7 exerciții care îți subțiază talia în cel mai scurt timp - Doza de Sănătate
 

7 exerciții care îți subțiază talia în cel mai scurt timp

7 exerciții care îți subțiază talia în cel mai scurt timp
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2019

Subțierea taliei nu este o sarcină ușoară. Arderea grăsimilor impune un regim alimentar și un antrenament fizic. Din păcate, grăsimea abdominală este chiar mai greu de eliminat decât cea localizată în alte părți ale corpului. Cu toate acestea, nimic nu este imposibil. În articolul de astăzi, îți prezentăm 7 exerciții care îți subțiază talia și te ajută să obții silueta dorită.

De ce avem „colăcei” de grăsime?

Principalii factori care condiționează acumularea grăsimilor sunt alimentația și sportul. Însă există și alte elemente care duc la formarea detestabililor colăcei de grăsime. Printre acestea amintim funcționarea organelor, stresul sau problemele hormonale.

În rândurile de mai jos îți prezentăm 7 exerciții care îți subțiază talia în cel mai scurt timp.

Exerciții care îți subțiază talia

1. Scândura

Scândura pe lista de exerciții care îți subțiază talia

„Scândura” este un exercițiu din în ce mai popular. Chiar dacă se concentrează în special asupra abdomenului, această activitate antrenează musculatura întregului corp.

 • Pentru a adopta poziția corectă, trebuie să stai pe podea cu fața în jos și să îți sprijini corpul pe coate și degetele de la picioare.
 • Ține corpul rigid și în linie dreaptă.

Acest exercițiu îți testează rezistența. Prin urmare, trebuie să mărești treptat numărul de seturi și durata.

2. „Cățărare pe munte”

Îți poți accelera metabolismul și poți stimula arderea grăsimilor din zona taliei dacă alegi să practici mișcarea de mai jos în continuarea exercițiului anterior.

 • Menținând poziția „scândurii”, mișcă-te de parcă ai vrea să alergi sau să urci pe un munte.
 • Adu genunchii către coate cu o mișcare continuă.
 • Această activitate fizică este excelentă deoarece combină exercițiile cardiovasculare cu cele de tonifiere a musculaturii.

3. Răsucirea trunchiului

Răsucirea trunchiului pe lista de exerciții care îți subțiază talia

Exercițiile care îți subțiază talia sunt și cele care mențin părțile laterale ale trunchiului cât se poate de flexibile și în continuă mișcare.

 • Întinde trunchiul în părțile laterale, de parcă ai vrea să apuci ceva de sus.
 • Poți face acest exercițiu stând pe scaun și întinzând brațele spre podea, ca și cum ai vrea să apuci un obiect.
 • Repetă întinderile pe ambele părți de-a lungul zilei, oricând ai ocazia.

4. Răsuciri pe orizontală

Răsucirile pe orizontală îți mențin talia în mișcare. Răsucește-ți trupul de parcă ai vrea să te întorci în spate fără să îți miști șoldurile. 

Poți face acest exercițiu cu mâinile pe talie, folosind o bandă elastică. În anumite săli de fitness există echipamente speciale pentru executarea lui.

5. Genunchii la coate

Exerciții care îți subțiază talia precum ridicarea genunchilor

Stai în picioare cu mâinile la ceafă și picioarele ușor depărtate. Ridică un genunchi spre cotul opus. Repetă exercițiul, alternând pe ambele părți.

O altă variantă este repetarea exercițiului de mai sus, însă stând întinsă pe podea cu fața în sus. În acest fel îți antrenezi și mai bine mușchii abdominali.

6. Sărituri

Dacă vrei să practici exerciții care îți subțiază talia, nu trebuie să te rezumi la abdomene. Acestea ajută la tonifierea pielii lăsate, însă pentru arderea grăsimilor este necesar să execuți și exerciții cardiovasculare.

 • Pentru a arde grăsimi, practică un exercițiu solicitant, cum ar fi săriturile. Poți face sărituri simple, la trambulină sau poți sări coarda.
 • Când sari, trebuie să adopți întotdeauna postura corectă: spatele drept și genunchii îndoiți.
 • Aterizează încet, de parcă ai sări pe ceva moale.

7. Dans din buric

Dansul din buric pe lista de exerciții care îți subțiază talia

De pe lista de exerciții care subțiază talia nu poate lipsi un dans care antrenează această zonă a corpului. Originar din Orientul Mijlociu, dansul din buric implică o flexibilitate amplă în mai multe părți ale corpului. Zona principală este pelvisul, care controlează mișcările taliei, ale șoldurilor etc.

Dansul din buric este o activitate fizică populară care include o combinație de exerciții de tonifiere și cardiovasculare. Dansând o dată pe săptămână, slăbești, capeți flexibilitate, îți întărești mușchii abdominali și îți subțiezi talia.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.