3 obiceiuri simple care ajută la slăbit fără înfometare - Doza de Sănătate
 

3 obiceiuri simple care ajută la slăbit fără înfometare

Folosirea combinațiilor alimentare potrivite poate fi un element crucial pentru a slăbi și a preveni reîngrășarea. 
3 obiceiuri simple care ajută la slăbit fără înfometare
Carlos Fabián Avila

Scris și verificat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 28 iulie, 2018

Cunoști deja câteva obiceiuri simple care ajută la slăbit? Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, probabil că te întrebi cum ai putea să îți atingi obiectivul.

Există mai multe tipuri de diete, însă unele sunt contradictorii și nu toate sunt eficiente. Însă există și trucuri generale care pot fi de mare ajutor.

În acest articol îți prezentăm 3 obiceiuri simple care ajută la slăbit într-un mod sănătos, ușor, fără să fie nevoie să te înfometezi.

Este posibil să slăbești fără să te înfometezi

Există o concepție greșită cu privire la slăbit. De cele mai multe ori, asociem acest proces cu scăderea consumului de grăsimi și restrângerea numărului de calorii, porții mici și exerciții fizice.

Deși acestea sunt îndrumări generale, există mulți factori care pot influența slăbirea. Cel mai important este să slăbești treptat și în mod sănătos și să adopți obiceiuri care te ajută să îți păstrezi noua siluetă pe termen lung. Astfel, chiar dacă îți ia mai mult să atingi greutatea ideală, rezultatele sunt de durată, iar riscul de a te îngrășa la loc este diminuat.

Înfometarea nu este niciodată o soluție bună. Oamenii care optează pentru această metodă uită că organismul nostru este inteligent. În acest fel, nu faci decât să încurajezi depozitarea grăsimilor și accentuarea senzației de foame. 

Trei obiceiuri simple care ajută la slăbit

Pentru a obține silueta dorită, îți recomandăm să adopți aceste trei obiceiuri simple care ajută la slăbit și care oferă rezultate surprinzătoare.

1. Apă și oțet

Obiceiuri simple care ajută la slăbit precum consumul de apă cu oțet

Combinația simplă de apă cu oțet are efecte miraculoase când vine vorba de pierderea în greutate.

 • Această băutură medicinală accelerează metabolismul, mărind consumul de energie și stimulând arderea caloriilor.
 • Apa cu oțet scade și glicemia. Pe lângă faptul că previne alte probleme de sănătate, acest efect contribuie la scăderea poftei de dulce și la îmbunătățirea digestiei.
 • În plus, oțetul de mere ajută la eliminarea grăsimilor și a toxinelor din corp. 

Ingrediente

 • 1 lingură de oțet de mere (15 ml)
 • 1 pahar de apă (200 ml)

Instrucțiuni

 • Consumă acest amestec de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă principală.

2. Combinații de alimente

Obiceiuri simple care ajută la slăbit precum combinațiile alimentare potrivite

Combinațiile alimentare inspirate reprezintă o modalitate eficientă de a slăbi fără să îți micșorezi porțiile. Important este să descoperi alimentele care, consumate împreună, stimulează pierderea în greutate mai mult decât în alte combinații.

În plus, combinațiile de alimente bine alese combat problemele digestive, tratează retenția de apă și reduc umflăturile.

Alimentele pe care nu trebuie să le combini sunt următoarele:

 • Diferite tipuri de proteine la aceeași masă: carne, pește, ouă, leguminoase. O porție de proteine la masă este suficientă și trebuie să le alternezi pe cele de origine animală cu cele de origine vegetală.
 • Produsele lactate trebuie consumate separat. Acestea nu se combină bine cu alte alimente.
 • Deserturi: Atât fructele, cât și dulciurile de orice fel îngrașă și afectează digestia dacă sunt consumate la masă.
 • Proteinele trebuie combinate cu legume: Combinația tipică de hamburgeri cu cartofi prăjiți conține multe calorii și este un amestec nesănătos de proteine și carbohidrați.

De fiecare dată când mănânci carne, trebuie să adaugi la masă și o porție de legume. 

3. O cină echilibrată

Servirea unei cine ușoare pe lista de obiceiuri simple care ajută la slăbit

Micul dejun și prânzul sunt mese foarte importante, însă când vine vorba de slăbit, cea căreia trebuie să îi acorzi o atenție deosebită este cina. Ceea ce mănânci seara tinde să se transforme în depozite de grăsime în corp.

Ține cont de două aspecte importante:

 • Ia cina devreme: Îți recomandăm să servești cina cu cel puțin două ore înainte de culcare. Cel mai bine ar fi să servești această masă înainte de 20:00.

Pentru a preveni senzația de foame, încearcă să mănânci bine la celelalte două mese principale ale zilei, micul dejun și prânzul.

 • Servește o cină ușoară: Redu consumul de carbohidrați seara (pâine, pizza, paste, cartofi), deoarece au prea multe calorii. Optează, în schimb, pentru proteine și legume.

Dacă dorești, poți adăuga o porție mică de cereale, precum quinoa, ovăz sau mei, care sunt bogate în proteine. Făina de năut este o alternativă excelentă la făina obișnuită de grâu și o poți folosi pentru a prepara clătite și alte prăjituri.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Jeong JN. Effect of Pre-meal Water Consumption on Energy Intake and Satiety in Non-obese Young Adults. Clin Nutr Res. 2018 Oct;7(4):291-296.
 • Yoshida Y, Simoes EJ. Sugar-Sweetened Beverage, Obesity, and Type 2 Diabetes in Children and Adolescents: Policies, Taxation, and Programs. Curr Diab Rep. 2018 Apr 18;18(6):31.
 • St-Onge MP. Sleep-obesity relation: underlying mechanisms and consequences for treatment. Obes Rev. 2017 Feb;18 Suppl 1:34-39.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.