7 idei pentru un mic dejun sățios și care nu îngrașă
Atunci când ești la dietă, nu trebuie să te înfometezi. Acest lucru este foarte simplu de realizat: este vorba despre a acorda mai multă atenție cantității și calității alimentelor consumate. Înfometarea este o variantă greșită dacă vrem să ne bucurăm de o sănătate generală bună și să obținem o siluetă frumoasă. În acest articol îți oferim câteva idei pentru un mic dejun sățios și care nu îngrașă.
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece ne oferă energia necesară pentru a ne putea efectua activitățile zilnice. Mulți dintre noi consumă un mic dejun hrănitor care potolește foamea și astfel, evită poftele de gustări între mese de-a lungul zilei.
Un mic dejun hrănitor nu îngrașă. Bineînțeles, este important să menții un echilibru și în această privință. Descoperă în cele ce urmează câteva idei pentru un mic dejun sățios și care nu îngrașă.
Mic dejun care te ajută să slăbești
Un mic dejun care te ajută să slăbești nu trebuie să fie neapărat sărac în calorii, deoarece, dacă ar fi așa, ne-ar fi foame în timpul zilei. Ne-ar fi mereu poftă de alimente pe care ar trebui să le evităm. Mic dejunul trebuie să fie o masă echilibrată, hrănitoare și care conține următoarele:
- Fibre
- Proteine
- Grăsimi
- Carbohidrați
Ceea ce este important în privința pierderii în greutate este evitarea alimentelor care conțin făină rafinată, precum și evitarea dulciurilor, a cârnaților și a margarinei.
7 idei pentru un mic dejun sățios și care nu îngrașă
1. Ovăz cu lapte vegetal
Ai la dispoziție o mulțime de variante și idei pentru un mic dejun sățios și sănătos în același timp. De exemplu, ovăzul, care este un aliment excelent pentru a-ți începe ziua.
Ovăzul ne oferă o cantitate mare de energie, este plin de substanțe nutritive și este bogat în fibre care contribuie la buna funcționare a tranzitului intestinal și care elimină toxinele din organism. În plus, acesta are proprietăți care relaxează sistemul nervos, ajutându-ne să ameliorăm anxietatea.
Poți prepara un mic dejun simplu și hrănitor cu ovăz și lapte vegetal, cum ar fi laptele de soia, de orez, de migdale, etc. Poți să adaugi și vanilie sau scorțișoară, fructe uscate sau cacao. Acest mic dejun este ideal atât pentru zilele reci, cât și pentru zilele călduroase.
2. Sucuri verzi
Sucurile verzi sunt la modă datorită faptului că sunt foarte sănătoase și ne ajută să pierdem mai ușor în greutate. Pe lângă legumele verzi care le oferă culoarea specifică, (spanac, țelină, rucola, etc.) aceste sucuri pot fi preparate și cu fructe, pentru a obține un gust dulce delicios (de exemplu, banane, piersici și mere).
Aceste sucuri sunt foarte hrănitoare grație conținutului bogat în fibre. De asemenea, au un efect depurativ care facilitează eliminarea toxinelor. Ele sunt excelente pentru a începe ziua în forță, deoarece oferă organismului fructoza de care are nevoie. Aceasta se transformă în energie. Sucurile verzi constituie, așadar, una dintre cele mai bune idei pentru un mic dejun sățios.
3. Pâine integrală prăjită și avocado
Mulți dintre noi evită consumul de pâine dimineața, însă noi îți recomandăm să consumi pâine din făină integrală de alac, secară sau hrișcă. Avem la dispoziție o mare varietate de pâine, chiar și artizanală. Varianta pâinii cu făină integrală este cea mai sănătoasă.
Lângă pâinea integrală poți consuma un avocado, o idee excelentă pentru mic dejun. Acest fruct este bogat în proteine, grăsimi benefice și fibre. Dacă vrei, poți consuma și ouă sau șuncă de curcan în loc de avocado.
4. Omletă cu spanac
Micul dejun este esențial pentru a începe ziua în forță. Însă trebuie să ții cont de faptul că o masă grea la micul dejun provoacă somnolență.
Un mic dejun hrănitor, dar care nu este extrem de consistent, poate fi omleta cu roșii, spanac, ciuperci, cașcaval, etc., consumată cu suc de roșii natural. Omleta cu spanac, spre exemplu, este un aliment hrănitor, bogat în proteine și grăsimi benefice.
Citește și:
5. Cafea cu ulei de cocos, scorțișoară și miere
Ingrediente
- O ceașcă de cafea
- O linguriță de ulei de cocos extravirgin (15 ml)
- O linguriță de scorțișoară de Ceylon (4 g)
- O lingură de miere de albine (20 ml)
Mod de preparare
- Amestecă bine toate ingredientele într-un robot de bucătărie. Vei obține o băutură cu efect energizant, ideală pentru a-ți începe ziua.
- Poți să consumi lângă ea o felie de pâine prăjită sau un măr.
6. Iaurt cu musli
Iaurtul natural sau grecesc cu musli reprezintă un mic dejun simplu, dar sănătos. Combinația de ovăz cu fructe uscate și semințe ne oferă energia de care avem nevoie la orele dimineții.
Îți recomandăm să prepari musli acasă pentru a evita produsele din comerț care conțin zahăr.
7. Shake de ciocolată
Băutura cu lapte vegetal, fructe și cacao se află pe lista celor mai bune idei pentru un mic dejun sățios și care nu îngrașă. Îți punem la dispoziție o rețetă delicioasă și simplu de preparat pentru iubitorii de ciocolată care vor să piardă din greutate și să aibă un strop de dulce la micul dejun.
Ingrediente
- O banană
- Un măr
- 200 ml de lapte de migdale
- 2 linguri de cacao (30 g)
- Stevia sau miere de albine (după gust)
Mod de preparare
- Procesează ingredientele în blender timp de un minut. Îți recomandăm să consumi preparatul imediat, fără să îl răcești. De asemenea, îți recomandăm să îl consumi doar odată de pe zi.
Sursa imaginii reprezentative: © wikiHow.com
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Paudel, D., Dhungana, B., Caffe, M., & Krishnan, P. (2021). A review of health beneficial properties of oats. Foods, 10(11), 1-23. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8625765/
- Sievert, K., Hussain, S. M., Page, M. J., Wang, Y., Hughes, H. J., Malek, M., & Cicuttini, F. M. (2019). Effect of breakfast o weight and energy intake: systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. BMJ, 364, 1-12. https://www.bmj.com/content/364/bmj.l42