenea rimelului.

Mușețelul

După ce te-ai spălat pe față și te-ai demachiat, fierbe niște flori de mușețel într-un ibric. Imediat ce amestecul s-a răcit, înmoaie puțină vată în el și apoi presează-ți ușor genele. Nu vei obține rezultate peste noapte, motiv pentru care trebuie să repeți acest proces în fiecare zi, timp de cam o lună.

Suc de morcov, portocală, polen de flori și nuci

Consumă vitamine ca remedii naturale pentru alungirea genelor

Toate aceste ingrediente conțin vitamine ce pot hrăni genele. Îți vor trebui șase morcovi, patru portocale, două linguri de polen de flori și o lingură de nuci. Pune toate acestea într-un mixer și prepară-ți un suc pe care va trebui să-l bei în fiecare dimineață timp de două luni.

Tunde-ți genele!

La fel ca atunci când îți tunzi părul, pur și simplu taie-ți vârfurile genelor, încurajându-le astfel creșterea.

Mănâncă alimente bogate în cheratină

Cheratina este una din cele mai importante substanțe nutritive ce îți poate menține părul sănătos. Din acest motiv, este foarte important să mănânci alimente bogate în proteine, cum ar fi puiul, peștele, ouăle, orezul și leguminoasele.

Vitamina C

Fructele bogate în vitamina C fac parte dintre acele remedii naturale pentru alungirea genelor

Această vitamină îți întărește atât părul cât și oasele. Consumă zilnic portocale, kiwi, papaya, căpșuni, lămâi, pepene galben și orice alte fructe sau legume ce sunt bogate în vitamina C.

Perie-ți genele!

Periindu-ți genele, la fel ca atunci când îți perii părul de pe cap, încurajezi creșterea acestora. Fă asta în fiecare noapte înainte să-ți aplici unul din cele două uleiuri mai sus menționate. Nu uita să te dai cu peria până când genele îți sunt curate.

Nu consuma grăsimi!

Ceea ce mănânci îți va afecta organismul. De exemplu, un consum excesiv de alimente bogate în grăsimi îți va încetini creșterea genelor. Menține-te sănătoasă mâncând foarte multe fructe și legume!

Dacă ți se pare că genele au început să-ți cadă mai mult decât de obicei, este bine să vezi un medic dermatolog pentru a ți se prescrie un tratament. Sfaturile pe care ți le-am dat mai sus sunt remedii naturale pentru alungirea genelor și sunt ideale dacă vrei să ai gene mai lucioase, rezistente și lungi, dar este posibil să ai o infecție sau să suferi de o afecțiune ce îți slăbește genele. Nu strică să fii precaută!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Singer, N. (2008). Love the Long Eyelashes. Who’s Your Doctor? NYTimes.

  • Kwak, T. J., Lee, S. M., & Cho, W. G. (2002). The character of eyelashes and the choice of mascara in Korean women. Skin Research and Technology. https://doi.org/10.1034/j.1600-0846.2002.20352.x


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.