6 trucuri pentru a avea fese ferme și rotunde - Doza de Sănătate
 

6 trucuri pentru a avea fese ferme și rotunde

Pe lângă exercițiile fizice localizate, este indicat să aplici și niște creme pentru a facilita eliminarea grăsimii din această regiune și a te bucura de fese mult mai ferme. 
6 trucuri pentru a avea fese ferme și rotunde
Carlos Fabián Avila

Scris și verificat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 28 decembrie, 2018

Când vorbim de fese ferme și rotunde, moștenirea genetică are un rol important, însă și tu poți lua anumite măsuri pentru a-ți îmbunătăți aspectul posteriorului.

Majoritatea femeilor își doresc fese ferme, rotunde și lipsite de celulită. În ultimii ani a devenit populară și dorința de mărire a feselor, menținându-le în același timp direct proporționale cu restul corpului.

În articolul de azi, îți prezentăm șase trucuri pentru a obține fese mai ferme și mai rotunde în mod frumos și sănătos.

1. Tonifierea mușchilor de la nivelul feselor

Cu toții știm că există diverse exerciții recomandate pentru întărirea și tonifierea feselor. Cu toate acestea, trebuie să reținem că în această zonă a corpului există trei mușchi principali: fesierul mare, fesierul mijlociu și fesierul mic. 

Prin urmare, un program de exerciții pentru tonifierea feselor trebuie să includă mișcări care să antreneze fiecare dintre aceste trei tipuri de mușchi.

Este indicat să faci astfel de exerciții de cel puțin trei ori pe săptămână. 

2. Întinderi

Fă întinderi pentru fese ferme și rotunde

La fel de importante ca exercițiile de tonifiere sunt întinderile executate înainte și după fiecare antrenament. Această alternanță de contracții musculare și relaxare te ajută să obții fese ferme și bine definite și eliberează tensiunea musculară din alte părți ale corpului.

Te-ar putea interesa și:

9 exerciții de întindere esențiale

Nu uita să incluzi picioarele, coapsele și partea de jos a spatelui în exercițiile de întindere, deoarece acestea sunt direct legate de fese.

3. Mărește aportul de proteine pentru a avea fese ferme și rotunde

Pentru a dobândi masă musculară, trebuie să mănânci suficiente proteine. Însă nu este recomandat un consum excesiv de proteine de origine animală, deoarece acest lucru îți poate afecta ficatul și rinichii. Este indicat să consumi și proteine vegetale.

Ai grijă să incluzi o porție de proteine la fiecare masă. Alimentele pentru care poți opta sunt:

 • Carne
 • Pește
 • Ouă
 • Produse lactate
 • Fasole
 • Nuci și semințe

Există și alte alimente, cum ar fi cerealele integrale și avocado, care conțin, de asemenea, cantități importante de proteine sănătoase.

Consumă întotdeauna proteine, mai ales carne și pește, însoțite de legume (sucuri, salate, legume preparate la abur, etc.).

4. Mărește aportul de grăsimi sănătoase pentru fese ferme și rotunde

Consumă grăsimi sănătoase pentru a avea fese ferme și rotunde

Pentru fese ferme nu trebuie să mănânci numai proteine, ci și grăsimi. Însă nu toate grăsimile sunt la fel și nu au aceleași efecte asupra organismului. 

Corpul are nevoie de grăsimi naturale, neprocesate pe care să le folosească în scop benefic și care vor fi arse în timpul exercițiilor fizice. În plus, aceste grăsimi accelerează metabolismul, favorizând pierderea în greutate în anumite zone ale corpului, cum ar fi talia.

Adaugă următoarele alimente în dietă:

 • Uleiuri vegetale, de preferat presate la rece: ulei de măsline, de cocos, de susan, de semințe de in, de germeni de grâu.
 • Ghee (unt clarificat)
 • Avocado
 • Sardine
 • Nuci și semințe
 • Gălbenuș de ou
 • Pește

5. Hidratează-ți pielea în fiecare zi

Hidratează pielea pentru a avea fese ferme și rotunde

Este foarte important să hidratezi pielea de pe fese în fiecare zi pentru a le oferi un aspect mai plăcut și pentru a mări elasticitatea pielii, fapt care contribuie la fermitatea acesteia și la prevenirea vergeturilor și a celulitei. Uleiurile din loțiunile create în acest scop te ajută să obții și volum în regiunea posteriorului.

Alege creme hidratante cât mai naturale, bogate în uleiuri esențiale și vegetale (de migdale, avocado, argan, jojoba, etc.).

Aplică produsul printr-un masaj circular cu pumnul sau cu un sâmbure de avocado. Poți, de asemenea, să folosești un masaj vertical, dinspre picioare către talie.

Aplică crema hidratantă în fiecare zi, mai ales după antrenament sau după ce faci duș. 

6. Ventuze pentru fese ferme și rotunde

Există o tehnică la care poți apela pentru a-ți mări și a-ți modela fesele în mod natural. Ai nevoie doar de niște ventuze. Acestea se pot achiziționa de pe internet, dar și de la centrele de masaj sau de fizioterapie.

Ventuzele sunt fabricate din plastic și pot masa prin aspirație orice parte a corpului, îmbunătățind circulația la nivel local. 

Dacă le folosești în mod regulat și aplici și produse hidratante, vei obține fese ferme numai prin îngrijirea pielii! Aceasta este și o modalitate excelentă de a diminua celulita.

Fă masaje circulare cu ventuze după ce ai aplicat ulei pe piele, pentru a le permite să alunece și să se miște mai ușor. Nu le lăsa fixate într-un singur loc, deoarece pot duce la formarea unui cheag de sânge.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Cao H, Li X, Liu J. An updated review of the efficacy of cupping therapy. PLoS One. 2012;7(2):e31793. doi:10.1371/journal.pone.0031793
 • Carbone JW, Pasiakos SM. Dietary Protein and Muscle Mass: Translating Science to Application and Health Benefit. Nutrients. 2019;11(5):1136. Published 2019 May 22. doi:10.3390/nu11051136
 • Elzanie A, Borger J. Anatomy, Bony Pelvis and Lower Limb, Gluteus Maximus Muscle. [Updated 2019 Feb 5]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2019 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK538193/
 • Gesta S, Blüher M, Yamamoto Y, et al. Evidence for a role of developmental genes in the origin of obesity and body fat distribution. Proc Natl Acad Sci U S A. 2006;103(17):6676–6681. doi:10.1073/pnas.0601752103
 • Liu AG, Ford NA, Hu FB, Zelman KM, Mozaffarian D, Kris-Etherton PM. A healthy approach to dietary fats: understanding the science and taking action to reduce consumer confusion. Nutr J. 2017;16(1):53. Published 2017 Aug 30. doi:10.1186/s12937-017-0271-4
 • Stastny P, Tufano JJ, Golas A, Petr M. Strengthening the Gluteus Medius Using Various Bodyweight and Resistance Exercises. Strength Cond J. 2016;38(3):91–101. doi:10.1519/SSC.0000000000000221
 • Thomas MH, Burns SP. Increasing Lean Mass and Strength: A Comparison of High Frequency Strength Training to Lower Frequency Strength Training. Int J Exerc Sci. 2016;9(2):159–167. Published 2016 Apr 1.
 • Cristina Olivos O, Ada Cuevas M, Verónica Álvarez V, Carlos Jorquera A. Nutrición para el entrenamiento y la competición. Revista Médica Clínica Las Condes. 2012;23(3):253–61.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.