Celulita tratată cu scorțișoară - remedii și preparare - Doza de Sănătate
 

Celulita tratată cu scorțișoară - remedii și preparare

Uleiul de scorțișoară stimulează circulația și ajută organismul să elimine toxinele care provoacă celulita. Poți să-ți completezi tratamentul și cu ceai de scorțișoară, pentru a profita la maxim de beneficiile acestei mirodenii în combaterea celulitei. 
Celulita tratată cu scorțișoară - remedii și preparare
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Celulita este o problemă estetică ce afectează în jur de 90% dintre femei, mai ales în perioada pubertății. Din fericire, s-a dovedit că celulita poate fi tratată cu scorțișoară.

Este cauzată de schimbările de la nivelul sistemului circulator și limfatic. Acestea duc la formarea unor noduli de grăsime care fac pielea din zona afectată să pară lăsată și plină de gropițe.

Deși poate afecta și bărbații, femeile sunt cele care se confruntă cel mai frecvent cu această problemă. Țesuturile conjunctive ale femeilor sunt mai flexibile, iar întregul organism este supus unor modificări hormonale constante.

Țesutul se întărește în timp, iar acești noduli inestetici de grăsime devin din ce în ce mai vizibili și chiar dureroși.

Care sunt cauzele celulitei?

Majoritatea medicilor specialiști consideră că celulita este o problemă inevitabilă pentru femei. Aceasta apare ca urmare a modificărilor hormonale frecvente cu care se confruntă de-a lungul vieții.

De curând acest raționament a fost însă pus la îndoială, deoarece există mii de femei care nu au niciun strop de celulită. Astfel, s-au descoperit și alte cauze ale celulitei, printre care se numără:

  • O dietă nesănătoasă, bogată în grăsimi saturate, grăsimi trans, zahăr și alte alimente rafinate.
  • Un stil de viață sedentar.
  • Consumul insuficient de apă.
  • Retenția de apă din organism.
  • Problemele circulatorii.
  • Fluctuațiile hormonale.
  • Consumul excesiv de tutun și cafea.
  • Obiceiul de a purta haine prea strâmte.
  • Constipația.

Celulita poate fi tratată cu scorțișoară

Uleiul de scorțișoară combate celulita

Tratarea celulitei este un proces dificil care necesită mult efort și perseverență.

În ziua de azi există numeroase tratamente și proceduri care ajută la reducerea și la eliminarea celulitei. Acestea însă trebuie folosite constant, pentru a te asigura că problema nu va reapărea.

În urma unor cercetări, medicii dermatologi din cadrul Universității din Grenoble au descoperit că extractul sau uleiul de scorțișoară poate fi un tratament eficient împotriva celulitei.

Studiul a fost efectuat pe 80 de femei care aveau celulită în diverse stadii. 40 dintre ele au fost tratate cu masaje normale împotriva celulitei. Celorlalte 40 le-au fost aplicate masaje cu ulei de scorțișoară.

La final, cercetătorii au observat că în cazul femeilor din primul grup celulita a fost redusă cu 10%, pe când cele supuse masajelor cu ulei de scorțișoară au cunoscut o ameliorare de 60%. 

Celulita poate fi redusă prin masajul cu ulei de scorțișoară

Scorțișoara este populară datorită aromei și gustului delicat pe care îl oferă preparatelor culinare, dar este cunoscută și pentru utilizările sale în medicină. Modul în care scorțișoara ajută la reducerea celulitei trebuie studiat în profunzime.

Celulita este asociată cu acumularea de toxine în organism și dificultatea de a le elimina.

Scorțișoara acționează ca un agent detoxifiant natural, ajutând la eliminarea substanțelor toxice din corp.

Prin îndepărtarea acestor deșeuri îți îmbunătățești circulația, un alt motiv pentru care scorțișoara este eficientă în tratarea celulitei.

Celulita tratată cu scorțișoară – utilizare

Așa cum am menționat mai sus, tratarea celulitei nu este o sarcină ușoară, necesitând mult efort. Este important să clarificăm faptul că, deși scorțișoara ajută la reducerea celulitei, nu se știe încă sigur dacă celulita poate fi tratată complet cu acest remediu.

Poți profita de beneficiile acestei mirodenii prin adăugarea sa în diverse rețete. Însă, pentru a combate celulita, cea mai bună opțiune este să folosești ulei de scorțișoară pentru masarea zonelor afectate.

Masaj cu ulei de scorțișoară

Scorțișoara ameliorează celulita

Uleiul de scorțișoară stimulează circulația și favorizează eliminarea toxinelor care se acumulează în corp și provoacă apariția celulitei. Poți găsi acest ulei la prețuri rezonabile în magazinele naturiste, iar masajul poți să îl aplici acasă.

Cum se folosește? 

Aplică o cantitate generoasă de ulei pe zonele afectate și masează-le cu mișcări circulare, apăsând ușor cu vârfurile degetelor.

Ai grijă să nu exerciți o presiune prea mare, întrucât poți deteriora țesuturile. O altă variantă ar fi să rogi un membru al familiei să te ajute cu acest masaj sau chiar să apelezi la un specialist în masajul terapeutic.

Ceai de scorțișoară

În completarea masajelor, poți să contribui la eliminarea celulitei și prin consumul ceaiului de scorțișoară, de mai multe ori pe zi. Această băutură este foarte benefică pentru sănătate și te ajută să obții cele mai bune rezultate.

Cum se prepară?

Fierbe o cană de apă și adaugă câteva bețișoare de scorțișoară sau o linguriță de scorțișoară măcinată. Lasă ceaiul să stea cinci minute, apoi servește-l cu încredere.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.