6 exerciții pentru un abdomen plat stând pe scaun - Doza de Sănătate
 

6 exerciții pentru un abdomen plat stând pe scaun

În acest articol îți prezentăm pas cu pas câteva exerciții care întăresc mușchii abdominali, definesc talia și ard grăsimile. 
6 exerciții pentru un abdomen plat stând pe scaun
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

A obține abdomenul dorit nu este o sarcină ușoară care poate fi îndeplinită peste noapte. Din fericire, există modalități simple cu ajutorul cărora îți poți atinge obiectivul. Printre acestea se numără și următoarele exerciții pentru un abdomen plat care se execută stând pe un scaun. Începe să le practici chiar de azi, fii consecventă, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Exerciții pentru un abdomen plat executate pe scaun

1. Genunchii la piept

Acest exercițiu simplu și eficient întărește mușchii abdominali, îmbunătățește digestia și ajută la arderea grăsimilor. Iată cum se execută:

 • Stai pe scaun cu spatele drept și evită să te sprijini de spătar.
 • Ține picioarele în față la nivelul șoldurilor și spatele drept. Ridică genunchiul drept la piept, trăgându-l înspre abdomen.
 • Pune mâinile pe picior pentru a-ți întinde partea inferioară a abdomenului și execută între 20 și 30 de repetări, alternând genunchii.

2. Ridicarea simultană a genunchilor

Exerciții pentru un abdomen plat precum ridicarea genunchilor

Această poziție îți permite să îți exersezi mușchii abdominali într-un mod mai eficient. Trebuie doar să urmezi pașii de mai jos:

 • Stai pe scaun cu picioarele apropiate.
 • Ține spatele drept pe toată durata exercițiului. Ridică apoi genunchii la piept și încordează mușchii abdominali.
 • Adu picioarele în poziția inițială fără să atingi podeaua. Execută între 10 și 20 de repetări.

3. Ridicarea genunchilor cu aplecare laterală

Acest exercițiu subțiază talia, ajutând la eliminarea grăsimilor acumulate în această parte a corpului. Iată cum trebuie să procedezi:

 • Stai pe scaun cu spatele drept. Ține mâinile apăsate pe scaun.
 • Apleacă-ți corpul într-o parte, ridicând șoldul opus de pe scaun. Apropie genunchii și ridică-i la piept, înainte de a reveni la poziția inițială. Repetă, aplecându-te în partea cealaltă.
 • Execută 10 – 12 repetări pe fiecare parte.

4. Atingerea solului

Cel de-al patrulea pe lista de exerciții pentru un abdomen plat ajută la arderea grăsimilor de pe talie și șolduri.

 • Ține picioarele pe podea. Întinde brațele în lateral la nivelul umerilor.
 • În această poziție, răsucește trunchiul spre dreapta și apleacă-te în față, atingând piciorul stâng cu mâna dreaptă. Menține poziția timp de câteva secunde.
 • Îndreaptă spatele și repetă cu partea opusă, atingând piciorul drept cu mâna stângă.
 • Repetă setul de 20 – 30 de ori, alternând cele două părți pentru a antrena toate zonele corpului implicate în exercițiu.

5. Ridicările de pe scaun

Exercițiul de mai jos facilitează arderea grăsimilor și mărește masa musculară de pe abdomen, spate și umeri. Pentru ca efectele să fie mai intense, practică-l într-un scaun cu cotiere.

 • Stai pe scaun și sprijină-ți mâinile pe cotiere. Ridică-ți corpul, împingând șoldurile în față și picioarele în sus, pentru a-ți ridica genunchii la piept.
 • Menține poziția timp de 15 – 20 secunde, apoi odihnește-te. Repetă seria de patru ori.

6. Genunchii la coate

Genunchii la coate pe lista de exerciții pentru un abdomen plat

Nu putem vorbi despre exerciții pentru un abdomen plat stând pe scaun fără să îl menționăm pe cel de mai jos. Acesta subțiază talia și antrenează mușchii laterali, precum și partea inferioară a abdomenului. Nu uita că trebuie să atingi genunchiul cu cotul opus, în timp ce ții corpul ușor întors.

 • Stai pe scaun cu spatele drept, fără să atingi spătarul. Ține mâinile la ceafă.
 • Ridică genunchiul drept la piept și îndreaptă cotul stâng spre el, pentru a-l atinge. Revino la poziția inițială și repetă de 15 ori.
 • Repetă de încă 15 ori cu cealaltă parte. În total, execută patru seturi din acest exercițiu.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.