Cele mai bune tratamente naturiste împotriva celulitei
 

Cele mai bune tratamente naturiste împotriva celulitei

Tratamentele făcute acasă împotriva celulitei sunt simple și nu necesită un buget mare. Există remedii naturiste pentru a lupta împotriva celulitei, care sunt numite și remedii homeopate. Unii terapeuți recomandă însă consultarea unui medic înainte de a încerca aceste terapii.
Cele mai bune tratamente naturiste împotriva celulitei

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Majoritatea surselor spun că punctele de celulită sunt cauzate de probleme ale țesutului sau ale grăsimii din corp, dar sunt multe teorii cu privire la cauza acestui dezechilibru. În acest articol vă vom arăta câteva dintre cele mai bune tratamente naturiste împotriva celulitei.

Se pare că hormonii, dieta, stilul de viață, și genele joacă un rol important în apariția celulitei, dar nu sunt singura cauză a acesteia.

Oamenii supraponderali au o tendință de a avea celulită, iar o mulțime de femei slabe se plâng de apariția acesteia. Totuși, se pot încerca o mulțime de remedii naturiste care pot ajuta la reducerea celulitei sau chiar la îndepărtarea ei totală.

Oțet de mere împotriva celulitei

Acesta este unul din cele mai bune remedii împotriva celulitei. Componentele nutriționale din oțetul de mere ajută la reducerea celulitei.

Estrogenul și progesteronul sunt doi hormoni feminini care sunt responsabili de depozitele de grăsimi care cauzează majoritatea celulitei în cazul femeilor. Astfel celulita poate fi redusă prin folosirea oțetului de mere ca remediu naturist.

Oțetul de mere are ingrediente care ajută la eliminarea aspectului de celulită de pe piele. Pentru asta trebuie doar să urmați acești pași:

Amestecați 2 lingurițe de oțet de mere cu 250 de grame de ml de apă într-un pahar.

Adaugați un pic de miere pentru a îndulci acest remediu homeopat.

Beți în fiecare dimineață ca remediu împotriva celulitei.

Oțetul de mere poate fi folosit ca și remediu topic împotriva celulitei. Pentru acest remediu, folosiți următorii pași:

Amestecați o parte din cel mai bun ulei sau cremă de masaj preferată cu trei părți de oțet de mere.

Folosiți mixtura pe zonele corpului afectate de celulită, de două ori pe zi, în fiecare zi. Pentru efecte vizibile se recomandă aplicarea constantă și îndelungată a tratamentului.

Exfolierea uscată

celulitei

Una din cele mai bune metode de eliminare a celulitei este de a îmbunătății circularea sângelui. Exfolierea este una din metodele de eliminare a celulitei recomandată ca și remediu.

Atunci când pielea este exfoliată în fiecare zi, fluidul excesiv și toxinele blocate în piele sunt îndepărtate. Aceste toxine sunt cunoscute ca și cauză a apariției celulitei.

Exfoliere cu cafea și zahăr

Majoritatea remediilor naturiste folosesc ingrediente care sunt ușor de găsit în casă. Amestecul de zahăr și cafea ca exfoliant este cunoscut pentru că accelerează metabolismul corpului, precum și eliminarea lichidului în exces din piele. Mai jos sunt câteva sfaturi:

  • Amestecați jumătate de cană de cafea cu un sfert de cană de zahăr brun
  • Amestecul se va folosi ca un remediu împotriva celulitei
  • Folosiți acest amestec pe zonele afectate de celulită, prin aplicare circulară asupra zonelor.
  • Puteți aplica și ulei de măsline asupra zonelor afectate
  • Dupa masaj, clătiți zonele cu apă

După câteva săptămâni de aplicare constantă rezultatele vor deveni vizibile.

Gelatina

gelatina

Gelatina și celulita sunt două componente care se complimentează. Dacă doriți să scăpați de celulită acasă și prin remedii naturiste, țineți cont de alimentele care conțin gelatină, sau includeți gelatina în dieta dumneavoastră.

Majoritatea oamenilor folosesc gelatina ca să slăbească. Slăbirea și exercițiul fizic sunt unele dintre metodele cele mai bune de a lupta cu celulita.

Nu se cunosc foarte multe despre proprietățile gelatinei de a îmbunătăți conectivitatea țesuturilor. Aminoacizii din gelatină ajută la formarea țesuturilor conjunctive. Ajută deasemenea la reglarea greutății. În cazul în care căutați un remediu bun împotriva celulitei, adăugați gelatina în dieta dumneavoastră.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.