6 exerciții care combat celulita în mod eficient - Doza de Sănătate
 

6 exerciții care combat celulita în mod eficient

Celulita își arată colții pe măsură ce înaintăm în vârstă și producția de colagen scade. Însă există metode pentru a o combate!
6 exerciții care combat celulita în mod eficient
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Celulita este o grăsime normală care se formează sub piele. Poate apărea pe picioare, pe fese, pe abdomen sau pe alte zone vizibile ale corpului.  Descoperă 6 exerciții care combat celulita în mod eficient!

Multe femei consideră celulita o imperfecțiune fizică. Aceasta afectează într-o anumită măsură numeroase persoane, indiferent de greutatea lor corporală.

Chiar dacă celulita nu este o boală, întrucât nu afectează în mod direct sănătatea, majoritatea oamenilor încearcă să găsească modalități pentru a o combate și a-și îmbunătăți aspectul pielii.

Deși aproximativ 90% dintre femeile din întreaga lume au celulită, aceasta este considerată o imperfecțiune care trebuie remediată.

Din fericire, s-a dovedit că o dietă sănătoasă și exercițiile fizice regulate pot diminua acele „gropițe” inestetice, pielea devenind mai fină și mai fermă. Deși efectele nu sunt imediate, merită să incluzi aceste obiceiuri benefice în rutina zilnică.

Știm că multe persoane încearcă să scape de această problemă, drept pentru care îți prezentăm mai jos șase dintre cele mai bune exerciții care combat celulita.

Încearcă-le și tu!

Exerciții care combat celulita

1. Genuflexiunile combat celulita

Genuflexiunile sunt exerciții care combat celulita

Considerate a fi unele dintre cele mai bune exerciții care combat celulita, genuflexiunile au devenit o parte esențială din antrenamentul celor care practică CrossFit. Genuflexiunile întăresc mușchii de pe coapse și fese, stimulează arderea caloriilor și reduc pielea lăsată.

Instrucțiuni

 • În cazul acestui exercițiu, nivelul de dificultate variază în funcție de postura ta și de greutățile pe care alegi sau nu să le ții în mâini.
 • Pentru început, poți să faci genuflexiuni în stilul clasic. Îndoaie genunchii și coboară bazinul de parca ai vrea să stai jos.
 • După ce ai căpătat mai multă rezistență, poți să faci genuflexiuni cu sărituri, cu gantere sau cu o halteră.

2. Fandări

Fandările diminuează celulita prin tonificarea feselor și a picioarelor. Acest exercițiu antrenează cvadricepșii, tendoanele și mușchii fesieri, întărind aceste zone și oferindu-le fermitate.

Instrucțiuni

 • Stai în poziție verticală cu spatele drept, pune piciorul drept în față și pe cel stâng în spate.
 • Sprijină-te pe piciorul din spate și îndoaie piciorul din față la un unghi de 90°.
 • Ai grijă ca genunchiul să nu treacă dincolo de vârful degetului mare de la picior pentru a preveni leziunile.
 • Ține pieptul drept, încordează mușchii abdominali și încearcă să menții această poziție timp de 5 secunde.
 • Revino la poziția inițială și execută între 10 și 15 repetări.

3. Stepper

Exerciții care combat celulita pe stepper

Exercițiile la stepper sunt utile pentru a mări rezistența picioarelor și pentru tonificarea feselor.

Instrucțiuni

 • Stai pe un stepper sau pe o bancă, cu călcâiele atârnând la margine.
 • Ridică-te ușor pe vârfuri și revino încet la poziția inițială.
 • Completează 3 seturi a câte 15 repetări.

4. Abdomene

După cum știm deja, celulita poate apărea și pe burtă, drept pentru care este indicat să incluzi și abdomenele în programul tău de exerciții fizice.

Instrucțiuni

 • Stai întinsă pe spate pe o saltea de yoga cu genunchii îndoiți și tălpile pe podea.
 • Pune mâinile la ceafă, încordează-ți mușchii abdominali și ridică-ți trunchiul spre genunchi, fără a-ți suprasolicita spatele.
 • Încetinește, respiră și fă 20 de repetări.

5. Întinderi și echilibru

Exerciții care combat celulita pe saltea

Această activitate constă în echilibrarea corpului în timp ce îți întinzi picioarele.Trebuie să îți sprijini corpul pe palme și pe vârful unui picior, drept pentru care ai nevoie de rezistență.

În plus, această mișcare tonifiază fesele și picioarele, fiind unul dintre cele mai bune exerciții care combat celulita din aceste regiuni.

Instrucțiuni

 • Stai întinsă cu fața în jos pe o saltea sau pe un covor, apoi sprijină-te pe podea cu palmele și degetele de la picioare.
 • Fără să îți îndoi genunchiul, ridică un picior până devine paralel cu podeaua.
 • Menține această poziție timp de trei secunde, coboară încet corpul și repetă de 15-20 de ori cu fiecare picior.
 • De fiecare dată când ridici piciorul, concentrează-ți forța asupra feselor și încordează-ți abdomenul.

6. Ridicări ale picioarelor cu ajutorul benzii de rezistență

Pentru acest exercițiu, ai nevoie de o bandă elastică de rezistență. Aceasta te ajută să adopți postura corectă și să folosești mai multă forță.

Instrucțiuni

 • Întinde-te pe partea dreaptă cu picioarele întinse și pune banda în jurul gleznelor.
 • Pune piciorul stâng deasupra celui drept și ridică-l cât de tare poți.
 • Ai grijă să ții piciorul drept fără să îndoi genunchiul, menține această poziție timp de cinci secunde, apoi coboară încet piciorul drept.
 • Repetă de 15-20 de ori pe fiecare parte.

Ești pregătită pentru această provocare? Dacă practici aceste exerciții care combat celulita în mod regulat, vei observa efectele pozitive în câteva săptămâni. Totuși, nu uita că ele trebuie să fie însoțite de o dietă sănătoasă și bogată în apă pentru a elimina toxinele acumulate în organism.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.