Tatamente naturiste pentru a îndepărta celulita - Doza de Sănătate
 

Tatamente naturiste pentru a îndepărta celulita

Înainte să încerci un tratament anti-celulită, trebuie să-ți exfoliezi pielea. În acest sens, masează pielea afectată de celulită, astfel încât să slăbești toxinele și grăsimea acumulate în regiunea respectivă.
Tatamente naturiste pentru a îndepărta celulita
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Există numeroase metode pentru a îndepărta celulita, deci nu ai de ce să te resemnezi cu ideea că va trebui să trăiești cu această problemă toată viața. În plus, n-o să fie nevoie să-ți cheltuiești toți banii pe diverse tratamente ca să fii din nou frumoasă. Sunt disponibile deja numeroase tratamente anticelulită naturiste.

În acest articol îți vom prezenta câteva tratamente naturiste anticelulită. În plus, îți vom dezvălui și un mic truc pe care probabil că nu-l știai. Mai exact, pentru a îndepărta cu succes celulita, trebuie să-ți exfoliezi bine pielea înainte de a aplica orice tratament.

Exfolierea frecventă a regiunilor afectate de celulită slăbește grăsimea depusă sub piele și îndepărtează orice toxine acumulate acolo. Aceste impurități sunt absorbite în fluxul sanguin și, în cele din urmă, eliminate din organism. Deci nu uita: orice tratament anticelulită trebuie însoțit de un masaj de exfoliere.

2 tratamente naturiste pentru a îndepărta celulita

Pasul 1: Exfolierea

 

Celulita: burete lufa

Nu e greu deloc. Vei trebui să aplici puțin ulei de măsline sau de floarea soarelui pe regiunea afectată de celulită. Îl lași pe acesta să acționeze timp de 15 minute, iar apoi să-ți faci un duș cu apă fierbinte.

Spală-te cu cea mai fierbinte apă pe care poți să o suporți, cu excepția situației în care ai varice sau vene în pânză de păianjen. Atunci ar trebui să folosești doar apă caldă. Freacă bine regiunea afectată de celulită cu un burete lufa sau o perie și un săpun neagresiv.

Acest masaj de exfoliere îți îndepărtează celulele moarte de pe piele și-ți deschide porii. Aceasta facilitează pătrunderea în piele a oricărui tratament anticelulită aplicat ulterior. După ce ți-ai exfoliat pielea, nu strică să aplici și puțin ulei regenerativ, cum ar fi cel de măsline sau de măceșe.

Pasul 2 (varianta I): Tratament cu lămâie și ulei de măsline

Îndepărtează celulita cu lămâie și ulei de măsline

Decojește câteva lămâi, introdu cojile obținute într-un borcan și acoperă-le cu ulei de măsline. Închide borcanul și ține-l într-un loc întunecat și răcoros timp de o săptămână.

Asigură-te că borcanul pe care îl folosești a fost sterilizat în prealabil. În felul acesta, uleiul de măsline nu este contaminat cu resturi de alte substanțe. După ce săptămâna a trecut, deschide borcanul, strecoară cojile și mai adaugă puțin ulei de măsline pentru a le dilua.

Lămâile sunt foarte caustice din cauza proprietăților lor astringente. Așadar, ai grijă să diluezi mereu cojile acestora înainte de a le folosi. În plus, uleiurile citrice sunt fotosensitive și pot facilita arderea pielii dacă sunt expuse la soare. Te sfătuim să încerci acest tratament numai noaptea!

Pasul 2 (varianta a II-a): Tratament cu semințe de avocado pentru a îndepărta celulita

Fructele de avocado te ajută să învingi celulita

Dacă celulita îți dă de furcă, poți să-ți prepari un ulei foarte eficient împotriva ei cu ajutorul unor sâmburi de avocado. Pur și simplu taie patru sâmburi de avocado mari în bucățele, iar apoi trece-i prin robotul tău de bucătărie.

Acești sâmburi sunt foarte tari, deci va trebui să tai feliile foarte subțiri înainte de a le introduce în robotul de bucătărie. Dacă nu ai robot de bucătărie, poți folosi o răzătoare.

După ce ai îndeplinit instrucțiunile de mai sus, introdu sâmburii mărunțiți într-un borcan și adaugă niște ulei de măsline, de migdale sau de floarea soarelui. Acoperă această mixtură și las-o să fermenteze într-un loc răcoros și întunecat timp de trei zile. Apoi o poți ține în frigider ca să nu mucegăiască.

Pasul 3: Aplică tratamentul!

Ultimul pas e foarte simplu: aplică tratamentul ales pe pielea afectată de celulită și lasă-l să acționeze timp de câteva minute. Repetă tratamentul respectiv cel puțin o dată în fiecare săptămână.

Acum știi cum poți să-ți prepari două tratamente anticelulită foarte simple și eficiente. Acestea te vor ajuta să îndepărtezi celulita și să fi mai frumoasă cât ai zice pește. Celulita poate fi învinsă, deci renunță la îndoieli și apucă-te să lupți împotriva ei chiar de azi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.