Descoperă terapia cu apă pentru slăbit - Doza de Sănătate
 

Descoperă terapia cu apă pentru slăbit

Pierderea în greutate ușoară, fără neplăceri și înfometare? Da, chiar este posibil! Pe lângă faptul că te ajută să te simți sătul, terapia cu apă stimulează eliminarea toxinelor în exces.
Descoperă terapia cu apă pentru slăbit

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Cum scapi de kilogramele în plus? Te-ai săturat să încerci tot felul de diete fără a avea succes? Dacă ai nevoie o mână de ajutor, nu ezita să încerci terapia cu apă pentru slăbit.

După primele câteva încercări de a slăbi, ne simțim dezamăgiți de rezultatele obținute. Apoi, la câteva săptămâni de la începerea curei, nu mai obținem efectele scontate, deoarece corpul nostru s-a adaptat schimbărilor.

Fie că vrei să încerci ceva nou, fie că ai nevoie de o metodă mai simplă de a pierde în greutate, merită să încerci terapia cu apă pentru slăbit.

Ai auzit vreodată de această terapie? Dacă răspunsul tău este nu, dar vrei să afli mai multe, citește în continuare. În articolul de azi îți propunem o prezentare generală a terapiei cu apă pentru slăbit.

Vei vedea că aceasta oferă numeroase beneficii și este foarte simplă. Nu trebuie să faci nicio schimbare radicală sau să te suprasoliciți.

Care este originea terapiei cu apă pentru slăbit?

Terapia cu apă este deja celebră în Japonia. Japonezii apelează la această terapie pentru a-și curăța stomacul și a-și îmbunătăți sistemul digestiv. În plus, ei au descoperit că terapia cu apă crește nivelul de energie și stimulează pierderea în greutate.

Este recomandat să bei apă în primele câteva minute după ce te-ai trezit. Pentru japonezi, primele câteva ore ale dimineții sunt considerate a fi „orele de aur”. Ei consideră că, în această parte a zilei, consumul de apă îmbunătățește considerabil activitatea sistemului digestiv și starea generală de sănătate.

Ce este terapia cu apă pentru slăbit?

Mișcarea completând terapia cu apă pentru slăbit

Deși numele acestei terapii pare complicat sau sugerează că ar fi vorba despre ceva foarte restrictiv, lucrurile nu stau deloc așa.

Terapia cu apă pentru slăbit prezintă câteva reguli sau pași de bază, ce sunt ușor de urmat. Iată care sunt aceștia:

  • De îndată ce te trezești, bea între 400 și 600 ml de apă plată. Este important să faci acest lucru înainte să mănânci. Per total, cantitatea de apă menționată este echivalentul a 2-3 pahare. Cel mai bine este ca acest lichid să fie cald sau la temperatura camerei în diminețile reci. Dacă vrei un plus de aromă, poți adăuga zeamă de lămâie proaspătă, dar nu folosi îndulcitori.
  • Spală-te pe dinți și așteaptă între 45 de minute și o oră înainte de a mânca. Nu-ți face griji dacă îți este foarte foame atunci când te trezești. Apa pe care o bei te va ajuta să te simți sătul, astfel încât să poți să amâni micul dejun cu cel puțin trei sferturi de oră.
  • Servește un mic dejun ușor, dar complet, care să te aprovizioneze cu toți nutrienții necesari. Este important să-ți începi ziua cu dreptul și să servești alimente naturale, ecologice și de calitate ridicată. Evită produsele procesate, carnea și sursele de grăsimi. Variante bune sunt smoothie-urile sau salatele, dar poți opta și pentru o combinație de ovăz, fructe cu coajă lignificată și lapte.
  • Celelalte mese trebuie, de asemenea, să fie ușoare, astfel încât terapia cu apă pentru slăbit să dea randament.
  • Timp de două ore după masă, evită să consumi lichide. Asigură-te însă că bei cei doi litri de apă recomandați zilnic.

Sfaturi generale ca să urmezi terapia cu apă pentru slăbit

Femeie încercând terapia cu apă pentru slăbit
  • Pentru a facilita hidratarea corpului, poți adăuga un vârf de cuțit de sare în apă. Însă ai grijă dacă sarea este un aliment problematic pentru tine. Evident, în cazul în care medicul ți-a recomandat o dietă săracă în sodiu, nu apela la acest truc. Organismul tău va absorbi toată apa de care are nevoie.
  • Evită cafeaua, băuturile alcoolice și orice tip de iritanți. Deoarece scopul terapiei cu apă este să-ți facă organismul mai sănătos, acesta va fi mai vulnerabil efectelor negative ale produselor nocive. Pentru a te proteja, spune nu băuturilor menționate pentru o perioadă de timp. Dacă vrei să bei ceva mai aromat, optează pentru smoothie-uri verzi sau sucuri naturale de fructe, însă doar în cantități mici.

Persoanele care suferă de anumite probleme medicale care implică controlarea strică a dietei ar trebui să încerce terapia cu apă pentru slăbit doar după ce au consultat un medic.

Tu știai despre această terapie interesantă? Ai încercat-o vreodată? Ce rezultate ai obținut?


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.