7 trucuri pentru a slăbi treptat și sănătos - Doza de Sănătate
 

7 trucuri pentru a slăbi treptat și sănătos

Citește în continuare pentru a afla cum poți să slăbești puțin câte puțin. Nu trebuie decât să adopți o serie de măsuri simple care, pe termen lung, vor oferi rezultate remarcabile.
7 trucuri pentru a slăbi treptat și sănătos
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Când vine vorba de a pierde în greutate, cele mai multe dintre noi își doresc rezultate imediate. Dar acest proces necesită timp, perseverență, forță și autodisciplină. Vestea bună este că avem la dispoziție diverse trucuri pentru a slăbi treptat și sănătos.

Desigur, vei avea nevoie de un plan alimentar adecvat. În afară de a-ți aproviziona organismul cu toți nutrienții esențiali de care acesta are nevoie, trebuie să-ți monitorizezi atent porțiile de mâncare. Totodată, pentru a te bucura de o stare de sănătate optimă, hidratează-te.

1. Respirația adâncă, pe lista de trucuri pentru a slăbi treptat

Femeie descoperind trucuri pentru a slăbi treptat

De acum înainte, spune nu respirației toracice și optează pentru cea abdominală. Acest obicei simplu te va ajuta să pierzi în greutate puțin câte puțin.

Totodată, respirația abdominală te ajută să-ți tonifiezi abdomenul, să-ți oxigenezi mai bine creierul și să-ți optimizezi toate funcțiile corpului.

Începe să respiri adânc în fiecare zi timp de cinci minute și, treptat, crește acest interval de timp.

2. Dușurile calde și reci

Și alternarea temperaturii apei atunci când facem duș intră în categoria de trucuri pentru a slăbi treptat. Iată ce trebuie să faci: la finalul dușului, spală-te cu apă rece pentru puțin timp, apoi treci la apă caldă.

Acest obicei simplu te va ajuta să arzi kilogramele în plus, însă dușurile calde și reci oferă și multe alte beneficii pentru sănătate. Acestea sunt utile pentru a trata boli ca aritmia, distonia și, în fazele incipiente, hipertensiunea arterială. În plus, dușurile calde și reci pot reduce aspectul celulitei.

3. Masajele

Trucuri pentru a slăbi treptat și a avea un abdomen plat

Efectuate corect și cu o anumită frecvență, masajele reprezintă un alt mod de a obține greutatea mult visată. Nu trebuie însă să te bazezi doar pe această metodă, ci să folosește masajele asemenea unui tratament complementar.

Masajele stimulează descompunerea depozitelor de grăsime din corp. Ele stimulează circulația sanguină în regiunea abdominală și normalizează mișcările intestinale. Datorită acestor beneficii, un simplu masaj poate facilita eliminarea toxinelor prin defecare.

4. Guma de mestecat

Acțiunea de a mesteca gumă te poate ajuta să slăbești. Cum? Este foarte simplu: deși mesteci, nu ingerezi nimic. Astfel, atât gura, cât și creierul tău au activitate, iar nivelul de anxietate rămâne scăzut.

Te sfătuim să mesteci doar gumă fără zahăr. Optează pentru variantele cu mentă sau eucalipt.

5. Consumul de apă, printre cele mai simple trucuri pentru a slăbi treptat

Trucuri pentru a slăbi treptat cu apă

Uneori avem impresia că ne este foame când, de fapt, ne este doar sete. Cel puțin așa ne spun studiile recente. Se pare că senzația de sete și cea de foame au la bază aceleași semnale produse de corp.

Așadar, deseori confundăm nevoia de a mânca cu nevoia de a bea apă.

Menținându-te hidratat, poți pierde în greutate treptat. De ce? Pentru că un aport crescut de apă obligă organismul să elimine mai multe toxine.

Nu recomandăm băuturile fără zahăr sau dietetice. Multe dintre aceste produse sunt identice cu băuturile carbogazoase și nu oferă niciun beneficiu real organismului. Cea mai bună variantă pe care o ai la dispoziție este apa minerală.

6. Urcatul pe scări

Deși pare a fi o activitate foarte simplă și nu prea eficientă, urcatul pe scări reprezintă unul dintre cele mai bune trucuri pentru a slăbi treptat. Depunând efort fizic minor ori de câte ori poți, îți vei crește rezistența și va începe să-ți placă mișcarea.

Conform unui studiu realizat de către Consilul Național pentru Cercetare din cadrul Universității Cooperatiste din Columbia, poți pierde în greutate dacă urci sau cobori pe scări în fiecare zi. Desigur, acesta nu ar trebui să fie singurul tip de activitate fizică în care te implici. Trebuie să adopți și alte obiceiuri sănătoase!

7. Asigură-te că lucrezi la un birou înalt

Trucuri pentru a slăbi treptat la locul de muncă

Poate părea incomod, dar un număr mare de companii europene le-au oferit angajaților birouri înalte. Ideea este să existe o anumită distanță între podea și suprafața de lucru a angajatului. Astfel, stând jos și menținându-ne corpul la un nivel adecvat, putem arde până la 50 de calorii în fiecare oră.

Dacă ai oportunitatea să încerci acest truc, nu ezita să-l pui în aplicare! Fără să te miști, vei putea arde până la trei kilograme pe an. Te asigurăm că birourile înalte sunt mult mai comode decât par. Încearcă-le!

Uneori îți este greu să depui mai mult efort. Nu este deloc ușor să renunți la obiceiurile tale nesănătoase. Dar vestea bună este că poți s-o faci. Trebuie doar să ai inițiativa!

Nu este nevoie să te înfometezi. Servește porții echilibrate și optează doar pentru alimente de calitate ridicată. Nici antrenamentele epuizante nu sunt necesare. Pur și simplu rezervă-ți puțin timp din zi pentru a face mișcare și a-ți oxigena corpul.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.