8 uleiuri pentru combaterea celulitei
Ai auzit despre folosirea de uleiuri esențiale pentru combaterea celulitei? Le-ai încercat vreodată? Sau încă te gândești la opțiunile pe care le ai la dispoziție?
Există multe tipuri de tratamente pentru diverse probleme, in clusiv celulita, în domeniul medicinei alternative. Aplicarea de uleiuri naturale, de loțiuni și de alte unguente pe piele se numără printre cele mai populare opțiuni.
Mai mult, efectul anumitor ingrediente asupra pielii este, de obicei, scos în evidență ca motiv pentru a folosi aceste produse. Bine, dar oare uliurile esențiale chiar sunt atât de puternice precum se susține?
Haide să trecem în revistă afirmațiile despre aceste produse și să descoperim care sunt adevărate când vine vorba de minimalizarea aspectului de coajă de portocală.
Vitamina C și antioxidanții constituie opțiuni adecvate?
Multe uleiuri naturale preparate din anumite fructe citrice, cum ar fi portocala și lămâia, sunt surse de vitamina C, iar anumite persoane susțin că sunt eficiente împotriva celulitei.
Însă, conform dovezilor științifice, încorporarea de alimente bogate în vitamina C într-o dietă echilibrată funcționează cel mai bine.
Vitamina C este un antioxidant puternic și poate astfel îmbunătăți sănătatea pielii. De fapt, aceasta susține și procesul de regenerare a colagenului. Așadar, include alimente bogate în această substanță în dieta ta ca să profiți mai ușor de beneficiile sale pentru sănătate.
Reține că celulita are cauze diverse, iar acestea răspund la factori precum activitatea hormonală, moștenirea ereditară, dieta și stilul de viață în general.
Acum, este posibil să minimalizezi celulita prin menținerea de obiceiuri sănătoase și, mai presus de toate, prin abandonarea stilului de viață sedentar. Însă multe persoane caută insistent un remediu pentru această problemă, cum ar fi uleiurile esențiale.
Cele mai recomandate uleiuri naturale pentru combaterea celulitei
Atât timp cât menții obiceiuri benefice, merge să recurgi la masaje cu uleiuri esențiale pentru a reduce aspectul de coajă de portocală al pielii. Asemenea uleiuri hidratează pielea în profunzime, îmbunătățindu-i astfel aspectul și făcând celulita mai puțin pronunțată.
- Uleiul de cocos
- Uleiul de scorțișoară
- Uleiurile de fructe citrice (portocală, lămâie, lămâie verde etc.)
- Uleiul de chiparos (folosit și în aromoterapie pentru relaxare datorită miresmei sale revigorante)
Ar putea să te intereseze:
Combaterea celulitei cu ulei esențial de măceșe
Uleiul de măceșe este folosit pe scară largă în domeniul frumuseții, nu doar datorită mirosului său plăcut, ci și deoarece unele persoane cred că poate stimula regenerarea țesuturilor, acționând astfel ca un agent de vindecare.
Femeile îl folosesc pentru a remedia citactricile și vergeturile, dar acesta este deseori inclus și în produse care susțin că pot reduce aspectul de coajă de portocală al pielii.
Beneficiile utilizării consecvente a uleiurilor împotriva celulitei
Aplică orice ulei dorești cu mișcări blânde de masaj, fără a apăsa sau a ciupi pielea. Asigură-te că mâinile tale sunt curate înainte de aplicare, ca să alunece mai ușor pe piele.
Mișcările mâinilor ar trebui să fie circulare. Folosește vârfurile degetelor, fără a aplica prea multă presiune, atunci când faci un masaj anti-celulită.
Reține că trebuie să fii consecventă în aplicarea produsului ales prin masaje pentru a obține cele mai bune rezultate posibile. În caz contrar, îți va fi greu să obții beneficiile dorite.
Totodată, poți folosi creme hidratante și loțiuni cu vitamina C în acest scop. Medicul de familie îți poate propune cel mai bun tratament în funcție de nevoile tale personale.
Motivează-te pentru a avea viața pe care ți-o dorești prin menținerea de obiceiuri zilnice sănătoase. Vei vedea că beneficiile nu vor întârzia să apară și că acestea nu se vor limita doar la eliminarea celulitei…
Nu în ultimul rând, consultă un medic înainte de a aplica orice ulei esențial sau produs similar, pentru a evita reacțiile adverse în cazul în care ai o piele prea delicată, sensibilă sau suferi de o tulburare dermatologică.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Gunderson, C. (2012). Celulitis: definición, etiología y manifestaciones clínicas. Retrieved from http://www.medigraphic.com/pdfs/revenfinfped/eip-2012/eip122e.pdf
- Muñoz, G. (2014). La realidad de la celulitis – Guillermo Muñoz. Retrieved October 14, 2018, from http://gmfitnesssystems.com/la-triste-realidad-de-la-celulitis-parte/
- Muñoz, G. (2014). La realidad de la celulitis (Parte II) – Guillermo Muñoz. Retrieved October 14, 2018, from http://gmfitnesssystems.com/celulitis/