Cel mai eficient plan dietetic anticelulită

27 iulie 2018
Planurile anticelulită nu pot fi temporare. Dacă vrei ca această problemă să nu reapară după ce ai încheiat dieta, este necesar să-ți schimbi obiceiurile.

Eliminarea celulitei este un obiectiv greu de atins. Această imperfecțiune provoacă multă nesiguranță. Ca să-ți dăm o mână de ajutor, în articolul de azi îți propunem un incredibil plan dietetic anticelulită.

În termeni simpli, celulita înseamnă grăsime. Oricine poate dezvolta celulită, indiferent dacă suntem sau nu supraponderali. Pentru a elimina celulita care te deranjează, trebuie să fii dispusă să depui puțin efort.

Primul pas este să-ți schimbi stilul de viață. Te sfătuim să începi cu dieta ta. Următorul plan dietetic anticelulită nu constituie o măsură temporară. Va trebui să mănânci bine tot restul vieții, dar poți să servești și câteva mese mai puțin sănătoase din când în când.

O dietă care reduce efectele celulitei

Femeie care are nevoie de un plan dietetic anticelulită

Cuvântul „dietă” poate fi foarte intimidant. Însă când vine vorba de combaterea celulitei, îl folosim ca sinonim pentru angajamentul și responsabilitatea de care avem nevoie pentru a face anumite schimbări. Ca să reduci celulita, trebuie să consumi alimente sărace în grăsimi și zahăr.

Pentru a începe să implementezi aceste schimbări, poți include următorul plan dietetic anticelulită în rutina ta zilnică. Acest tip de dietă previne acumularea grăsimii, curăță organismul și-l menține lipsit de toxine, prevenind apariția bolilor.

 • Mănâncă la fiecare trei ore. Ideea este să împarți alimentele servite pe tot parcursul zilei în trei mese principale, plus câteva gustări.
 • Nu sări peste micul dejun! După ce te-ai trezit, nu aștepta mai mult de patru ore înainte de a servi prima masă a zilei. Micul dejun este esențial pentru ca organismul tău să funcționeze în mod optim.
 • Evită dulciurile, ele conținând zaharuri concentrate. Poți să servești un desert din când în când, dar reține că nu este bine să mănânci dulciuri în fiecare zi. Consumă-le doar o dată pe săptămână.
 • Spune nu carbohidraților rafinați. Renunță la făină, orez, pâinea albă și pastele obișnuite. Înlocuiește aceste produse cu alimente integrale. Gustul va fi la fel, iar mesele tale vor fi mult mai sănătoase.
 • Nu adăuga sare în mâncărurile servite. Acest aliment contribuie la retenția de apă și duce la apariția celulitei. Asezonează-ți alimentele cu ierburi și evită produsele procesate.
 • Renunță la grăsimile nocive. Spune nu prăjelilor, pielii de pui, untului și produselor lactate. Pe cât posibil, evită să mănânci aceste alimente.
 • Renunță la vicii. Cel mai bine este să nu mai consumi cafeină. Aceasta este un inamic al frumuseții, provocând vasoconstricție și inflamarea țesuturilor cutanate. Înlocuiește cafeaua și băuturile răcoritoare cu ceaiuri. Evită și alcoolul, țigările, alimentele picante și condimentele.
Plan dietetic anticelulită fără dulciuri

3 fructe care nu trebuie să lipsească dintr-un plan dietetic anticelulită

1. Grepfrutul

Acest fruct te ajută să lupți împotriva celulitei în mai multe moduri. Grepfrutul este bogat în vitaminele A, B și C. În plus, acesta stimulează pierderea în greutate, oferă o senzație de sațietate de durată și reduce pofta de mâncare. Din acest motiv, te sfătuim să-ți începi ziua cu un pahar de suc de grepfrut.

Grepfrutul este sărac în colesterol, fiind un aliat de nădejde împotriva tulburărilor cardiace și diabetului.

2. Ananasul

Ananasul previne retenția de apă, menține colonul sănătos și poate detoxifia organismul uman. Totodată, acest fruct conține vitamina C și facilitează pierderea în greutate.

Servește trei felii de ananas pe zi, câte una la fiecare masă principală.

Ananas inclus într-un plan dietetic anticelulită

3. Merele

Merele au un efect anticelulită incredibil. Acestea ajută alimentele să circule mai ușor și mai rapid prin tractul intestinal. Un măr mediu nu conține decât 80 de calorii, oferind o senzație de sațietate și stimulând pierderea în greutate.

Te încurajăm să mănânci și pepene galben, kumquat și rodii. Aceste fructe sunt foarte gustoase și sunt bogate în vitamine care previn apariția celulitei. Ele constituie gustări delicioase, pe care le poți servi împreună cu fructe cu coajă lignificată.

Ce alte măsuri poți adopta pentru a preveni celulita?

Deja am menționat faptul că schimbarea dietei este cea mai bună modalitate de a reduce celulita. Luând în considerare acest aspect, te încurajăm să pui în aplicare următoarele sfaturi:

 • Nu purta pantofi cu toc înalt în fiecare zi.
 • Evită hainele strâmte.
 • Ia măsuri împotriva stresului, care poate provoca schimbări hormonale și modifica distribuția grăsimii.
 • mișcare. Plimbă-te pentru o jumătate de oră, urcă și coboară scările, mergi cu bicicleta. Nu uita nici de exercițiile fizice, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

Un plan dietetic anticelulită presupune să urmezi o dietă echilibrată. Obiectivul tău este să-l transformi într-un stil de viață sănătos, nu într-o dietă restrictivă. Bucură-te de schimbările adoptate și nu uita, corpul tău este un templu pe care merită să-l îngrijești.

Josefina de Peña, M. H.-P. (2005). Lipodistrofia ginecoide (celulitis). Rev Cent Dermatol Pascua, 14(3), 132–135.

Rawlings, A. V. (2006). Cellulite and its treatment. International Journal of Cosmetic Science, 28(3), 175–190. https://doi.org/10.1111/j.1467-2494.2006.00318.x

Luebberding, S., Krueger, N., & Sadick, N. S. (2015). Cellulite: an evidence-based review. American Journal of Clinical Dermatology, 16(4), 243–256. https://doi.org/10.1007/s40257-015-0129-5