De ce nu poți scăpa de celulită? - Doza de Sănătate
 

De ce nu poți scăpa de celulită?

Nu reușești sub nicio formă să scapi de enervanta celulită? Este posibil ca alimentația ta să fie motivul pentru care nu te poți bucura de o piele fină, fără gropițe inestetice. 
De ce nu poți scăpa de celulită?

Ultima actualizare: 17 ianuarie, 2019

Dacă încerci și nu poți scăpa de celulită, s-ar putea să fie mai mulți factori în joc pe care nu i-ai luat în considerare. Anumite alimente, de exemplu, te împiedică să-ți atingi scopul. Să vedem ce obstacole poți întâmpina atunci când vine vorba de eliminarea celulitei.

Probabil ai încercat deja numeroase remedii împotriva celulitei și niciunul nu a fost eficient. Oricâți bani ai cheltui și oricâte produse ai încerca, celulita pur și simplu nu dispare.

În articolul de azi, îți prezentăm câteva motive pentru care nu poți să scapi de celulită. Analizează-ți propria situație pentru a afla cum să elimini definitiv această problemă supărătoare.

Personalizează-ți lupta împotriva celulitei

Dacă nu poți scăpa de celulită, personalizează-ți lupta

Celulita nu se manifestă identic la toate persoanele, drept pentru care nu poate fi combătută în același fel. Deși o metodă poate funcționa de minune la o femeie, este posibil ca ea să dea greș în cazul alteia.

Prin urmare, este necesar să descoperi factorii care îți influențează celulita. Aceasta este cea mai bună modalitate de a obține rezultate fără sacrificii inutile.

Deși un stil de viață sănătos te ajută să elimini celulita, cunoașterea cauzei exacte a apariției sale este soluția ideală pentru a scăpa și mai repede de ea.

Nu poți scăpa de celulită din cauza consumului excesiv de sare

Consumul excesiv de sare este unul dintre principalii inamici ai sănătății, dar și ai frumuseții.

Sarea, dacă este folosită fără măsură, mărește retenția de apă și agravează celulita, îngreunând și procesul de tratare a acesteia.

Chiar dacă nu servești prea multe mâncăruri sărate, nu uita că există cantități mari de sare și în diverse alimente gata preparate, cum ar fi pizza, brânza, conservele, murăturile, alunele, etc. Redu consumul acestor produse și adaugă în mâncare doar puțină sare de mare.

O alimentație necorespunzătoare

Dacă nu poți scăpa de celulită, adoptă o alimentație corespunzătoare

Una dintre cauzele principale ale celulitei este alimentația. Pe lângă excesul de sare, care este unul dintre cei mai influenți factori, există și alte alimente care favorizează apariția celulitei.

 • Cereale rafinate: Alege întotdeauna cereale integrale bogate în fibre și alți nutrienți.
 • Zahăr alb: Elimină zahărul din dietă. Optează, în schimb, pentru miere, zahăr brun sau stevia, dar consumă-le cu moderație.
 • Grăsimi hidrogenate, precum margarina și prăjelile. Înlocuiește-le cu grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de cocos, fructele și semințele oleaginoase, avocado, etc.
 • Cafea: Ceaiul verde este o alternativă sănătoasă care are și proprietăți anticelulitice.
 • Băuturi alcoolice: Dacă ai nevoie de un stimulant sau de un energizant, prepară singură acasă sucuri și smoothie-uri cu fructe și legume.

Nu poți scăpa de celulită datorită lipsei de activitate fizică

Poate că ai deja o alimentație sănătoasă și folosești și creme anticelulitice. Însă oricât ai încerca, nu poți scăpa de celulită. Motivul poate fi lipsa activității fizice.

Evită să fii sedentară pentru mai mult de 45 de minute la rând și fă exerciții fizice de intensitate medie sau mare de două-trei ori pe săptămână.

Poți încerca, de asemenea, să ocolești lifturile și scările rulante pentru ca rutina ta zilnică să devină de la sine mai activă.

Circulația sanguină deficitară

Dacă nu poți scăpa de celulită, circulația sanguină este deficitară

Dacă ai o predispoziție genetică la o circulația proastă, eliminarea celulitei va fi un proces și mai dificil pentru tine. Din fericire, poți apela la diverse tehnici pentru a-ți activa circulația sanguină: 

 • Dușuri reci sau scoțiene (alternanță între apă caldă și apă rece).
 • Masaje cu uleiuri care îmbunătățesc circulația, cum ar fi cel de rozmarin.
 • Perierea pe uscat.
 • Obiceiul de a-ți ține picioarele ridicate timp de o jumătate de oră în fiecare zi.

Nu poți scăpa de celulită din vina hormonilor

Hormonii influențează apariția celulitei, drept pentru care unele persoane întâmpină dificultăți mai mari în eliminarea acestei probleme. Este valabil chiar și pentru femeile foarte slabe.

Dacă te afli în această situație, îți recomandăm un tratament naturist pentru reglarea hormonilor. Cele mai bune opțiuni sunt:

 • Ulei de luminița-nopții
 • Ulei de semințe de in
 • Fenicul
 • Drojdie de bere
 • Melărea
 • Salvie

Nu bei suficientă apă

Dacă nu poți scăpa de celulită, nu bei suficientă apă

Nu dăm niciodată suficientă importanță consumului zilnic de apă. Totuși, aceasta poate fi cea mai simplă metodă de a scăpa de celulită.

Apa băută între mese curăță corpul de toxine, îmbunătățește circulația și combate retenția de apă în mod rapid și eficient.

Bea două pahare de apă pe zi în afara meselor și trei pahare între micul dejun și prânz pentru a-ți detoxifica organismul. Apoi bea încă trei de-a lungul după amiezii și sigur vei observa o diferență.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.