Obține brațe tonifiate urmând 5 sfaturi-cheie - Doza de Sănătate
 

Obține brațe tonifiate urmând 5 sfaturi-cheie

Pentru a avea niște brațe ferme și tonifiate, este esențial să combini exercițiile fizice cu o alimentație echilibrată. De asemenea, va trebui să fii consecventă și să menții obiceurile sănătoase.
Obține brațe tonifiate urmând 5 sfaturi-cheie
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Pentru multe persoane, în special cele de sex feminin, brațele reprezintă una dintre cele mai problematice zone ale corpului lor. Pe lângă faptul că grăsimea tinde să se depună foarte ușor în această regiune, pielea brațelor își poate pierde fermitatea cu ușurință, devenind lăsată și inestetică. Poți obține brațe tonifiate din ce în ce mai greu.

Problemele menționate devin mai pregnante după ce împlinim vârsta de 30 de ani, atunci când masa musculară începe să scadă și organismul nu mai reușește să metabolizeze țesutul adipos la fel de ușor ca înainte. Mai mult, pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră (inclusiv cea de pe brațe) își pierde elasticitatea.

Vestea bună este că, dacă ești dispus să depui puțin efort, poți să-ți tonifiezi brațele și să arăți bine indiferent de vârstă. Pentru a-ți da o mână te ajutor, în articolul de azi te invităm să descoperi cinci modalități de a avea brațe ferme și tonifiate tot timpul.

Obține brațe tonifiate urmând 5 sfaturi-cheie

1. Arde grăsimea

Obține brațe tonifiate prin arderea grăsimii

Pentru a lupta împotriva grăsimii localizate și a-ți tonifia brațele, este esențial să-ți antrenezi întreg corpul și să pierzi în greutate.

Nu este posibil să elimini grăsimea depusă într-o regiune specifică. Din acest motiv, trebuie să găsești modalități de a-ți reduce nivelul de calorii și de grăsime din organism, fără să-ți pui însă în pericul sănătatea. În acest scop, este indicat să efectuezi exerciții cardiovasculare și să urmezi o alimentație echilibrată.

Evită „dietele-minune” populare. Deși acestea poate te ajută să pierzi în greutate, ele nu-ți aprovizionează organismul cu substanțele hrănitoare de care are nevoie și pot cauza pierderea masei musculare. O alternativă utilă este să-ți reduci aportul zilnic de calorii prin metoda controlării porților. Poți obține brațe tonifiate și ferme doar dacă începi să adopți obiceiuri mai sănătoase.

2. Mărește-ți consumul de energie

Exercițiul zilnic este una dintre cele mai bune modalități de a arde calorii, de a-ți îmbunătăți sănătatea și de a obține brațe tonifiate. Acest obicei mărește consumul de energie al organismului, reduce nivelul de colesterol și stabilizează tensiunea arterială.

Te sfătuim să efectuezi exerciții fizice pentru aproximativ 20 de minute în fiecare zi, de cel puțin patru ori pe săptămână. Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție, poți ieși la o plimbare scurtă sau poți utiliza o bicicletă pentru fitness.

3. Ai grijă la ceea ce mănânci

Obține brațe tonifiate cu o alimentație echilibrată

Pentru a urma o alimentație sănătoasă și a pierde în greutate, este esențial să eviți anumite alimente. Printre acestea se numără:

 • Zaharurile rafinate
 • Făina
 • Băuturile alcoolice
 • Băuturile carbogazoase
 • Alimentele de tip fast food
 • Mezelurile

Pe lângă faptul că favorizează acumularea grăsimii, aceste alimente nesănătoase provoacă încetinirea metabolismului, retenție de apă și inflamații. În locul lor, te sfătuim să consumi alimente bogate în proteine de calitate precum:

 • Pește
 • Piept de pui
 • Curcan
 • Leguminoase
 • Brânză
 • Ouă

De asemenea, consumă fructe și legume proaspete și nu uita să bei multe lichide, în special apă.

4. Fă exerciții de tonifiere

Exercițiile de tonifiere ce vizează brațele te vor ajuta să-ți fortifici masa musculară și să previi lăsarea pielii. Este indicat să stabilești o rutină ce îți permite să-ți antrenezi întreg corpul în cadrul unei singure sesiuni. Ai la dispoziție numeroase exerciții ce vizează în mod special brațele.

De exemplu, flotările îți antrenează pieptul, dar îți și fortifică tricepșii. Poți, de asemenea, să efectuezi genuflexiuni cu gantere sau să combini ridicările de greutăți cu exerciții cardiovasculare.

Indiferent de varianta aleasă, este important să mărești intensitatea acestor exerciții treptat, astfel încât organismul tău să aibă timp suficient să se obișnuiască cu ele. Suprasolicitarea poate cauza leziuni.

5. Îngrijește pielea brațelor

Obține brațe tonifiate prin masaj

Dușurile reci și masajele cu produse tonifiante sunt o variantă excelentă pentru a-ți tonifia brațele. Ambele metode stimulează circulația sanguină în regiunea vizată, aprovizionând celulele cu oxigenul și substanțele de care au nevoie.

Un masaj de 15-20 de minute cu ulei sau cu o cremă hidratantă poate stimula sistemul limfatic, reducând prezența toxinelor și stimulând eliminarea celulitei inestetice.

Cum poți prepara o cremă tonifiantă la tine acasă?

Nu este nevoie să cheltuiești sume mari de bani pe cremele disponibile în comerț. Ca să prepari următoarea cremă naturală, ai nevoie de numai câteva ingrediente organice.

Ingrediente

 • O cană de unt de shea (225 g)
 • 3 linguri de ulei de grepfrut (45 g)
 • 3 linguri de ulei de nucă (45 g)
 • 5 linguri de alcool mentolat (50 ml)

Instrucțiuni

 • Pune toate ingredientele (cu excepția alcoolului mentolat) la bain-marie și lasă-le să fiarbă pentru 10 minute la foc mic.
 • Lasă amestecul să se răcească puțin, apoi adaugă alcoolul mentolat și depozitează crema obținută într-un borcan din sticlă.
 • Aplică această cremă pe brațe cu mișcări circulare de masaj.
 • Aplică remediul în fiecare noapte.

Sfaturile prezentate în acest articol nu își vor face efectul imediat. Cu toate acestea, nu poți obține brațe tonifiate cu ajutorul lor dacă nu le aplici în mod consecvent. Trebuie să ai răbdare ca să obții rezultatele dorite.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Stark, M., Lukaszuk, J., Prawitz, A., & Salacinski, A. (2012). Protein timing and its effects on muscular hypertrophy and strength in individuals engaged in weight-training. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 9(1), 54. https://doi.org/10.1186/1550-2783-9-54
 • Strasser B, Spreitzer A, Haber P. Fat loss depends on energy deficit only, independently of the method for weight loss. Ann Nutr Metab. 2007;51(5):428-432. doi:10.1159/000111162
 • Paul J. Arciero, Christopher L. Gentile,Roger Martin-Pressman, Michael J. Ormsbee, Meghan Everett, Lauren Zwicky and Christine A. Steele. Increased Dietary Protein and Combined High Intensity Aerobic and Resistance Exercise Improves Body Fat Distribution and Cardiovascular Risk Factors. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism. https://journals.humankinetics.com/view/journals/ijsnem/16/4/article-p373.xml?content=contentSummary-6973
 • Fred B. Roby (1962) Effect of Exercise on Regional Subcutaneous Fat Accumulations, Research Quarterly. American Association for Health, Physical Education and Recreation, 33:2, 273-278, DOI: 10.1080/10671188.1962.10613202
 • Scotto di Palumbo A, Guerra E, Orlandi C, Bazzucchi I, Sacchetti M. Effect of combined resistance and endurance exercise training on regional fat loss. J Sports Med Phys Fitness. 2017;57(6):794-801. doi:10.23736/S0022-4707.16.06358-1
 • Recomendaciones mundiales sobre la actividad física para la salud. Organización Mundial de la Salud. https://www.who.int/dietphysicalactivity/factsheet_recommendations/es/

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.