Descoperă 3 meniuri pentru prevenirea celulitei - Doza de Sănătate
 

Descoperă 3 meniuri pentru prevenirea celulitei

Conform studiilor, anumite grupuri etnice sunt mai predispuse la apariția celulitei decât altele. Această problemă afectează milioane de femei din toată lumea. În articolul de azi, îți prezentăm câteva sfaturi pentru a o preveni.
Descoperă 3 meniuri pentru prevenirea celulitei
Eliana Delgado Villanueva

Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Dacă ai încercat deja mai multe tehnici pentru prevenirea celulitei și nu ai obținut rezultate satisfăcătoare, de ce nu incluzi meniuri anticelulită în dieta ta zilnică?

Trebuie să menționăm faptul că această problemă feminină este frecventă și firească. Studiile recente demonstrează că anumite grupuri etnice sunt mai predispuse la apariția celulitei decât altele. De pildă, foarte puține femei din China sunt afectate, pe când 90% din femeile fertile din America Latină au celulită. Celulita cauzează neplăceri pentru majoritatea femeilor pe plan global.

Ce este celulita?

Femeie cu celulită pe coapsă

Celulita este o afecțiune care face ca textura pielii să prezinte adâncituri și cocoloașe. Aceasta afectează, în general, fesele și coapsele, dar poate să apară și în alte regiuni. Celulita apare atunci când depozitele de grăsime sapă prin țesutul conjunctiv de sub piele.

În mare, celulita reprezintă o problemă de natură estetică care afectează cu precădere femeile. Are la bază acumularea de țesut adipos subcutanat în anumite regiuni ale corpului. Această acumulare provoacă formarea unor noduli de grăsime.

Oricât de greu de crezut ar părea, celulita nu are nicio legătură cu supraponderalitatea. De fapt, multe femei slabe au celulită.

Majoritatea persoanelor care au celulită nu suportă această imperfecțiune și încearcă să o ascundă. Pentru a-ți da o mână de ajutor, îți propunem câteva moduri de a o diminua.

Celulita versus pielea cu aspect de coajă de portocală

Femeie ținând în mână o portocală
O alimentație adecvată și mișcarea frecventă constituie pilonii de bază pentru prevenirea celulitei.

Pielea cu aspect de coajă de portocală pare acoperită de gropițe. Aceasta este una dintre posibilele consecințe ale celulitei, dar nu toate persoanele afectate o vor avea.

Această problemă estetică este provocată de acumularea țesutului adipos subcutanat, care împinge pielea, ducând la formarea unei rețele de mici denivelări.

În afară de denumirile lor, principala diferență dintre celulită și pielea cu aspect de coajă de portocală este fapul că prima o provoacă pe cea de-a doua. Există tratamente eficiente pentru ambele probleme datorită progreselor în medicina estetică.

Asemenea oricărei alte probleme de sănătate, tratarea celulitei implică îngrijirea întregului corp. În acest scop, o dietă sănătoasă și un stil de viață activ constituie ingrediente esențiale.

Cea mai bună dietă anticelulită

 • Mai întâi, adaugă legume cu frunze verzi în dieta ta zilnică. Spanacul este foarte benefic. Aceste alimente au un efect antiinflamator și sunt diuretice excelente.
 • Pasta de tomate este un aliat de nădejde în lupta împotriva celulitei. Roșiile conțin licopen, un antioxidant puternic care poate preveni stresul oxidativ. În plus, licopenul poate filtra toxinele care atacă pielea.
 • Vinetele sunt foarte bogate în potasiu. Acest mineral stimulează drenajul limfatic și elimină retenția de lichide, care este una dintre principalele cauze ale celulitei.
 • Și ananasul te poate ajuta să tratezi pielea cu aspect de coajă de portocală. Acest fruct conține bromelaină, o enzimă care facilitează descompunerea grăsimii. Ananasul este un diuretic natural.
 • Adaugă merișoare, mure, căpșuni și anghinare în dieta ta zilnică. Aceste alimente constituie surse importante de antioxidanți. Consumându-le, vei avea o pielea frumoasă, fină și lipsită de celulită.

3 meniuri pentru prevenirea celulitei

Ananas inclus în meniuri pentru prevenirea celulitei
Ca să previi celulita, include surse naturale de antioxidanți și alimente diuretice, precum ananasul, în dieta ta zilnică.

3 idei pentru micul dejun

 • Infuzie cu ghimbir și lămâie, ovăz și chefir
 • Lapte cu cacao pură și pâine integrală cu roșii și ulei de măsline extravigin
 • Ceai verde și un castron de iaurt cu semințe de chia și căpșuni

3 gustări înainte de prânz

 • 5 căpșuni și pâine de secară și puțin hummus
 • Caise și migdale crude
 • 2 prune

3 idei pentru prânz

 • Linte cu spanac și frunze de quinoa
 • Cannelloni cu spanac, roșii și tofu
 • Supă de legume, tofu și paella vegetală

3 gustări pentru după-amiaza

 • Omletă cu ciuperci și dovlecel
 • Dovlecei umpluți cu morcovi și ceapă, file de merluciu și 2 prune
 • Supă cu praz, țelină și morcovi, un ou poșat și o pară cu scorțișoară

Dacă urmezi recomandările din acest articol, rezultatele dorite nu vor întârzia să apară. Deși celulita și pielea cu aspect de coajă de portocală nu pot fi eliminate în totalitate, aspectul acestora poate fi ameliorat. Fii consecventă și nu uita să combini aceste trei meniuri pentru prevenirea celulitei cu o rutină de exerciții fizice.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Cheng HM., Koutsidis G., Lodge JK., Ashor A., et al., Tomato and lycopene supplementation and cardiovasculr risk factors: a systematic review and meta analysis. Ahterosclerosis, 2017. 257: 100-108.
 • Dave S., Kaur NJ., Nanduri R., Dkhar HK., et al., Inhibition of adipogenesis and induction of apoptosis and lipolysis by stem bromelain in 3T3-L1 adipocytes. PLoS One, 2012.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.