8 informații despre masturbarea feminină - Doza de Sănătate
 

8 informații despre masturbarea feminină

Deși continuă să fie un subiect tabu, masturbarea feminină este o practică foarte benefică în ceea ce privește prevenirea infecțiilor vaginale și ameliorarea crampelor menstruale.
8 informații despre masturbarea feminină
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Vrei să descoperi câteva informații despre masturbarea feminină care te vor surprinde? Această practică încă mai continuă să le stânjenească pe multe femei. Pe lângă faptul că nu sunt suficient de bine informate, unele persoane de sex feminin se lasă influențate de tabuurile sociale cu privire la masturbare.

Din păcate, femeile nu au adesea posibilitatea să își cunoască corpul și sexualitatea în totalitate. Acest fenomen este consecința directă a unor concepții și informații eronate.

În mare, cel mai mare obstacol care le împiedică pe femei să se bucure din plin de masturbare este faptul că această practică este privită ca fiind nocivă sau indecentă.

Vestea bună este că, în zilele noastre, multe mituri referitoare la sexualitate au fost demontate. Din ce în ce mai multe femei au început să își ofere singure plăcere în mod regulat.

Un aspect interesant este faptul că sexologii și medicii au început să le recomande femeilor să se masturbeze, deoarece astfel își pot îmbunătăți dispoziția.

Așadar, pentru a te ajuta să scapi de frici și inhibiții, în articolul de azi îți dezvăluim 8 informații despre masturbarea feminină pe care este bine să le cunoști.

1. Îmbunătățește dispoziția

Informații despre masturbarea feminină

Femeile care se masturbează se bucură de o stare de spirit mai relaxată și sunt mai puțin stresate decât cele care evită această practică minunată. Plăcerea pe care o simți atunci când te masturbezi produce endorfine și serotonină, doi neurotransmițători asociați fericirii și bunăstării.

2. Previne infecțiile

Totodată, orgasmul experimentat atunci când te masturbezi poate preveni infecțiile vaginale și pe cele ale tractului urinar. Masturbarea feminină ajută cervixul să elimine bacteriile acumulate, un factor important pentru a inhiba dezvoltarea infecțiilor.

Plăcerea oferită de masturbare stimulează producția de anticorpi, fortificând sistemul imunitar și îmbunătățind răspunsul acestuia la agenții infecțioși.

3. Induce somnul odihnitor

Informații despre masturbarea feminină ce vizează calitatea somnului

Senzația de plăcere și bunăstare produsă de masturbare are un efect benefic asupra calității somnului. Femeile care obișnuiesc să se masturbeze înainte de culcare au deseori un somn mai adânc și neîntrerupt.

Acest beneficiu se datorează secreției de hormoni care induc relaxarea fizică și mentală, ce este esențială pentru a ne putea odihni adecvat.

4. Poate ameliora crampele menstruale

Masturbarea nu este o soluție miraculoasă împotriva durerii fizice. Însă această practică ar putea ameliora crampele menstruale și reduce frecvența lor.

Excitarea produsă de stimularea clitorisului și a vaginului acționează asemenea unui analgezic natural. Cu ajutorul ei, poți ameliora durerile care survin în timpul menstruației.

De asemenea, deoarece stimulează producția hormonilor, masturbarea feminină ține sub control inflamațiile și tensiunea musculară.

5. Îmbunătățirea performanței sexuale, una dintre cele mai importante informații despre masturbarea feminină

Informații despre masturbarea feminină ce îmbunătățesc viața sexuală

Femeile cărora nu le este frică să profite de această activitate plăcută tind să aibă o viață sexuală mai satisfăcătoare. Ele sunt sigure pe sine și își cunosc mai bine propriul corp.

Când te masturbezi, ai posibilitatea să explorezi niște locuri foarte sensibile. Acest lucru poate ajuta un cuplu să se bucure din plin de sex.

În plus, masturbarea îți permite să dai frâu liber imaginației și fanteziilor, astfel încât să îți mărești dorința sexuală și să devii mai dornică să încerci lucruri noi.

6. Vei ajunge mai ușor la orgasm

Persoanele de sex feminin care întâmpină dificultăți în a avea orgasm vor avea mult de câștigat dacă își explorează cele mai sensibile regiuni ale corpului. Masturbarea feminină este excitantă, antrenează mușchii podelei pelvine și facilitează atingerea orgasmului.

Clitorisul are peste 8000 de terminații nervoase. Atunci când îl stimulezi, simți o plăcere de nedescris. De fapt, în ciuda preconcepțiilor, majoritatea orgasmelor sunt atinse prin stimularea clitorisului, nu prin penetrare.

7. Previne anorgasmia și vaginismul

Informații despre masturbarea feminină ce demontează tabuurile

Autostimularea și plăcerea experimentată în timpul masturbării au un efect terapeutic asupra femeilor care nu reușesc să aibă orgasm în timpul actului sexual.

Masturbarea feminină constituie un remediu excelent împotriva contractării mușchilor vaginali, un fenomen ce poartă numele de vaginism.

Anorgasmia și vaginismul reprezintă principalele motive pentru care femeile solicită un consult ginecologic, deoarece acestea alterează performanța sexuală.

8. Stimulează arderea caloriilor

Ai nevoie de un mod sănătos de a arde calorii? Masturbarea este exact ceea ce cauți! Această practică te poate ajuta să arzi aproximativ 170 de calorii, în funcție de durata sesiunii, metoda de stimulare și intensitatea plăcerii.

Nu trebuie să îți fie frică să ții cont de cele 8 informații despre masturbarea feminină prezentate în acest articol. Ca femeie, ai dreptul să îți cunoști corpul și să te bucuri de el oricând dorești. Lasă în urmă fricile și prejudecățile. Începe să îți oferi singură plăcere!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.