Remediu natural împotriva celulitei - Doza de Sănătate
 

Remediu natural împotriva celulitei

Pentru a reduce celulita, evitați consumul de cafea, băuturi răcoritoare și alcoolice, faceți exerciții fizice de cel puțin trei ori pe săptămână și beți suficientă apă. De asemenea, evitați să purtați haine strâmte.
Remediu natural împotriva celulitei
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Celulita – după cum bine știți – este problemă inestetică greu de eliminat. Cel mai adesea, aceasta apare la femei din cauza schimbărilor hormonale – deși acesta nu este singurul motiv. Celulita poate fi provocată și de obiceiuri alimentare proaste, constipație și, mai ales, de lipsa exercițiilor fizice. Descoperiți în cele ce urmează un remediu natural împotriva celulitei!

Celulita poate afecta diverse părți ale corpului, cum ar fi coapsele, abdomenul și șoldurile. Celulita are un aspect neplăcut deoarece pielea capătă o textură foarte asemănătoare cu o coajă de portocală; de fapt, acesta este numele popular al celulitei.

Ca să reduceți această problemă a pielii, puteți recurge la diverse tehnici, cum ar fi dietele sănătoase, masajul, operațiile estetice, produsele care promit rezultate miraculoase,etc. În realitate, pentru a rezolva această problemă, aveți nevoie de foarte multă răbdare și perseverență în tratamentele pe care le aplicați.

În completarea diferitelor tratamente care combat celulita, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi care sunt foarte eficiente în îmbunătățirea texturii și aspectului pielii afectate de celulită. În acest caz, puteți include și un ceai în rutina zilnică pentru reducerea celulitei. Această băutură anticelulită, în afară de faptul că are un gust foarte plăcut, este foarte ușor de preparat.

Remediu natural împotriva celulitei preparat acasă

Această băutură, datorită ingredientelor pe care le conține, are proprietăți de purificare a celulelor organismului. Pentru a o prepara, aveți nevoie de următoarele:

  • 500 g gel de aloe vera
  • 500 g miere
  • 6 linguri de whiskey

Trebuie doar să amestecați foarte bine ingredientele cu ajutorul unui blender sau al unui mixer. Este foarte important ca ingredientele să fie bine amestecate. Apoi, puneți lichidul într-o sticlă închisă ermetic și depozitați-l în frigider. Luați o lingură din acest amestec atât dimineața, cât și seara, în fiecare zi.

Sfaturi pentru eliminarea rapidă a celulitei

Hidratați-vă

Este foarte important să beți o cantitate suficientă de apă în fiecare zi. În acest fel, toxinele vor fi eliminate, iar grăsimea acumulată care formează celulita va dispărea.

Reduceți pe cât posibil consumul de sare. Atunci când mâncați alimente sărate, există riscul să rețineți apa în organism, ceea ce va afecta în mod direct pielea cu aspect de coajă de portocală.

Creșteți consumul de alimente bogate în fibre

Ovăzul cu fructe vă ajută să reduceți celulita

Ca să reduceți celulita, este important să consumați o cantitate adecvată de fibre, deoarece acestea ajută la eliminarea reziduurilor de care organismul nu mai are nevoie. Fibrele se găsesc în cereale integrale, legume cu frunze verzi și fructe.

Evitați grăsimile

Grăsimile oxidate sunt foarte dăunătoare pentru sănătate. În acest caz, au un efect și mai grav deoarece determină acumularea toxinelor și cresc șansele ca celulita să se agraveze.

Reduceți pe cât posibil consumul de băuturi răcoritoare și alcoolice

Reduceți celulita dacă nu consumați alcool

Aceste tipuri de băuturi introduc în organism toxine, nu și nutrienți benefici. De aceea, cea mai bună și sănătoasă soluție este să nu le consumăm. Alte alimente pe care ar fi bine să le evitați sunt cele pe bază de făină rafinată, precum pâinea, prăjiturile și alte produse de patiserie, deoarece sunt foarte bogate în grăsimi.

Reduceți consumul excesiv de cafea, evitați fumatul, lăsați deoparte parte viața sedentară și faceți exerciții fizice de cel puțin trei ori pe săptămână. De asemenea, este foarte important să nu purtați haine strâmte.

Mergeți la câteva ședințe de masaj, deoarece acestea vă pot ajuta să spargeți nodulii de grăsime care formează celulita. Masajul trebuie realizat de către o persoană calificată, care folosește creme potrivite pentru a drena grăsimea acumulată în straturile pielii. Pentru a obține rezultate mai rapide, mergeți la masaj în fiecare zi.

Nu uitați!

Celulita este o afecțiune a pielii care poate afecta stima de sine. Dar, dacă dați dovadă de răbdare și consecvență, celulita poate fi ținută sub control. Nu vă îngrijorați!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Cabrera, E. (2016). Cero celulitis. Efigenia Cabrera.
  • Carmona, E. C., Ortiz, A. C., Lombardo, M. C. M., & Cobos, J. A. (2009). Flora medicinal utilizada en las enfermedades de la piel y en belleza. Boletín del Instituto de Estudios Giennenses, (200), 165-179.
  • Dehin, R. (2000). El poder curativo del aloe vera. Ediciones Robinbook.
  • Díaz-Cardiel, S. L. (2011). Celulitis. REDUCA3(1).
  • Iglesias Rosado, C., Villarino Marín, A. L., Martinez, J. A., Cabrerizo, L., Gargallo, M., Lorenzo, H., … & Russolillo, J. (2011). Importancia del agua en la hidratación de la población española: documento FESNAD 2010. Nutrición Hospitalaria26(1), 27-36.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.