Cum să elimini pielea lăsată după ce ai slăbit - Doza de Sănătate
 

Cum să elimini pielea lăsată după ce ai slăbit

Pentru a preveni lăsarea pielii, hidratarea corespunzătoare atât în interior, cât și la exterior, este extrem de importantă. Bea cel puțin 2 litri de apă zilnic și folosește cu sfințenie cremele hidratante. 
Cum să elimini pielea lăsată după ce ai slăbit
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Un corp sculptat, cu o piele fermă, este greu de obținut, fiind necesar un efort extraordinar pentru a vedea rezultate. Pentru a-ți veni în ajutor, în acest articol îți arătăm cum să elimini pielea lăsată după ce ai slăbit.

Pielea lăsată apare adesea după pierderea bruscă în greutate. Tegumentul și musculatura își pierd elasticitatea în urma descompunerii colagenului și a fibrelor elastice, două elemente responsabile de fermitatea pielii.

Una dintre cauzele principale ale pielii lăsate este o dietă strictă care determină pierderea rapidă în greutate. Astfel, pielea nu are suficient timp pentru a se adapta.

Din acest motiv, specialiștii ne recomandă să slăbim treptat, urmând un program care include exerciții fizice. 

Dacă în cazul tău este prea târziu pentru slăbire și tonifiere concomitente, citește rândurile de mai jos pentru a afla cum să elimini pielea lăsată care te împiedică să obții înfățișarea dorită.

Cum să elimini pielea lăsată cu o alimentație adecvată

Cum să elimini pielea lăsată cu o alimentație adecvată

O alimentație adecvată este metoda principală de a scăpa de pielea lăsată și de a preveni fluctuațiile constante în greutate. 

Dacă nu ai o dietă sănătoasă, toate eforturile depuse sunt inutile. Este necesar să elimini toate alimentele care duc la acumularea de grăsime în corp. 

Consumul de alimente sănătoase, sărace în grăsimi și zahăr, îți îmbunătățește starea generală de sănătate și contribuie la menținerea fermității pielii.

Practică exerciții localizate

Atunci când slăbești rapid, pielea lăsată devine vizibilă în mai multe regiuni ale corpului. Cele mai afectate sunt abdomenul, fesele, picioarele și chiar brațele. Una dintre cele mai eficiente modalități de a o reduce este practicarea unor exerciții localizate pentru a lucra zonele cu probleme.

 • Abdomen: Abdomenele clasice sunt cele mai utilizate, însă poți apela la oricare alte exerciții care presupun încordarea mușchilor abdominali.
 • Picioare și fese: Aceleași exerciții funcționează pentru tonifierea ambelor regiuni.
 • Brațe: Ridicarea greutăților și alte exerciții de forță sunt cele mai eficiente.
 • Față și gât: Aceste părți ale corpului sunt la fel de importante ca și celelalte și pot fi lucrate cu ajutorul exercițiilor faciale.

Practică exerciții generale

Cum să elimini pielea lăsată cu exerciții fizice generale

Pentru a-ți menține o greutate sănătoasă și o piele fermă, este bine să incluzi în rutina ta zilnică exerciții generale. Câteva opțiuni sunt mersul pe jos pentru 30 de minute, jogging-ul, mersul pe bicicletă sau plimbatul câinelui. Aceste mișcări implică efort fizic și îmbunătățesc metabolismul, prevenind reacumularea grăsimii în corp.

Evită expunerea la razele ultraviolete

Soarele și solarul expun pielea la raze ultraviolete dăunătoare care îi reduc elasticitatea și nivelul de colagen

Este indicat să eviți aceste obiceiuri și să te protejezi cu ajutorul cremelor de protecție solară, al pălăriilor și al hainelor care acoperă pielea.

Bea mai multă apă

Cum să elimini pielea lăsată cu un consum suficient de apă

Consumul zilnic de apă în cantitate suficientă este una dintre cele mai bune modalități de a hidrata pielea și de a-i menține elasticitatea. Hidratarea o ajută să se adapteze la schimbările produse de pierderea în greutate.

Este indicat ca femeile să bea 2 l de apă pe zi, iar bărbații până la 3 l.

Hidratează-ți pielea

Folosirea cremelor hidratante este o altă metodă excelentă de a elimina pielea lăsată și de a-i reda fermitatea într-o perioadă scurtă de timp.

Îți recomandăm să alegi produse care conțin coenzima Q10, colagen, retinol sau elastină, întrucât aceste elemente tonifică pielea și previn ridurile.

Mănâncă mai multe proteine

Cum să elimini pielea lăsată cu alimente bogate în proteine

Combinate cu carbohidrați, alimentele bogate în proteine ajută la îmbunătățirea performanțelor fizice și a abilității organismului de a arde calorii.

Unele dintre cele mai bune opțiuni sunt:

 • Peștele gras
 • Carnea de pui
 • Lintea
 • Soia
 • Năutul
 • Ouăle

Exfoliază-ți regulat pielea

Unul dintre avantajele exfolierii pielii este îndepărtarea celulelor moarte. Acest lucru ajută la îmbunătățirea aspectului pielii și la prevenirea petelor închise la culoare.

Totodată, exfolierea joacă un rol important și în stimularea circulației sanguine, înfrumusețând pielea. 

Un exfoliant bun:

 • Amestecă sare grunjoasă cu două linguri de ulei de cocos și masează ușor pielea cu mișcări circulare.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.