Remediu ieftin pentru celulită 100% natural - Doza de Sănătate
 

Remediu ieftin pentru celulită 100% natural

Ca să obții cele mai bune rezultate posibile, combină tratamentul de mai jos cu o dietă echilibrată. Evită băuturile alcoolice și tutunul și, nu în ultimul rând, fii consecventă!
Remediu ieftin pentru celulită 100% natural
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 26 octombrie, 2022

Diete speciale, creme și tratamente anticelulită, exerciții localizate… Cu siguranță ai încercat deja toate soluțiile posibile pentru a combate celulita. Probabil ai cheltuit o mică avere, dar rezultatele obținute au lăsat de dorit. Îți dorești un remediu ieftin pentru celulită?

Ceea ce probabil nu știai este că avem la dispoziție un truc simplu pentru a elimina celulita, care oferă rezultate remarcabile în doar câteva zile. În articolul de azi te invităm să descoperi o soluție anticelulită ieftină și 100% naturală, care îți va răpi numai câteva minute din timp.

Ce este celulita?

Nevoie de a folosi un remediu ieftin pentru celulită

Celulita este, în general, considerată a fi o problemă de natură estetică. În realitate însă, aceasta este o tulburare a țesutului subcutanat influențată de circulația sanguină, hormoni și ereditate. Dieta și rutinele de exerciții reprezintă alți factori care pot determina apariția celulitei.

Regiunile corpului afectate frecvent de celulită sunt coapsele, fesele și abdomenul. Grăsimea se acumulează sub țesutul conjunctiv din aceste regiuni, făcând pielea să aibă un aspect neregulat.

Majoritatea femeilor—precum și numeroși bărbați—sunt afectate de celulită într-o anumită măsură. Această problemă se dezvoltă progresiv și se agravează în perioade ca pubertatea, graviditatea și menopauza. În aceste etape, hormonii sunt dezechilibrați, iar estrogenul tinde să fie dominant în organism.

Te sfătuim să citești și: 

Oțetul de mere – 2 tratamente anticelulită

Există vreun remediu ieftin pentru celulită?

Femeie cu celulită pe picioare

Te-ai întrebat vreodată de ce majoritatea tratamentelor anticelulită nu funcționează?

 • Dieta este un aspect esențial dacă vrei să elimini celulita. Nu trebuie să recurgi la diete sărace în grăsimi sau calorii, ci să îți reduci aportul de zahăr, cereale rafinate, făină rafinată și grăsimi hidrogenate.
 • Și exercițiile fizice sunt indispensabile. Include o serie de exerciții cardiovasculare de intensitate medie în rutina ta zilnică.
 • Cremele anticelulită nu dau randament pe cont propriu.
 • Tratamentele anticelulită pot oferi rezultate bune, însă doar atât timp cât le aplici.

Ca să remediem această problemă estetică, trebuie să adoptăm o alimentație sănătoasă și să ne îmbunătățim circulația sanguină și drenajul limfatic.

Periajul uscat

Periajul uscat, un remediu ieftin pentru celulită, a devenit foarte popular în ultimii ani, primind recenzii favorabile din partea celor care l-au încercat. Acest tratament foarte simplu presupune să freci regiunile afectate de celulită cu o perie timp de câteva minute în fiecare zi.

Rezultatele dorite nu vor întârzia să apară. Vei simți imediat cum circulația sanguină ți se îmbunătățește, iar pielea ta va deveni mai netedă și, în timp, se va fortifica. Dacă incluzi periajul uscat în rutina ta zilnică de înfrumusețare, celulita va dispărea în cele din urmă.

De ce fel de perie am nevoie?

Remediu ieftin pentru celulită prin periajul uscat

Cel mai indicat este să optezi pentru o perie cu păr natural. Mânerele acestor perii sunt, de obicei, lungi și fabricate din lemn. În general, acest tip de perie este utilizată pentru a peria spatele și alte regiuni greu accesibile.

Le poți achiziționa din farmacii, plafare, magazine de produse cosmetice și de pe internet. Există chiar perii destinate în mod expres periajului uscat.

Vrei să afli mai multe? Citește și: 

Vergeturile: 2 remedii naturale simple

Cum se efectuează periajul uscat, un remediu ieftin pentru celulită?

Ca să elimini celulita cu ajutorul periajului uscat, nu trebuie să îți sacrifici decât 2-10 minute din zi. Cel mai important aspect este să fii consecventă și să urmezi atent pașii de mai jos:

 • Spală și usucă pielea. Periază de jos în sus, începând de la picioare.
 • Periază-ți pielea cu fermitate, dar ai grijă să nu te rănești. Pielea ar trebui să se înroșească.
 • Pe măsură ce periezi mai sus pe corp, poți să miști peria la stânga și la dreapta.
 • Periază-ți picioarele, gambele, genunchii, coapsele, fesele și talia.
 • Când ajungi la abdomen, periază-ți pielea din jurul buricului cu mișcări circulare.

Poți aplica acest tratament în orice moment al zilei. Ca să obții cele mai bune rezultate posibile, efectuează periajul, apoi fă un duș rece și aplică o cremă anticelulită.

Alte sfaturi utile pentru a combate celulita

Pentru ca periajul uscat să te ajute să elimini celulita, nu uita să urmezi sfaturile legate de alimentație și mișcare prezentate la începutul articolului. De asemenea, ține seama de următoarele indicații:

 • Evită hainele strâmte și încălțările cu toc înalt
 • Evită tutunul și băuturile alcoolice, acestea îngreunând circulația sanguină
 • Combate stresul, acest factor îngreunând orice tip de tratament
 • Dacă este nevoie, urmează un tratament pentru a-ți regla nivelul de hormoni din organism

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.