11 sfaturi pentru prevenirea celulitei - Doza de Sănătate
 

11 sfaturi pentru prevenirea celulitei

Atunci când temperaturile cresc, efectele celulitei devin mai vizibile. Dar trebuie să ne amintim faptul că celulita nu este întotdeauna doar o problemă estetică, ci uneori și o problemă de sănătate. Așadar, cum poți preveni celulita și cum poți obține o piele mai fermă?
11 sfaturi pentru prevenirea celulitei

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Multe femei caută sfaturi pentru prevenirea celulitei și tonificarea pielii pe măsură ce îmbătrânesc și intră în noi etape ale vieții. Ne putem ascunde în spatele pantalonilor lungi iarna, dar când vine vara și vremea costumului de baie se apropie, anxietatea pune stăpânire pe mintea noastră.

Din fericire, există obiceiuri sănătoase pe care le putem practica pe tot parcursul anului pentru a îmbunătăți aspectul pielii. Cu toate acestea, primul pas este să înțelegem ce este celulita și cum ne afectează sănătatea.

Ce este celulita?

Celulita se referă la o acumulare de țesut adipos sub formă de grăsime. Acest țesut se adună pe coapse, fese, abdomen și brațe, formând gropițe. Prin urmare, produce nereguli la nivelul pielii, care sunt adesea numite „coajă de portocală”.

Ameliorarea celulitei are legătură cu mai mult decât simpla estetică. Celulita ne afectează sănătatea, deoarece împiedică circulația corectă a sângelui la nivelul picioarelor. Prin urmare, contribuie la apariția varicelor și a patologiilor limfatice, care sunt profunde și greu de tratat. Din acest motiv, este important să dezvolți noi obiceiuri.

11 sfaturi pentru prevenirea celulitei și tonificarea pielii

Celulita depusă pe picioare
Ceea ce mâncăm joacă un rol esențial în prevenirea și reducerea celulitei.

Schimbă-ți dieta pentru a preveni celulita

 • O dietă variată și echilibrată: Deși celulita afectează 98% dintre femei, adoptarea unei diete echilibrate reduce șansele de dezvoltare a acesteia. În același timp, ajută la menținerea fermității pielii.
 • Evită băuturile răcoritoare, alimentele fast-food și produsele de patiserie industriale, deoarece toate aceste produse contribuie la retenția de lichide și la creșterea în greutate. În schimb, ar trebui să alegi opțiuni sănătoase, inclusiv alimente bogate în vitamine și colagen.
 • Redu-ți aportul de sare, deoarece excesul produce, de asemenea, retenție de lichide. Acesta este un obiectiv greu de realizat, deoarece aproape toate alimentele conțin sare. Așadar, pentru a reduce consumul de sare, folosește mirodenii din belșug. Trebuie să consumi doar 5 g de sare pe zi, ceea ce echivalează cu 1 linguriță.

Apă și exerciții fizice

 • Bea multă apă: Acest lucru ajută la drenarea corpului și la îmbunătățirea funcției celulare. Experții recomandă consumul a 8 pahare de apă pe zi, ceea ce poate fi dificil pentru mulți oameni. Un mod de a reuși acest lucru este să bei un pahar de apă pe oră. Mai mult, dacă vrei, poți adăuga zeamă de lămâie sau portocală pentru un plus de aromă.
 • Fii activă: Nu trebuie să mergi la sala de fitness pentru a preveni celulita – tot ce trebuie să faci este să mergi pe jos regulat. Acesta este un obicei simplu pe care îl putem încorpora în rutina noastră zilnică pentru a tonifica pielea de pe picioare. De exemplu, urcatul scărilor în locul mersului cu liftul este un mod minunat pentru a începe să faci mai multă mișcare. La sală, te poți concentra asupra exercițiilor cardio sau aerobice.
 • Auto-masajul: Masarea zonelor în care celulita apare cel mai mult îmbunătățește circulația și drenajul limfatic. Poți folosi o mănușă de masaj pentru celulită pentru a-ți masa pielea și a elimina celulele moarte. Mai mult, este o idee bună să termini dușul cu un jet de apă rece pe picioare.
 • Evită îmbrăcămintea strâmtă: Purtarea articolelor de îmbrăcăminte strâmte îngreunează fluxul sanguin, favorizând apariția celulitei.

Odihnă și stres

Femeie care cunoaște sfaturi pentru prevenirea celulitei
Odihna joacă un rol esențial în sănătatea noastră, inclusiv a pielii.
 • Odihnește-te corespunzător: Dormitul cel puțin 8 ore pe zi îmbunătățește starea generală de sănătate, în special sănătatea pielii. Când nu dormim bine, acest lucru duce la acumularea de grăsime în corp, favorizând apariția pielii cu aspect de coajă de portocală. Ridicarea picioarelor în timp ce dormi te  ajută să-ți îmbunătățești circulația, să elimini toxinele și să previi celulita.
 • Evită stresul: În societatea modernă, pare imposibil să te relaxezi și să-ți controlezi emoțiile negative. În consecință, pielea devine vulnerabilă și mai predispusă la modificări.
 • Bucură-te de activități sănătoase, cum ar fi yoga, meditația și altele asemenea, pentru a atinge echilibrul emoțional. Toate aceste activități ajută la prevenirea celulitei.

Sucuri pentru controlul greutății și prevenirea celulitei

 • Bea sucuri de fructe și legume: Nu uita să-ți umpli frigiderul cu ananas, papaya și mere și să le faci suc alături de țelină, morcovi și infuzii de plante. În acest fel, îți vei curăța corpul și vei evita acumularea de toxine pentru a reduce celulita.
 • Menține-ți greutatea ideală: Creșterea rapidă în greutate și slăbirea agravează celulita. Aceste schimbări bruște de greutate determină pierderea elasticității țesuturilor corpului, care devin mai sensibile.

Există și tratamente cosmetice care șterg cu succes urmele pe care celulita le lasă în urmă. Cu toate acestea, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să respecți aceste sfaturi pentru prevenirea celulitei. Schimbă-ți obiceiurile alimentare, hidratează-te, odihnește-te și menține-ți greutatea.

În acest fel, îți vei tonifica mușchii, vei îmbunătăți aspectul pielii și vei obține o stare de sănătate generală mai bună.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.