Cum să-ți fortifici și să-ți tonifiezi brațele și picioarele - Doza de Sănătate
 

Cum să-ți fortifici și să-ți tonifiezi brațele și picioarele

Nu uita, următoarele exerciții trebuie efectuate încet. Ca să eviți leziunile, ține cont de abilitățile tale. Începe cu seturi scurte și, pe măsură ce progresezi, crește numărul repetărilor.
Cum să-ți fortifici și să-ți tonifiezi brațele și picioarele
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Pielea lăsată este foarte inestetică. Din fericire, ai la dispoziție numeroase modalități în cazul în care vrei să îți tonifiezi brațele și picioarele, astfel încât pielea de pe acestea să fie fermă și frumoasă.

Când te îngrași, pielea este întinsă pentru a acomoda grăsimea suplimentară. Dacă metoda de a pierde în greutate pentru care optezi este nesănătoasă, pielea ta își va pierde fermitatea, iar tu va trebui să depui mult efort pentru a remedia problema.

De ce este atât de dificil să remediezi pielea lăsată?

Indiferent de regiunea vizată, redarea fermității pielii nu este o sarcină ușoară. De îndată ce aceasta este întinsă, va trebui să depunem un efort constant pentru a o readuce la starea sa inițială.

Colagenul și elastina sunt responsabile de elasticitatea și fermitatea pielii, ambele substanțe jucând un rol important în ceea ce privește sănătatea acestui organ. Când organismul nu le mai produce în cantități suficiente, vom experimenta probleme precum ridurile premature și lăsarea pielii.

Cum să-ți fortifici și să-ți tonifiezi brațele și picioarele

Pe măsură ce îmbătrânim, nivelul de colagen și elastină scade. Acest proces este inevitabil. Însă, atunci când pierdem rapid în greutate fără a face mișcare, pielea nu are suficient timp să-și refacă fermitatea pierdută. Drept consecință, ea se va lăsa în mod prematur.

Este posibil să-ți fortifici și să-ți tonifiezi brațele și picioarele acasă?

Multe persoane au impresia că este nevoie să mergi la sală în fiecare zi pentru a-ți tonifia corpul, în special brațele și picioarele. Într-adevăr, nu strică niciodată să încerci echipamentul profesional oferit de sălile de fitness, dar acesta nu este indispensabil pentru a-ți tonifia brațele și picioarele.

Următoarele exerciții fizice pot fi efectuate la tine acasă și îți oferă aceleași beneficii ca mersul la sală.

Cum să-ți tonifiezi brațele și picioarele

Cum îți tonifiezi brațele și picioarele și scapi de grăsime

Pentru a-ți antrena brațele și a le reda fermitatea, o variantă utilă este să ridici greutăți.

 • Stai în picioare și ține câte o ganteră în ambele mâini.
 • Flexează-ți brațele pentru a ridica greutățile fără a îndepărta partea superioară a brațului de corp.
 • Fă aceeași mișcare și cu celălalt braț.
 • Efectuează 15 repetări, alternând brațele.
 • Nu uita să efectuezi acest exercițiu încet, astfel încât să nu te rănești.
 • Efectuează trei seturi cu fiecare braț în parte și nu uita să faci o pauză de un minut între seturi.

Cum să-ți tonifiezi brațele și picioarele

Îți tonifiezi brațele și picioarele cu ajutorule exercițiilor

Mușchii picioarelor sunt, de obicei, mai ușor de antrenat decât cei ai brațelor. Ambele regiuni necesită însă răbdare și consecvență. La început, încearcă să faci o plimbare de 30-40 de minute în fiecare zi. Dacă preferi, poți opta pentru o plimbare cu bicicleta sau o sesiune cu bicicleta staționară.

 • Întinde-te pe o saltea pentru fitness pe partea dreaptă.
 • Flexează-ți picioarele astfel încât acestea să aibă aceeași poziție pe care ar avea-o dacă ai sta jos. Ai grijă însă să rămâi întins pe o parte.
 • Ridică-ți piciorul de deasupra fără să-l întinzi, menținându-l îndoit la 90°.
 • Efectuează trei seturi a câte 10 repetări pentru fiecare jumătate a corpului.

O dietă care te ajută să previi pielea lăsată și să-ți tonifiezi brațele și picioarele

Îți tonifiezi brațele și picioarele cu ajutorul dietei

Curele pentru slăbit rapide agravează lăsarea pielii, iar această problemă se va accentua din ce în ce mai mult pe măsură ce pierzi în greutate. Dietele drastice și neechilibrate accelerează rata de pierdere a colagenului și a elastinei.

Pentru a evita acest inconvenient, va trebui să-ți îmbunătățești dieta. Nu ezita să faci diverse schimbări importante, precum creșterea aportului de proteine, vitamina C și apă.

Te-ar putea interesa și: 

Elimină pielea lăsată de pe brațe

Cele mai indicate alimente bogate în proteine sunt:

Printre cele mai bune surse de vitamina C se numără:

 • Citricele
 • Fructele tropicale
 • Pătrunjelul
 • Ardeii
 • Varza de Bruxelles
 • Broccoli

Un alt truc util pentru a preveni lăsarea pielii este să o hidratezi foarte bine. Pielea deshidratată își pierde tonusul, se subțiază și își pierde rezistența. Pentru cele mai bune rezultate posibile, optează pentru o cremă hidratantă care include compuși de fortificare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Izquierdo Hernández, A., Armenteros Borrell, M., Lancés Cotilla, L., & Martín González, I. (2004). Alimentación saludable. Revista cubana de enfermería, 20(1), 1-1. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192004000100012
 • Vilanova, N. G., Martínez, A., & Monge, A. T. (2007). La tonificación muscular. Teoria y Practica (Vol. 24). Editorial Paidotribo.
 • de Mendonça, R. M. S. C., de Araújo Júnior, A. T., de Sousa, M. D. S. C., & Fernandes, H. M. (2014). The effects of different exercise programmes on female body composition. Journal of human kinetics, 43(1), 67-78. https://www.degruyter.com/downloadpdf/j/hukin.2014.43.issue-1/hukin-2014-0091/hukin-2014-0091.pdf
 • Atherton, P. J., & Smith, K. (2012). Muscle protein synthesis in response to nutrition and exercise. The Journal of physiology, 590(5), 1049-1057. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3381813/
 • Aguilera-Castells, Joan & Buscà, Bernat & Fort-Vanmeerhaeghe, Azahara & Solana-Tramunt, Mònica & Morales, Jose. (2017). Forces and positions in suspension lunge exercise.
 • Atilio Aldo Almagiá Flores; Pablo José Lizana Arce. (2012). Principios de anatomía. Aparato locomotor. Descripción muscular miembro inferior. Pontificia Universidad Católica de Valparaíso. http://www.anatomiahumana.ucv.cl/kine1/Modulos2012/Descripcion%20Musculos%20Apendiculares%20Miembro%20Inferior%202012.pdf
 • Barnes, D. (2009). Bodyweight Strength training strategies for gymnasts. Technique, (January), 16–18.
 • Page, P., & Ellenbecker, T. S. (2019). Strength band training. Human Kinetics Publishers.
 • Papí, J. D. (2002). GAP: glúteos, abdominales y piernas: principios para una tonificación muscular eficaz. INDE.
 • Vilanova, N. G., Martínez, A., & Monge, A. T. (2007). La tonificación muscular. Teoria y Practica (Vol. 24). Editorial Paidotribo.
 • Kraemer, W. J., & Ratamess, N. A. (2004). Fundamentals of resistance training: progression and exercise prescription. Medicine & Science in Sports & Exercise, 36(4), 674-688. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15064596

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.